CHP'li Yıldız: "Gübreye, mazota zam yağarken, İBB üreticileri destekliyor"

İBB Meclisi Aralık ayı 3. Oturumunda söz alan CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız, “Ülke olarak yaşadığımız ekonomik kriz hepimizin malumu. Bu durumu AK Parti hükümetinin beceriksiz ekonomi yönetiminin bir sonucu olarak görmekteyiz. Tüm sektörler gibi tarım ve hayvancılık sektörü de bu ekonomik krizden ziyadesiyle etkilenmiştir dolayısıyla gübreye, mazota, yeme ve diğer kalemlere gelen fahiş zamlar tarımla uğraşan üreticinin belini bükmüştür. Böyle bir ortamda İBB’nin tarım ve hayvancılığa yapmış olduğu destekler anlamlı ve önemlidir” dedi.

CHP'li Yıldız: "Gübreye, mazota zam yağarken, İBB üreticileri destekliyor"
Editör: Yaz Dostum
16 Aralık 2021 - 23:04 - Güncelleme: 16 Aralık 2021 - 23:13
CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız, bugün gerçekleştirilen İBB Meclisi Aralık ayı 3. Oturumunda söz alarak  ekonomi ve son dönemlerdeki zamlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Öte yandan İBB’nin Beykoz Akbaba, Alibahadır, Mahmut Şevket Paşa ve Paşamandıra Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri ile yaptığı tarımsal destekleme protokolünü unuttuğunu, “Toplamda 10 ay oldu. 2021 harmanında olmadı, 2022 harmanında olur inşallah!” sözleri ile sitemkar bir şekilde ifade eden  AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi aynı zamanda İBB’de Tarım, Orman, Hayvancılık ve Su Ürünleri Komisyonu Başkanı olan Sami Barlas’a da karşılık verdi.

“İKTİDARIN GÜBREYE, MAZOTA, YEME VE DİĞER KALEMLERE YAPTIĞI FAHİŞ ZAMLAR ÜRETİCİNİN BELİNİ BÜKTÜ”

CHP’li Melih Yıldız, konuşmasında şunları kaydetti:

“Ülke olarak yaşadığımız ekonomik kriz hepimizin malumu. Bu durumu AK Parti hükümetinin beceriksiz ekonomi yönetiminin bir sonucu olarak görmekteyiz. Tüm sektörler gibi tarım ve hayvancılık sektörü de bu ekonomik krizden ziyadesiyle etkilenmiştir dolayısıyla gübreye, mazota, yeme ve diğer kalemlere gelen fahiş zamlar tarımla uğraşan üreticinin belini bükmüştür.

“BAŞTA SAYIN İMAMOĞLU OLMAK ÜZERE TÜM İBB YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Böyle bir ortamda İBB’nin tarım ve hayvancılığa yapmış olduğu destekler anlamlı ve önemlidir. Ben başta İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu olmak üzere Tarım Daire Başkanlığına, Tarım Komisyon Üyelerine ve tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum.

“ÜRETİCİNİN YANINDA OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

Bundan sonra da İBB yönetiminin tarıma ve hayvancılığa vereceği destekler artarak devam edecek. Üreticinin yanında olmaya devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum.

“YENİ BİR İHALE AÇILACAK”

Sami beyin az önce ifade ettiği gibi ihalesi yeni yapıldı. İhalesi yeni yapılan bu ekipmanların ülkede yaşanılan ekonomik krizden, kurdaki dalgalanmadan ve gelen fahiş zamlardan dolayı öngörülenin çok üzerinde fiyat teklifleri olduğu için tekrar değerlendirilmek üzere yeni bir ihale açarak önümüzdeki ay Allah’ın izniyle alımlar yapılacak ve söz verdiğimiz gibi kooperatiflerimize, ziraat odamıza bu ekipmanların hepsi teslim olacak diyorum.

“BU DÖNEM İBB’DE ÜRETİCİ KONUŞULUYOR”

Geçtiğimiz dönem bu kürsülerde sadece imar konuları, imar dosyaları konuşulurken ne kadar güzel ki bu dönem tarımı, üreticiyi, hayvancıyı konuşuyoruz. Aramızdaki fark bu.”

Haber : Hazal BAŞARAN

YORUMLAR

  • 0 Yorum