CHP'nin Adayı Balcıoğlu'na Özel Destek: Silivri'de Seçim Heyecanı Yükseliyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri'de düzenlenen halk buluşmasında Bora Balcıoğlu için güçlü bir destek çağrısı yaptı. Özel ve Balcıoğlu'nun konuşmaları, seçimlere günler kala Silivri'nin geleceğine dair umutları artırdı.

CHP'nin Adayı Balcıoğlu'na Özel Destek: Silivri'de Seçim Heyecanı Yükseliyor
Editör: Yaz Dostum
12 Mart 2024 - 16:19 - Güncelleme: 12 Mart 2024 - 16:27
Silivri, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) genel başkanı Özgür Özel ve belediye başkan adayı Bora Balcıoğlu'nu ağırladığı halk buluşmasına ev sahipliği yaptı. Seçimlere kısa bir süre kala gerçekleştirilen bu etkinlik, hem Silivri'nin geleceği hem de CHP'nin yereldeki gücü adına önemli mesajlar verdi.

Konuşmasına, "Biz makama geldiğinde kapılıp vatandaşı unutanlardan, gözlerini halkından ayıranlardan değiliz," diyerek başlayan Balcıoğlu, halka olan derin bağlılığını ve yönetimde halk odaklı bir politika izleyeceğinin altını çizdi. Kendi hayat hikayesine değinerek, “Beni tanıyanlar bilir 10 yaşında çarşıda çalışmaya başlayarak hayatımı kazanmaya başladım. 15 yıl bu kente hizmet etmiş bir kamu yöneticisi şimdi ise belediye başkanı adayı olarak karşınızda bulunuyorsa bunun tek nedeni cumhuriyettir. O yüzden sonsuza dek ilelebet Cumhuriyet ilelebet cumhuriyet demeye devam edeceğiz.” Dedi. Silivri’de doğup büyüdüğünü, çocukluğunun bu meydanlarda geçtiğini anlatan Balcıoğlu, Silivri için büyük hayalleri ve hedefleri olduğunu vurguladı.

Silivri'yi İstanbul'un parlayan yıldızı yapma kararlılığını ifade eden Balcıoğlu, bu süreçte cumhuriyet değerlerine ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacaklarını belirtti. "Silivrimizi İstanbul’un parlayan yıldızı yapmaya kararlıyız," diyerek, yerel yönetimlerin genç, dinamik ve kadınların ön saflarda yer aldığı bir kadro ile hizmet vereceğini söyledi.

Balcıoğlu, geleceği tasarlayan ve kurumsallaştıran bir belediyecilik anlayışını hayata geçireceklerini belirterek, "Bir şehirde çocuklar mutluysa, gençler o şehri terk etmiyorlarsa, kadınlar huzurluysa, engelli hemşerilerimiz ve ailelerinin boynu bükük değilse o şehirde gelecek ve umut vardır," diyerek, kapsayıcı ve her kesimi düşünen bir yönetim anlayışını benimseyeceklerini ifade etti.

"İstanbul'da İmamoğlu, Silivri'de Balcıoğlu" sloganıyla seçim kampanyasını yürüten Balcıoğlu, sahada gösterdiği yoğun tempo ve 35 mahalleyi ziyaret ederek, vatandaşlarla birebir görüşme yapmasının, seçim zaferine olan inancını pekiştirdiğini belirtti. Kendi yaşam öyküsünden ve sahada edindiği tecrübelerden yola çıkarak, Silivri için büyük bir umut ve değişim vaadinde bulundu.

Konuşmasını, vatandaşlardan aldığı destekle tamamlayan Balcıoğlu, birlikte çalışarak Silivri için en iyisini yapma sözü verdi. Halkın coşkulu alkışları ve destek tezahüratları, Silivri'de birlik ve beraberlik ruhunu güçlendirerek, seçimlere doğru umutlu bir adım atıldığını gösterdi.

Bora Balcıoğlu’nun ardından konuşan CHP Genel Başkan Özgür Özel konuşmasında şunları söyledi:

"Tertemiz yürekli, milliyetçi, Atatürkçü, cumhuriyet ve devrimlerine bağlı güzel insanların memleketi olduğu için Silivri'yi çok seviyorum. Sevgili Silivrililer, sizlere Ekrem Başkan'ın selamlarını getirdim. Ayrıca, önceki dönem ilçe başkanlığını yapan, parti meclisi üyemiz, pırıl pırıl bir genç, gelecekte de partiye ve ülkede çok hizmetleri olacak olan Berker Başkan'ın memleketine geldik bugün. Genel başkan yardımcılarının, milletvekillerinin, parti meclisi üyelerinin sevgilisi; ayrıca il başkanımızın yere göğe sığdıramadığı Berker Başkanımız, Cumhuriyet Halk Partisi'nde çalışan gençlerin emeklerinin karşılığını alacağını ve bu partiye, bu ülkede en büyük katkıları yapacağını gösterecek bir kardeşimiz, yolu açık olsun.

Ama esas bugün, başka birinin çıktığı yolculuğa eşlik etmeye geldik. 44 yaşında genç bir adayımız var. Çalışkan, dürüst, Silivri'de doğmuş, büyümüş, bu çarşıda çıraklık yaparak ticaretle tanışmış, partinin dününde, bugününde olan, yarınlarında olacak olan ve bizim güvenimizle, İstanbul İl Başkanımız Özgür Çelik'in, Parti Meclisimizin, MYK'mızın güveniyle Silivri'deki bir emaneti geri almak için yola çıkan Bora Balcıoğlu Başkanımızın yolculuğuna eşlik etmeye geldik.

Bora Başkanı 1 Nisan'ın Silivri Belediye Başkanı yapmaya hazır mıyız? Elbette, projelerine baktım. Bilhassa vakıf üniversitelerinin kampüsler kurması, burayı üniversite kenti haline getirmeye çalışması, buraya yatırım çekecek projelerle ilgili çalışmalarının hepsi göz doldurucu. Belediyecilik biliyor mu? 15 yıldır belediye meclis üyesi. İstanbul Büyükşehir ile uyumlu çalışır mı? 5 yıldır İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi. Ekrem Başkan'ın yakın çalışma arkadaşı, Silivri'ye kendi hizmet getirecek. İstanbul Büyükşehir'in hizmetlerinin artarak devamını sağlayacak.

Ben Bora Başkan'a bakınca, Silivri'yi kısa sürede toparlayacak, hem yerel yönetim hem genel yönetimin ihmal ettiği bu kenti çok iyi noktaya getirecek bir belediye başkan adayı görüyorum. Gelirken baktım, birinin afişlerini gördüm, dedim ki 'Bu muhtar adayı çok afiş bastırmış.' Dediler ki 'O muhtar adayı değil.' O dediler, 'Mevcut belediye başkanı.' Dedim ki, 'E rozet yok.' Dediler ki, utanıyor. Genel Başkanının resmi yok. Onu da dediler gizliyor. Partisi ile anılmak, partisinin amblemi ile tanınmak istemiyor. Çünkü Silivri'nin Atatürkçü olduğunu biliyor. Cumhuriyetçi, milliyetçi olduğunu biliyor. Partisinin bu Cumhuriyete neler yaptığını biliyor. AKP'nin 7 Haziran'da, yani AKP iktidardan düşmüşken, koltuk değneği olduğunu hatırlıyorsunuz. Bunlarla ittifak kurdular, o kurdukları ittifaka kadar Atatürk'ü dillerinden düşürmüyorlardı. Şimdi Atatürk ile İsmet Paşa'ya 'iki ayyaş' diyenlerle ittifak oldular. Yetmez, 'fesli deli' Kadir, 'Atatürk heykellerini köpek leşi gibi yerlerde sürükleyeceğiz' der. Tayyip Erdoğan, koşar, sabahtan onun elini sıkar ve öper, akşam gelir Devlet Bahçeli ile kucaklaşır. Kimler kimlerle beraber?

'Bahçeli ve Erdoğan'sız Kampanya'

'Öyle olunca, Silivri Belediye Başkanı MHP'liliğini gizlemeye başlamış. Siz, AKP ile berabersiniz. Siz, AKP ile beraber tarikatlara, cemaatlere, TÜGVA, TÜRGEV, Okçuluk Vakfı, Ensar Vakfı'na bu güzel kentin bütün arsalarını peşkeş çekenlersiniz. Siz, Atatürk devrimlerine karşı, Atatürk'e minnet duyanlardan değil, Atatürk'e husumet duyanlarla, devrimlerine karşı devrim yapanlarla, Atatürk'ün her yaptığını bozanlarla berabersiniz. Yetmedi, en son kiminle berabersiniz? 'Domuz bağcılar' var ya. Onların avukatlarıyla. 'Bekar kadınları sokak hayvanları gibi sahiplendirmek lazım' diyen Hüda-Parcılarla berabersiniz. Öyle olunca beyefendi rozetsiz, Bahçeli'siz, Erdoğan'sız, cumhur ittifaksız bir kampanya yapıyor, Atatürkçülerin oyunu alacak. Ben, Silivri'deki son seçim hangi partiye oy verirse versin, yüreğinde vatan, millet sevgisi olan, Atatürk'e hayranlık duyan herkese diyorum ki, bu anlayışa sandıkta bir cevap verin.

Özgür Özel'in konuşması, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sözleriyle kesilince, Özel, 'Mustafa Kemal'in askeri mi istiyorsunuz? Mustafa Kemal'in askeri, bak burada. Verirsin oyu, al sana Mustafa Kemal'in askeri.' Diyerek, CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Bora Balcıoğlu'nu işaret etti. Özel sözlerini şöyle sürdürdü: 'Öbürü, Devlet Bahçeli'nin askeri, Atatürk'e husumet duyanların adayı ama Bora Başkan, Atatürk'e minnet duyanların adayıdır.'

'Bir Oy İmamoğlu'na, Bir Oy Balcıoğlu'na'

'Bir yandan karşımızda cumhur ittifakı var. Bunlar korku ittifakı. Bunlar kavga ittifakı. Bunlar, kötü sözün sahipleri. Küfreden, hakaret eden, utanmadan depremzedeyi bile tehdit eden, 'Oy vermedin, boynun bükük kaldı, seçmezsen mahzun kalırsın' diyen, Ordu'ya gidip yalan yere, 'Bana oy vermezsen doğalgaz yok' diyen, Sakarya'ya gidip, 'Hizmet alacaksan bize oy vereceksin' diyen tehdit ittifakı, korku ittifakı. Bunların karşısında, onların ittifakının adı cumhur ittifakı ama bunların karşısında çok daha güçlü bir ittifak var. O ittifakın içinde aslan sosyal demokratlar var. Milliyetçi demokratlar var. Muhafazakar demokratlar var. Kürt'ü, Türk'ü, Laz'ı, Çerkez'i var. Bu ülkeyi seven herkes var. Milli takım gol atınca ayağa kalkan herkes var. Filenin sultanları şampiyon olunca onlarla bir ağlayan herkes var. Bizim ittifakımızın adı Türkiye ittifakı. Onların rengi yağmur bulutu rengi, koyu gri. Her geçen gün daha koyulaşıyorlar. Birbirlerine benziyorlar. Tehdit ediyor, küfrediyorlar. Karşısında umudun ve sevginin ittifakı var. Karşısında hep birlikte olacak gücümüzün ittifakı var. Karşısında Türkiye ittifakı var. Renklerini ay yıldızlı al bayraktan alan Türkiye ittifakı var. Türkiye ittifakının renklerini biliyor musunuz? Kırmızı, beyaz. En büyük Türkiye. Türkiye ittifakı kazanacak, Silivri kazanacak, İstanbul kazanacak, Türkiye kazanacak. Hepinize güveniyor, inanıyorum. Seçime kadar Bora Balcıoğlu için bolca çalışmanızı istiyorum. Bir oy Bora Balcıoğlu'na, bir oy Ekrem İmamoğlu'na. Bir oy İmamoğlu'na, bir oy Balcıoğlu'na."








 

YORUMLAR

  • 0 Yorum