Çavdar; "İstanbul Sözleşmesinin Kaldırılmasına Sevindik"

AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Salim Çavdar, hükümetin gece yarısı yayımlanan kararname ile İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılma kararıyla ilgili, “Şiddeti engellemek için batı menşeili sözleşmelere ihtiyacımız yok” yorumunda bulundu.

Çavdar; "İstanbul Sözleşmesinin Kaldırılmasına Sevindik"
Editör: Yaz Dostum
20 Mart 2021 - 19:25 - Güncelleme: 20 Mart 2021 - 19:32

İstanbul Sözleşmesi'nin ilk imzacısı olan Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı kararıyla sözleşmeden ayrılmasına AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Salim Çavdar’dan destek geldi.

“ÇAREYİ DIŞARILARDA ARAMAYA GEREK YOK, ÇÖZÜM GELENEK VE GÖRENEKLERİMİZDE MEVCUTTUR”

Çavdar, konuyla ilgili açıklamasında şunları kaydetti:

“İstanbul Sözleşmesi yürürlükteyken kadın ve aile cinayetlerini arttıran veya azaltan tek etken olmadığı gibi, kaldırılmasıda bu üzücü hadiselerden ziyade LGBT gibi toplumumuz tarafından kabul edilmeyen görüşlere alan açması olarak yorumlamak gerekir. Kaldırılmasını istiyorduk ve elbette sevindik. Şiddeti engellemek için batı menşeili sözleşmelere ihtiyacımız yok. Ancak şiddetin ve ahlaki bozulmaların tek sebebi olarak İstanbul Sözleşmesi'ni görmek bundan sonrası daha büyük hayal kırıklığına sebep olur. Bizim kendi kültürümüz ve etik değerlerimizde kadın ve ailenin yeri bellidir. Aile hayatımızda Türk-İslam geleneğine göre yaşamak, birbirimizin gönlüne değer vermek, önce insan olduğu için sevmek ne güzel olmaz mı?”


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum