CHP "Zirve Belediyeciliği" Yaptı, Bunlar "Mirasyedi Belediyecilik" Yapıyor

CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi aynı zamanda Grup Başkanvekili Melih Yıldız, zoom toplantısında Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın “Ne bıraktınız, kocaman bir enkaz” söylemine sert eleştirilerle karşılık verdi. Geçmiş dönemde yapılan yatırımları sıralayan Yıldız, yeni yönetimin Silivri’ye hizmet kazanımı olmadığını, “Çöp toplamak, sokakları süpürmek, kaldırım yapmak sizin göreviniz. Hemşerilerimiz sizden hizmet bekliyor. Lütfen görevle, hizmeti karıştırmayın...” ifadeleriyle belirtti.

CHP "Zirve Belediyeciliği" Yaptı, Bunlar "Mirasyedi Belediyecilik" Yapıyor
Editör: Yaz Dostum
18 Nisan 2021 - 23:09

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi aynı zamanda Grup Başkanvekili Melih Yıldız, İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Erdim ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Metehan Gürsu; bu akşam basın mensupları ile Zoom uygulaması üzerinden gündemi değerlendirdi. Melih Yıldız söz alarak Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın “Ne bıraktınız, kocaman bir enkaz” tarzındaki ifadelerine karşılık verdi.

“5 YIL BOYUNCA HİÇBİR GELİR ALMADAN KAPANAN 8 BELDE VE MAHALLEYE DÖNÜŞTÜRÜLEN 13 KÖYÜMÜZE EŞİT HİZMET GÖTÜRDÜK”

Melih Yıldız, şöyle konuştu:  

“Silivri Belediyesi 2020 faaliyet raporu değerlendirmemizde geçmiş dönemde yaptığımız hizmetlerin yok sayılmasına fırsat vermemek ve hatırlanması adına Mirasyedi Belediyecilik eleştirisinde bulunduk. Fakat arkadaşlarımız bahsettiğimiz “Mirasyedi Belediyeciliğini” farklı algıladılar. Benim kastettiğim şuydu;

Biz 2009’da CHP olarak belediyeyi kazandığımızda beldelerin kapanması ve 8 belediyenin bir araya gelmesiyle birçok personeli ciddi bir iş yükünü tek belediyede toparlamak adına zorlu bir süreç içine girmiştik. Takdir edersiniz ki entegrasyonu kolay olmayan bir durumla karşı karşıya kalmıştık. Yapılan mücadeleler ve verilen emekler doğrultusunda bu 8 belediyeyi tek belediye haline getirerek Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimize başlamıştık.
Akabinde yine bir yasa ile 2014 yılında mahalleye dönüştürülen 13 köyümüzde de Silivri Belediyesi hizmet bünyesine alındı.

5 yıl boyunca hiçbir gelir almadan bu kapanan beldelere ve mahalleye dönüşen köylere hizmet götürme çabasına girdik.

“ARKADAŞLAR ZİRVE BELEDİYECİLİK HİZMETLERİMİZİ İÇİNE SİNDİREMİYOR”

Benim “Mirasyedi Belediyecilikten” kastetmiş olduğum budur. Biz bu sistemi kurarak Silivri Belediyesi’ne bağlanan her yere eşit hizmet götürmek adına yolumuza devam etmiştik. Bunlar kolay işler değildi. Birçok sorunla karşılaşsak da bir bir üstünden gelerek hizmet götürme anlamında zirve belediyeciliği gerçekleştirdik. Böyle bir 10 yıl var geçmişimizde. Arkadaşlar bir türlü içine sindiremiyor ama hepimizin gözleri önünde… Neler yapmışız?
-Gıda Bankası
-Kariyer İstihdam Ofisi
-Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi
-Meydanlarımız, prestijli yollarımız, kültür merkezlerimiz, nikah salonlarımız, sergi salonlarımız ve tiyatro salonlarımız ve daha sayamayacağım birçok hizmet, görevlerin dışında yapılan hizmetlerin içinde yer alıyor.

“BU HİZMETLER ENKAZSA, İYİ Kİ BU ENKAZLARI BIRAKMIŞIZ”

Arkadaşlar bunları ne olarak adlandırıyorsa “Bize bir enkaz bıraktınız” dediler. Eğer enkazlar bunlarsa iyi ki bu enkazları bırakmışız. Bu dönemki yönetim bu enkazın üstüne birkaç enkaz daha koysun ki Silivrili hemşerilerimiz için birkaç hizmet daha yapmış olsunlar.

“ÇÖP TOPLAMAK GÖREVİNİZ, HİZMET YAPIN”

Görevle hizmeti ayırmak lazım. Yaptıkları görevleri, hizmet zannediyorlar.
Çöp toplamak, sokakları süpürmek, kaldırım yapmak sizin göreviniz. Hemşerilerimiz sizden hizmet bekliyor. Lütfen görevle, hizmeti karıştırmayın... Görevlerinin haricinde hizmet yapmaya da koyulurlarsa iyi olur diye düşünüyorum.”

Hazal BAŞARAN

YORUMLAR

  • 0 Yorum