CHP'den Toprak Analiz Laboratuvarı Talebi: "Yeniden Açılsın"

Silivri Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısında CHP Grubu, Alipaşa Mahallesi’nde hazırda bulunan ve çiftçinin daha fazla verim elde etmesini sağlamak amacıyla kurulan Silivri Ziraat Odası Toprak Tahlil ve Analiz Laboratuvarı’nın tekrardan açılmasını talep etti.

CHP'den Toprak Analiz Laboratuvarı Talebi: "Yeniden Açılsın"
Editör: Yaz Dostum
10 Ağustos 2020 - 20:25

CHP Meclis Grubu’nun konuya ilişkin önergesi şöyle:
 
“TÜRAM HER ZAMAN GURUR KAYNAĞIMIZ OLDU”

 “Ülke kamuoyunda bilindiği üzere Silivri Belediyesi Tarımsal Araştırma ve Üretim Merkezi 2011 yılında kurulup ilçede yaşayan çiftçilerimizin ürettiği bitki çeşitliliğini arttırmak ve çiftçilerimize yol gösterici olmak adına her zaman gurur kaynağımız olmuştur. Ayrıca Silivri Belediyesi Tarım Lisesi ülkemizin Atatürkçü ve aydınlık geleceğine ışık tutmaya devam etmektedir. Bu bilgiler doğrultusunda Belediyemizin geçmiş dönem vizyonunu ileriye taşımak adına uygulamaya koyduğu Yerel Arpa Tohumu projesinin üretimini ve ücretsiz dağıtımını gönülden desteklemekteyiz.

“SİLİVRİ ZİRAAT ODASI İLE İSTİŞARE EDİLEREK YENİDEN FAALİYET GEÇİRİLMESİ, ŞEHRİMİZİN VİZYONUNA KATKI SAĞLAYACAKTIR”

Ortaya konulan bu iradenin devamında Ali Paşa Mahallesi 6642 parsel üzerinde hazırda bulunan ve çiftçimize daha fazla verim elde etmesini sağlamak amacıyla kurulan Silivri Ziraat Odası Toprak Tahlil ve Analiz Laboratuvarı’nı, Ziraat Odamızla istişare ederek tekrar açılmasını, eksikliklerinin giderilmesini, yukarıda belirttiğimiz şehrimizin tarım vizyonuna fayda sağlayacağını umuyoruz. Gerekli hassasiyetin gösterilerek çiftçimize faydası olacağını düşündüğümüz bu talebin gerçekleştirilmesi için önergemizi Başkanlık Makamı’na havale edilmesini saygılarımızla arz ederiz.”
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum