CHP: "Gençler Olarak Aşağı Bakmayacak, Muktedire Boyun Eğmeyeceğiz!"

CHP Silivri Gençlik Kolları, gözaltına alınan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek mesajı yayınladı. Açıklamada, “Başkaldıracağız çünkü çok iyi biliyoruz ki bu kavga hürriyet kavgası! Bu kavga cehlin yakıp yıktığı, talan ettiği memleketi ilim irfanla yeniden ayağa kaldıracak yurtseverlerin devrimcilerin kavgası! Bu kavga kahrolsun istibdat yaşasın Cumhuriyet diyenlerin kavgası! Ve bu kavgayı elbet biz kazanacağız! Çünkü biz halkız, haklıyız kazanacağız!” ifadeleri kaydedildi.

CHP: "Gençler Olarak Aşağı Bakmayacak, Muktedire Boyun Eğmeyeceğiz!"
Editör: Yaz Dostum
03 Şubat 2021 - 22:41 - Güncelleme: 03 Şubat 2021 - 22:48

CHP Silivri Gençlik Kolları, AK Parti’den milletvekili aday adayı olmuş Prof. Dr. Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne getirilmesiyle başlayan protestolara ilişkin sert bir bildiri yayınladı.

“ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK GERÇEKLEŞTİRİLEN POLİS ABLUKASI KABUL EDİLEMEZ”

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“2 Ocak tarihinde AKP Genel Başkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan Melih Bulu’yu kabul etmeyen ve kayyum rektöre karşı haklarını savunan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen polis ablukası kabul edilemez.

“AKP’Lİ BULU BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ’Nİ TEMSİL EDEMEZ”

“Demokrat ve uzlaşmacı” kisvesiyle öğrencilerin karşısına çıkan AKP’li Boğaziçi Üniversitesi Rektörü,polisin üniversiteye girmesine, okul içinde öğrencileri gözaltına almasına hatta okulun içinde ve dışında polis ablukasına izin vermiştir. Bu durum açıkça gösteriyor ki, AKP’li Bulu Boğaziçi Üniversitesi’ni temsil edemez.

“AKP’NİN ÜNİVERSİTELERE DÖNÜK GERİCİ, BASKICI VE PİYASACI POLİTİKALARINA KARŞI AŞAĞI BAKMAYACAĞIZ!”

Yaşanan onlarca gözaltı, üniversitenin dışında sessiz bir şekilde yürüyen öğrencilere “aşağıya bak” diyerek saldıran polisler, sermaye iktidarının ülkenin dört bir noktasından başlattığı cadı avı ülkemizin aydınlık gençliğinin geleceğe dair söz söylemesinin önünü kesmek içindir. İşte tam da bu yüzden AKP’nin üniversitelere dönük gerici, baskıcı ve piyasacı politikalarına karşı aşağı bakmayacağız! AKP Genel Başkanı ve ülkeyi yöneten zihniyet sanıyor ki gençler iktidarın baskısı ile yapılan haksızlığa, hukuksuzluğa başını önüne eğip susacak!

“MUKTEDİRE BOYUN EĞMEYECEĞİZ”

Gezi’de BOYUN EĞMEyenler, “ODTÜ Ayakta” diyerek DİRENenler, “FERMAN PADİŞAHINSA ÜNİVERSİTELER BİZİMDİR!” diyen gençler olarak aşağı bakmayacak muktedire boyun eğmeyeceğiz! Üniversite öğrencilerinin üniversitenin içinde ya da dışında rektörü ve AKP’yi protesto etme hakkı vardır. Kapalı spor salonlarından AKP Kongreleri gerçekleştirilirken, pandemi bahane edilerek öğrencilere dönük yapılan saldırılar ve üniversitenin içine polis sokulması AKP’nin bu meseleden ne kadar korktuğunun göstergesidir.

“GENÇLİĞİN AKLI, CESARETİ VE KARARLILIĞI KAPISINA VURDUĞUNUZ KELEPÇEYİ DE SİZLERİ DE ÜNİVERSİTELERDEN SÖKÜP ATACAK”

Gözaltına alınan öğrenciler derhal serbest bırakılmalı, Boğaziçi Üniversitesi’ne dönük uygulanan polis ablukası kaldırılmalı, sorumlular hesap vermeleri, AKP’nin rektörü Melih Bulu ise ivedilikle istifasını vermelidir! Bugün Boğaziçi Üniversitesi önünde buluşan ve “Kayyum Rektör İstemiyoruz” diyen binlerce öğrenci, Bulu gibi isimlerin keyfi bir atamayla rektörlük yapamayacağını tekrar gösterdi. Şiddet ve göz altılarla yıldırmaya çalıştığınız gençliğin aklı, cesareti ve kararlılığı kapısına vurduğunuz kelepçeyi de sizleri de üniversitelerden söküp atacak!

“BU KAVGAYI BİZ KAZANACAĞIZ!”

Başkaldıracağız çünkü çok iyi biliyoruz ki bu kavga hürriyet kavgası! Bu kavga cehlin yakıp yıktığı, talan ettiği memleketi ilim irfanla yeniden ayağa kaldıracak yurtseverlerin devrimcilerin kavgası! Bu kavga kahrolsun istibdat yaşasın CUMHURİYET diyenlerin kavgası! Ve bu kavgayı elbet biz kazanacağız! Çünkü biz halkız, haklıyız KAZANACAĞIZ!”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum