CHP Silivri, İmamoğlu'nun yargılandığı davayı yakından takip etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı dava, 21 Eylül'e ertelendi. CHP Silivri İlçe Teşkilatı duruşmayı yakından takip etti.

CHP Silivri, İmamoğlu'nun yargılandığı davayı yakından takip etti
Editör: Yaz Dostum
01 Haziran 2022 - 15:40 - Güncelleme: 01 Haziran 2022 - 15:49
31 Mart 2019 seçimlerinin iptal edilmesinin ardından YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun karar çıkması beklenen duruşmasında sanık avukatı, mahkemeye YSK üyelerinin şikayetçi olmadığına dair dilekçe sundu. Savcılık, söz konusu yeni gelişmenin değerlendirmesinin ardından yeni bir mütalaa sunmak için süre talep etti.  Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Ekrem İmamoğlu katılmazken, avukatı Kemal Polat hazır bulundu. 21 Eylül 2022 tarihine ertelenen duruşmayı CHP Milletvekilleri Aykut Erdoğdu, Veli Ağbaba, Gürsel Tekin, Ali Şeker, Mahmut Tanal ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Silivri İlçe Teşkilatı ve çok sayıda partili yakından takip etti.



NE OLMUŞTU?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında “ahmak” polemiği yaşanmıştı.

Soylu, 31 Mart 2019 seçiminin iptalinin ardından Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi için Fransa’ya giden İmamoğlu’na “Avrupa Parlamentosu'na gidip, Türkiye'yi gidip şikayet eden ahmağa söylüyorum. Yazıklar olsun bu milletin sana verdiğine. Kursağından geçenlere yazıklar olsun” demişti.

İmamoğlu da “31 Mart'ta seçimi iptal edenler ve dünyada, Avrupa'da, onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında, o olan şeylere, biten şeylere baktığımızda, tam da işte 31 Mart'ta seçimi iptal edenler ahmaktır. Önce ona bir odaklansın” karşılığını vermişti.




 

YORUMLAR

  • 0 Yorum