CHP'den Yılmaz'a; "Kim Bu Kamil Kaçmaz, Bir Hülle Olmasın!?"

Silivri Belediyesi’ne yapılan araç hibeleri muhalefetin gündemindeydi. CHP Grup Başkanvekili Süheyl Kırkıcı’nın, “Elbette bir belediye bağış alır, alması da gerekir ancak onun bir karşılık içerisinde mi yapıldığı ya da bir imtiyaz, bir imar hakkının tanınması ya da bir kusurun örtülmesi için mi alındığını sormak zorundayız” çıkışı Başkan Volkan Yılmaz’ı kızdırdı.

CHP'den Yılmaz'a; "Kim Bu Kamil Kaçmaz, Bir Hülle Olmasın!?"
Editör: Yaz Dostum
11 Temmuz 2020 - 15:11 - Güncelleme: 01 Şubat 2022 - 00:09
 
Silivri Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısı 2. birleşiminin 1. oturumu, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın başkanlığında belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Araç hibelerinin yer aldığı 2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.13.14.15.16. ve 17. gündem maddeleri, yapılan değerlendirmeler ve komisyon raporunun uygun görüş bildirmesinin ardından oy birliği ile kabul edilse de öncesinde muhalefet ve Yılmaz arasında tartışmalara sebep oldu.
 
KIRKICI: “KAMİL KAÇMAZ’I KOMİSYONDAKİ ARKADAŞLAR DA TANIMIYOR”

CHP Grup Başkanvekili Süheyl Kırkıcı konuyla ilgili şunları söyledi: “Silivri Belediye Meclisi’nde benzer kararların alındığı bir süreç yaşanıyor. Sormak zorundayız. Elbette bir belediye bağış alır, alması da gerekir ancak onun bir karşılık içerisinde mi yapıldığı ya da bir imtiyaz bir imar hakkının tanınması ya da bir kusurun örtülmesi için mi alındığını sormak zorundayız. Kamil Kaçmaz adlı bu hayırsever ya da neyse onu tanımıyoruz. Komisyondaki diğer arkadaşların da tanımadığını öğrendik.

“BU BAĞIŞLAR HERHANGİ BİR KARŞILIK TALEP EDİLMEDEN Mİ YAPILIYOR?

Ben Belediye Başkanımızdan Kamil Kaçmaz hakkında bilgi vermesini rica edeceğim. Bu konularla ilgili bir daha söz almak istemiyorum onun için kooperatiflerle ilgili de benzer duruş içinde olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu bağışların daha önce söylediğiniz gibi herhangi bir karşılık talep edilmeden yapıldığını söyleyebiliyor musunuz sayın Başkanım?”

YILMAZ: AKÇELİ İŞLERLE İŞİM OLMAZ

Başkan Volkan Yılmaz’ın muhalefetin bu çıkışına cevabı ise şöyle oldu: “Bir önceki dönemde yani 10 yıllık iktidarınızda, kimisi makam kimisi hizmet için olan 16 adet hibe araç almışsınız, biz 16 adet hizmet aracını bir günde alıyoruz. Şimdi o araçlar Silivri’ye kazandırılırken, sizin sorduğunuz şekilde soruyorum ‘Bu kişilere sizin tarafınızdan bir imtiyaz sağlandı mı ya da ayıplı, kusurlu bir işini halletme karşılığında mı aldınız bu 16 aracı?’ Öküz altında buzağı arama fikrinden vazgeçin. Ben Silivri Belediyesini şeffaf, denetlenebilir, her kuruşunun hesabı verilebilir, kirli ilişkilerin bittiği, herkesin buna inandığı, ayrıca kamuoyunda hak ettiği saygınlığa ulaşan bir Silivri Belediyesini hedefliyorum ve arzuluyorum. Benim akçeli işlerle, parayla pulla hiçbir işim olmaz. Silivri Belediyesini zarara uğratacak hiçbir eylemin içinde olmayacağız.” 

KIRKICI: SORUMUZA CEVAP ALAMADIK

CHP Grup Başkanvekili Süheyl Kırkıcı tekrar söz alarak, “Biz net bir şey sorduk. Şahsiyetinizle ilgili bir sorunumuz yok. Ancak kurumsal işleyişle ilgili ciddi bir sorun var. Bu tür bağışlar alınacaksa şeffaf alınması lazım. Kamil Kaçmaz kimdir diye soruyoruz cevap alamıyoruz” dedi.

YILMAZ’DAN BİLMECE GİBİ YANIT

Başkan Volkan Yılmaz, “Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan bir vatandaş” diye cevap verdi.
 
Şaşırtan diyalog şöyle gelişti:

Süheyl Kırkıcı: Ama işte bu cevap değil.

Volkan Yılmaz: CHP olarak Kamil Kaçmaz’la Silivri Belediyesi’nin bir ilişkisini tespit edersiniz bende bu koltutan aşağı inerim. Bu kadar basit.

Süheyl Kırkıcı: Onu bildiğim için soruyorum zaten. Kimdir bu? Cevap alamıyoruz.

Volkan Yılmaz: Daha size nasıl cevap vereyim ki?

Süheyl Kırkıcı: Yani bir hülle bir dolaylı yaklaşım olmasın. Meclis çatısındayız ve bu bilgilerin şeffaf bir şekilde bize yansıtılması zorunludur Sayın Başkan. Ben komisyonda dahi bu bilgilerin alınamadığını görünce dehşete düşüyorum. Teşekkür ederim cevap alamadığımız belli.

Volkan Yılmaz: Önceki dönemde 16 tane aldığınız araçların hiçbirini komisyona dahi getirmeyen ve şeffaflıktan bahseden sizlersiniz.

Süheyl Kırkıcı: Daha öncekinden bahsedip durmayın lütfen. Biz bugünü konuşuyoruz şu anda.

Volkan Yılmaz: Bir önceki yönetimde eleştirdiğiniz konuları yapan da siz değil misiniz?

Süheyl Kırkıcı: Evet işleyiş durumunuzda bir sorun var. Teşekkür ederim.

Volkan Yılmaz: Bu konuda Sayıştay ve devletin mahkemeleri var ayrıyeten bir de kamu vicdanı var. Ben bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

Süheyl Kırkıcı: Sayıştay’ı ve denetimcileri söylüyorsunuz. Bizde 10 yıl boyunca bu kenti onların vicdanıyla yönettik.

Volkan Yılmaz: Tabi ki kesinlikle onda hemfikiriz.

Süheyl Kırkıcı: Ama sürekli şüphe uyandıracak laflar söylüyorsunuz.  Bütün raporlar elinizde değil mi sayın Başkan? Kadro aynı kadro. Bilgiler, belgeler sizin elinizde. Yolsuzluk varsa söyleyin? Var mıydı? Ne zaman işleyişinizle ilgili konuşsak geçmiş dönemi işaret ediyorsunuz.

Volkan Yılmaz: Kimle karşılaştıracağız Süheyl bey? Çekmeköy belediyesi ile mi?

Süheyl Kırkıcı: Sırf polemik için konuşuyorsunuz. Ben sizin işleyiş tarzınızla ilgili bir eleştiri getiriyorum ve dikkat çekmeye çalışıyorum.

Volkan Yılmaz: Bende dikkate alacağım görüşleriniz.

Süheyl Kırkıcı: Bunu bir kültür haline getirebilirsiniz ama bunun sonu iyi olmaz sayın Başkan.

Volkan Yılmaz: Hep beraber göreceğiz inşallah.

Haber : Yaz Dostum
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum