CHP'li Hamzaçebi: Tarım arazilerindeki tapu sorunu devam ediyor

Bölgemizde tapu ve mülkiyet sorunu nedeniyle yaşanan mağduriyetin çözüme kavuşturulması amacıyla yoğun çalışmalar yürüten CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, bir kez daha Silivri’ye gelerek Çayırdere, Sayalar ve Danamandıra’da vatandaşlarla görüştü. 2021’in Kasım ayında AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, “Silivri ve Çatalca'nın 140 yıldır çözülemeyen 4 ayrı tapu problemini çözüme kavuşturduk. Köylerimizin her birinin isimlerine kanunda yer vererek kangrenleşmiş mülkiyet sorunlarını tarihe gömdük. Kanundaki çerçeve nedeniyle başvurusu red gelenler ve tapusunu alamayanlar var, onu da Çevre Bakanlığımızla 'rezerv yapı alanı' uygulamasıyla çözüyoruz. Tespitlerde son aşamaya gelindi. Yakında bu yerlerin satışı da vatandaşımıza yapılmış olacak” demişti. Önceki gün ilçemizde vatandaşlarla hemhal olan CHP’li Hamzaçebi ise tam aksi yönde bir açıklama yaparak,  “Tarım arazilerindeki tapu sorunu devam ediyor. Konuyu çözüm önerileriyle birlikte TBMM’ye taşıyacağız” dedi.

CHP'li Hamzaçebi: Tarım arazilerindeki tapu sorunu devam ediyor
Editör: Yaz Dostum
19 Mart 2022 - 19:15 - Güncelleme: 19 Mart 2022 - 19:36
CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, 18 Mart Cumartesi günü CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen ve yönetimi ile bir araya geldi akabinde Çayırdere, Sayalar, Danamandıra’da vatandaşların sorunlarını dinledi.

CHP'Lİ HAMZAÇEBİ: 144 YILLIK TAPU SORUNU DEVAM EDİYOR

CHP’li Milletvekili Akif Hamzaçebi’nin Silivri’de örgüt ziyaretinden sonraki ilk durağı Çayırdere oldu. “Tarım arazilerindeki tapu sorunu devam ediyor” diyen milletvekili, “Konuyu çözüm önerileriyle birlikte TBMM’ye taşıyacağız” şeklinde konuştu. Toplantıda mahalle muhtarı Doğan Bilgiç de hazır bulundu. 



Çayırdere’den sonra Sayalar’a geçildi, muhtar Hüseyin Ece ile görüşüldü. Mehmet Akif Hamzaçebi burada gerçekleştirdiği halk toplantısında, “Kanun çıkalı 3 yıl oldu ama hala tarım arazilerinin satışıyla ilgili köylüye bir tebligat yapılmış değil. Sorunu biz çözeceğiz” ifadelerini kaydetti.




Son olarak Danamandıra ziyareti yapıldı. Burada da vatandaşlarla son durum hakkında istişarelerde bulunan CHP’li Hamzaçebi, “Muhtar Cengiz Çelik köylerine 4’üncü kere geldiğimizi söyledi. Köylüler atalarından beri, tam 144 yıldır kullandıkları arazilerinin tapularını hala alamamış durumdalar. Konuyu, çözülene kadar TBMM gündeminde tutacağız” dedi.





AK PARTİLİ MİLLETVEKİLİ KAYNARCA, “MÜLKİYET SORUNLARINI TARİHE GÖMDÜK” DEMİŞTİ

CHP’li Hamzaçebi’nin ziyareti, akıllara AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca’nın 2021’in Kasım ayında yaptığı açıklamayı getirdi. Kaynarca konuyla ilgili TBMM’de yaptığı konuşmada, “Sorunu üreten CHP, çözümü bulan ise AK Parti oldu. Silivri ve Çatalca'nın 140 yıldır çözülemeyen 4 ayrı tapu problemini çözüme kavuşturduk. Köylerimizin her birinin isimlerine kanunda yer vererek kangrenleşmiş mülkiyet sorunlarını tarihe gömdük. Kanundaki çerçeve nedeniyle başvurusu red gelenler ve tapusunu alamayanlar var, onu da Çevre Bakanlığımızla 'rezerv yapı alanı' uygulamasıyla çözüyoruz. Tespitlerde son aşamaya gelindi. Yakında Belediyelerimiz ve Bakanlığımızın iş birliği ile bu yerlerin satışı da vatandaşımıza yapılmış olacak” demişti.

Bölgemizde temaslarda bulunan CHP'li Hamzaçebi'den gelen tam aksi yöndeki açıklama,  tapu probleminin devam ettiğini ortaya koydu. 


Haber : Hazal BAŞARAN

YORUMLAR

  • 0 Yorum