Celalettin Yazıcı: "ODAK Okulları Silivri'de Kendi Mülkünde Hizmet Verecek"

Eğitimin ODAK Noktası olma parolasıyla çıkılan yolda 4 yılı geride bırakan Silivri ODAK Okulları; bugün itibariyle 2021-2022 öğretim yılının başlangıcını “Öğretmen Oryantasyonu” programıyla yaptı. Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Yazıcı, “Merak ettiğinizi biliyorum, ODAK’ın yeni bir yatırımı olacak. Silivri’deki diğer özel okulların da emeklerine çok saygı duyuyorum, onların da başarılı olmasını can-ı gönülden diliyorum ama biz ODAK olarak Silivri’nin içinde en değerli yerimizi eğitime ayırdık. Orası ODAK’ın kendi yeri olacak. Yeni eğitim materyalleri, yeni yöntemler, yeni yaklaşımlarla okulumuzu yine hep beraber dizayn edeceğiz. Şundan emin olun ki; okulumuzu emin adımlarla kuracağız, biz bu işe sadığız ve bu işi devam ettireceğiz” dedi.

Celalettin Yazıcı: "ODAK Okulları Silivri'de Kendi Mülkünde Hizmet Verecek"
Editör: Yaz Dostum
14 Ağustos 2021 - 22:02 - Güncelleme: 15 Ağustos 2021 - 01:11
ODAK Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Yazıcı, okulun Genel Müdürü Gülgün Narinç ve Kurumsal İletişim Müdürü Ayça Erkmen’in ev sahipliğinde Sunflower Jasmine Restaurant’ta gerçekleştirilen program akademik kadronun yoğun katılımı ile kaydedildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Celalettin Yazıcı; ODAK Okullarının bu sene LGS’de Türkiye genelinde yapılan devlet ve özel okulları kapsamında Silivri’de en iyi dereceyi yaptığını ifade ederek emeği geçen idari kadro ve eğitimcilere tebriklerini sundu, bir de ODAK Okulları’nın yakın zaman sonra kendi mülkünde faaliyet göstereceğinin müjdesini duyurdu.



“FELAKETLERDE HAYATINI KAYBEDENLERE RAHMET, AİLELERİNE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM”

Ülkemizin ve dünyanın son dönemde peş peşe yaşadığı felaketlere değinerek konuşmasına başlayan Celalettin Yazıcı, şunları söyledi:

“Çok kıymetli yöneticilerim, öğretmenlerimiz, basınımızın temsilcileri hepinizi en içten muhabbetlerimle selamlıyorum. Uzun bir aradan sonra beraber olmanın, bu enerjiyi paylaşmanın mutluluğunu sizler gibi bizde yaşıyoruz. Hepiniz hoş geldiniz, sağ olunuz, var olunuz. Aslında kötü şeylerden çok bahsetmek istemiyoruz ama kısaca değinmek istiyorum. Küresel salgın bitti gitti inşallah. Tüm dünyada yangınlar cereyan etmeye başladı. Sonrasında Sinop ve Bartın’da sel felaketleri oldu. Tüm bu felaketlerde ölenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Allah ailelerine sabırlar versin.

“ARAMIZA YENİ KATILAN EĞİTİMCİLERİMİZİN YENİ HEDEFLERE BERABER YÜRÜYECEĞİMİZDEN KUŞKUSU OLMASIN”

Bugün aramızda yeni katılan arkadaşlarımız var. Onlara da hoş geldiniz diyorum. Umarım ODAK ailesinde çok mutlu olursunuz. Yeni hedeflere heyecanlı umutlarla hep beraber yürüyeceğimizden şüpheniz olmasın.

“ODAK OKULLARI, LGS’DE SİLİVRİ’DE EN İYİ DERECEYİ YAPTI”

ODAK Okulları bildiğiniz gibi 2017-2018 sezonunda eğitim-öğretim hayatına başladı. Belki başlarken amacı sadece başarılı da bir okul olmak, Silivri’de hem akademik anlamda hem de yabancı dilde fark yaratmaktı ancak bu hedeflerin çok daha ötesine geçmek gerekiyordu. ODAK Okulları her geçen gün gerçekten de bir önceki başarısını katlayarak devam ettirdi. Bu sene de LGS’de Türkiye genelinde yapılan devlet ve özel okullarda Silivri’de en iyi dereceyi yaptı. Bunu bazı insanlar farklı nedenlere bağlamış olabilir ama 4 yıl bunun üst üste yapılıyor olması aslında bir şeylerin de ispatıdır.


“KADEME YÖNETİCİLERİMİZ VE KOORDİNATÖRLERİMİZ İŞLERİNİ SEVEREK YAPIYOR”

Bunları gerçekleştiren kademe yöneticilerimize, koordinatörlerimize en içten teşekkürlerimi, tebriklerimi sunuyorum. Ne kadar fedakar ve cefakarca çalıştıklarının farkındayız ama çalışırken de hiç yorulmuyorlar. Niye? Ünlü bir düşünür; -eğer sevdiğiniz işi yaparsanız hayatınız boyunca yorulmazsınız- demiş. Biz okulumuzda sevginin, saygının, ahlakın ön planda olduğu güzel bir çalışma sergiliyoruz.

“ODAK OKULLARI GEÇMİŞ YILLARDAN DAHA GÜÇLÜ BİR OKUL OLACAK”

Peki ODAK Okulu bundan sonra ne yapacak? ODAK Okulu bundan sonra geçmiş yıllardan daha güçlü, daha gürül gürül bir okul olacak, varlığı daha fazla hissedilecek. Silivri’ye her alanda değer katmasını arzuluyoruz.

“SİLİVRİ İÇİNDEKİ EN DEĞERLİ ARAZİMİZİ OKULUMUZUN YENİ HİZMET BİNASI OLMASI İÇİN AYIRDIK”

Merak ettiğinizi biliyorum, ODAK’ın yeni bir yatırımı olacak. Silivri’deki diğer özel okulların da emeklerine çok saygı duyuyorum, onların da başarılı olmasını can-ı gönülden diliyorum ama biz ODAK olarak Silivri’nin içinde en değerli yerimizi eğitime ayırdık. Orası ODAK’ın kendi yeri olacak. Belki bir süre sonra bizler olmayacağız ama ODAK devam edecek. Yeni eğitim materyalleri, yeni yöntemler, yeni yaklaşımlarla okulumuzu yine hep beraber dizayn edeceğiz. Şundan emin olun ki; okulumuzu emin adımlarla kuracağız, biz bu işe sadığız ve bu işi devam ettireceğiz.

“MİLLİ, MANEVİ VE AHLAKİ DEĞERLERİNİ BİLEN VE BU DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKAN ÇOCUKLAR HEDEFLEMELİYİZ”

Çocuklar yetiştiriyorsunuz, yetiştireceksiniz; evrensel değerlere sahip çıkan, insana, tabiata saygı duyan, çalışkan, yetenekli… Bunları iyi bir organizasyonla ve iyi bir kadroyla yapabilirsiniz ama doğduğu, doyduğu topraklara bağlı olan, milli-manevi değerlere sahip çıkan çocuklarımız olmalı, bulanmadan, boğmadan akmayı bilen çocuklarımız olmalı.

Akmak bazen vazgeçmektir kendinden, karışarak okyanuslara
Akmak bazen can suyu olmaktır bir tohuma
Akmak bazen hemdem olmaktır gönüllerde
Akmak bazen kurak topraklara can olmaktır
Bazen gürül gürül akıp gökkuşağını bölüşmektir
Akmak bazen güvercin ürkekliği ile yürüyen bir çocuğun yüreğine umut olmaktır…

Boğmadan bulanmadan akmak dileği ile hepinizi saygıyla, sevgiyle, hürmetlerimle selamlıyorum.”



AKADEMİK KADRO TANITILDI

Programın diğer kısmında akademik kadro tanıtımına geçildi. Okulun Genel Müdürü Gülgün Narinç, iletişim politikası ve kurumsal yönetişimin önemi üzerine bir konuşma gerçekleştirerek 2021-2022 akademik takvim üzerine bilgilendirmede bulundu.


NARİNÇ: LİYAKATİ VE SADAKATİ ÇOK İYİ OLAN BİR EKİBİMİZ VAR

Sinerji, ortak güç ve ortak akıl ile ODAK Okulları’nı yarınlara taşıyacaklarını ifade eden Gülgün Narinç, konuşmasında şunları kaydetti:

“Değerli ODAK ailem herkesi karşılarken müthiş enerjik yüzler, gerçekten gülen yüzlerle birlikte olmak, işe başlıyor olmanın insanda bu kadar heyecan yarattığını görmekten çok büyük mutluluk duydum. Liyakati ve sadakati çok iyi olan bir ekibimiz var. Aramıza yeni katılan birkaç arkadaşımız mevcut. Biz çok çalışıyoruz ama çok mutluyuz. Sizlerle de aynı sinerjiyi yakalayacağımızdan şüphem yok.

“KURUMSAL YÖNETİŞİME ÖNEM VERİYORUZ”

Profesyonellik sadece bilmek değildir. Yönetişimin ne kadar önemli olduğunu, her attığınız adımda, her aldığınız kararda herkesin emeğinin olması çok önemli. Hep birlikte olabilmek, o gücü birlikte başarabilmek, başarıyı veya hatalarımızı nasıl düzeltmemiz gerektiğine birlikte karar verebilmek ciddi anlamda önemli.

“HER ZAMAN YANIMIZDA OLAN YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZA, EĞİTİMCİLERİMİZE VE KURUMSAL İLETİŞİM MÜDÜRÜMÜZE EMEKLERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Yabancı Diller Koordinatörümüz Aynur hocama, İlkokul Müdürümüz Zehra hocama, Ortaokul Resmi İşler Sorumlusu ve daha sonra açıklayacağımız görevi ile birlikte Şule hocama, Ortaokul Koordinatörlerimiz Eyüpcan hocama, Meliha hocama, Fatma hocama Nihan hocama ve Zümre Başkanlarımıza, her zaman için bizimle birlikte olan, her zaman için destek veren Yönetim Kurulu Başkanımız Celalettin beye de yanımızda olduğu için çok teşekkür ediyorum. Yönetişim modeli çok zordur çünkü yönetmek kolaydır. Okula döndüğü için kendisi burada olmamasına rağmen yönetmek konusundaki ciddi becerilerinden dolayı Kurumsal İletişim Müdürümüz ve daha sonra göreceğiz Anaokulu Sorumlu Yöneticimiz Ayça hanımın da emeklerine sağlık, bunu da özellikle iletmek istiyorum.

“ORTAK AKIL, BİRLİKTE HAREKET ETMEK VE İŞ BİRLİĞİ İLKELERİ İLE İLERLEYECEĞİZ”

Hiçbirimiz bireysel olarak hepimiz kadar akıllı değiliz. Hepimiz olduğumuz kadar daha akıllıyız. 21. yüzyılın en büyük becerilerinden biri, etkili ekip yönetimi. Ekip her zaman için çok daha var olabilmek ve kuvvetli olabilmek için tek akıl değil, ortak akıl yürütmek zorunda. Ortak aklı makro düzeyde oluşturan yöneticilerimiz var evet ama o ortak aklın ağaç dalları gibi dağılması ve velilerimize, öğrencilerimize aksettirilmesi konusunda sizlerin de çok ciddi emeği var.

“HER ÖĞRETMEN BİR İNSAN MÜHENDİSİDİR”

Daha önce de söylemiştim, her öğretmen bir insan mühendisidir çünkü insan mühendisi olmak demek; analitik düşünceyi gösterebilmek, ekip çalışmasını aktarabilmek, birbirini sevmeyi öğretebilmek, çevreye duyarlı olabilmek, bunların hepsini yapabilmek ve sonuçlarını değerlendirmek demek...

“HERKESE MUTLU BİR EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DİLİYORUM”

Bu kadar güzel bir ekiple çalışıyor olabilmekten büyük mutluluk duyuyorum. Herkese çok başarılı, bu başarının gururunu, onurunu yaşayacağı mutlu bir eğitim-öğretim yılı diliyorum.”

Program günün anısına çekilen toplu fotoğrafla sona erdi.

 
Haber ve Fotoğraflar: Hazal BAŞARAN























 

YORUMLAR

  • 0 Yorum