CHP'den Kadına Şiddete "Mor Kurdeleli" Protesto

Kadın cinayetlerini, kadına yönelik şiddeti, tacizi ve tecavüzü protesto için yakalarına mor kurdele takarak meclise gelen CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen ve meclis üyeleri, Silivri Belediye Başkanlığına verdiği önerge ile İstanbul Sözleşmesi’nin Silivri Belediyesi aracılığıyla “İstanbul Sözleşmesi Nedir? Neden Devam Etmelidir” başlıkları altında kitapçık haline getirilerek yeni evlenen çiftlere nikah cüzdanları ile birlikte verilmesini istedi.

CHP'den Kadına Şiddete "Mor Kurdeleli" Protesto
Editör: Yaz Dostum
10 Ağustos 2020 - 16:07 - Güncelleme: 10 Ağustos 2020 - 16:12
  
Kadınlara yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye ilişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi, bilinen adıyla İstanbul Sözleşmesinin kaldırılacağı sinyalinin verilmesinin ardından bir tepki de CHP Meclis Grubu’ndan geldi. CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen ve belediye meclis üyeleri Silivri Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı toplantısının 1. birleşimine yakalarına mor kurdele takarak geldi.
 
“SİLİVRİ BELEDİYESİ EVLENEN ÇİFTLERE NİKAH CÜZDANLARI İLE BİRLİKTE İSTANBUL SÖZLEŞMESİ KİTAPÇIĞI VERSİN” ÖNERİSİ
 
CHP Meclis Grubu’nun konuya ilişkin önergesi aynen şöyle: “Son günlerde ulusal alanda kamuoyumuzun adını sıkça duyduğu Türkiye'nin ilk imzacısı olduğu ve kadına yönelik şiddet, aile içi şiddet, toplumsal cinsiyete dayalı şiddet ve kadın kavramlarını tanımlandığı ve İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen, “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi” ile ilgili olarak uluslararası hukukta kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddet konusunda bağlayıcılığa ve yaptırım gücüne sahip ilk sözleşme olması bakımından ayrı bir öneme sahip ve kadınların yaşam güvencelerinden birisi olan İstanbul Sözleşmesi’nin belediyemiz aracılığı ile “İstanbul Sözleşmesi Nedir? Neden Devam Etmelidir” başlıkları altında kitapçık haline getirilerek yeni evlenen çiftlerimize nikah cüzdanları ile birlikte verilmesini öneriyoruz.
 
Önerge oy birliğiyle Başkanlık makamına havale edildi.
 
Haber : Batuhan GÜÇLÜ


 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum