CHP'li Yıldız: "10 yılda yaptığımız hizmetlerin mirasını yiyorsunuz!"

Volkan Yılmaz’ın geçmiş dönemde yerlerin haraç mezat satıldığıyla ilgili söylemi, CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız’ı çileden çıkardı. “Biz bunları satarken borç da ödedik, hizmet de yaptık, yerine gayrimenkul de koyduk” diyen Yıldız, “Bizim yaptığımız yollarda yürüyorsunuz. Bizim yapmış olduğumuz nikah salonlarında nikah kıyıyorsunuz. Bizim yapmış olduğumuz tiyatro salonlarında organizasyonlar düzenliyorsunuz. Mirası yemeye devam ediyorsunuz” şeklinde konuştu.

CHP'li Yıldız: "10 yılda yaptığımız hizmetlerin mirasını yiyorsunuz!"
Editör: Yaz Dostum
10 Eylül 2020 - 21:46 - Güncelleme: 10 Eylül 2020 - 22:06
CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın “Çöp toplama firmasına borç ödenemediği için haraç mezat verildi araziler” söylemine istinaden kayıtsız kalmadı. Başkan Yılmaz’a 10 yıllık CHP yönetiminde Silivri Belediyesi’ne kazandırılan gayrimenkullerin hatırlatmasında bulunan CHP’li Yıldız, “Geçmiş 5 yılı karalayarak kendinizi “başarılı” addedecek söylemlerde lütfen bulunmayın çünkü 3,5 yıl kaldı. 3,5 yıl sonra sizin oturduğunuz makama farklı bir arkadaşımız oturur aynı karalamaları size de yaparsa siz de üzülürsünüz” dedi.

“KONU SATIŞ OLUNCA GERİLDİNİZ”

CHP’li Melih Yıldız, şöyle konuştu: “9. gündem maddesine kadar meclisimiz sükûnetle devam ediyordu, satış konusuna gelince birden gerildik. Sayın Başkanım sizde de anlam veremediğim bir gerginlik oluştu, satış konusu gündeme gelince.

“GEÇMİŞLE İLGİLİ ÇOK ŞÜKÜR ALNIMIZ AK”

Her tür satış konularında veya böyle gerildiğiniz konularda geçmişle ilgili bizi suçlamanız doğru bir yöntem değil. 10 yıl burada birlikte görev yaptığımız arkadaşlarımız var. Hiçbirimizin geçmişle ilgili veremeyeceği bir hesap yok. Allah’ımıza çok şükür, geçmişle alakalı alnımız ak. 

“8 BELEDİYENİN BİRLEŞMESİ NEDENİYLE BÜYÜK BİR BORÇ YÜKÜYLE KARŞI KARŞIYA KALMIŞTIK”

Siz geçmişle ilgili yerlerin “haraç mezat” satıldığından borçların ödenmesi için arsaların satıldığını ifade ettiniz. Geçmiş yönetim de bu göreve geldiği zaman, sizi gibi biz de farklı bir siyasi parti iktidarı olduğu dönemden sonra görevi devralmıştık. Bizde 8 belediyenin birleşmesiyle ilgili büyük bir borç yüküyle karşılaşmıştık. Bunları biz defalarca ifade ettik ama anlaşılıyor ki tekrar ifade etmemizde fayda var kamuoyunun bilmesi açısından.

“CHP’NİN MİRASINI YİYORSUNUZ”

Satılan gayrimenkullerden bahsedilirken ben alınan gayrimenkullerden de bahsetmek istiyorum. Biz bunları satarken tabi ki borç da ödedik, hizmet de yaptık, yerine gayrimenkul de koyduk. Bizim yaptığımız yollarda yürüyorsunuz. Bizim yapmış olduğumuz nikah salonlarında nikah kıyıyorsunuz. Bizim yapmış olduğumuz tiyatro salonlarında organizasyonlar düzenliyorsunuz. Mirası yemeye devam ediyorsunuz. İnşallah üzerine nice kalıcı eserler bırakarak 5 yılınızı tamamlarsınız.

“3,5 YIL KALDI”

Geçmiş 5 yılı karalayarak kendinizi “başarılı” addedecek söylemlerde lütfen bulunmayın çünkü 3,5 yıl kaldı. 3,5 yıl sonra sizin oturduğunuz makama farklı bir arkadaşımız oturur aynı karalamaları size de yaparsa siz de üzülürsünüz. Eksikler olabilir, hepimizin eksiği olabilir ama biz bazı şeyleri eksik yaparken bazı şeyleri de çok yerinde yaparak Silivri’nin ihtiyaçlarını giderdiğimizi düşünüyoruz.

“İNŞALLAH SİZ DE KALICI ESERLERLE ANILIRSINIZ”

Biz Silivri’nin göbeğinde 4 dönüm yeri Silivri Belediyesi’nin gayrimenkul envanterine kazandırdık. “Silivri çarşı meydanından ibaret değil” diyorsunuz Başkanım. Lütfen gidin Selimpaşa’yı, Ortaköy’ü, Değirmenköy’ü özellikle Gazitepe meydanını görün, Silivri merkezinden farklı olmayan yatırımların yapıldığını göreceksiniz. Geçtiğimiz dönem Alipaşa Mahallesi’ne 50 bin metrekare arazi kazandırdık. Ve diğer tüm köylerimize de yaptığımız yatırımlar gözler önünde. İnşallah sizde bizim bıraktığımız gibi kalıcı eserler bırakırsınız. İnşallah siz de kalıcı eserlerle anılırsınız diye ümit ediyorum.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum