CHP Silivri, çarşı merkezinde aşure dağıttı

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanlığı tarafından muharrem ayı dolayısıyla çarşı merkezindeki vatandaşlara aşure dağıtıldı.

CHP Silivri, çarşı merkezinde aşure dağıttı
Editör: Yaz Dostum
26 Ağustos 2021 - 17:37 - Güncelleme: 26 Ağustos 2021 - 17:46
19 Meydanı'nda yapılan aşure dağıtımına; CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Suna Göçengil, CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız, CHP kadın kolları, gençlik kolları ve partililer katıldı.



Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının arttığı Muharrem ayının maneviyatını yaşatmak adına gerçekleştirilen organizasyon kapsamında CHP'li heyet Başkomutan ve Fevzi Çakmak Caddesilerinde bulunan esnafları da ziyaret ederek aşure ikramında bulunduktan sonra kendilerine hayırlı işler dilediler.



Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği aşure ikramı ile ilgili konuşan CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, şunları söyledi:
 
"Muharrem ayı Hazreti Peygamberin hicreti esas alınarak Hicri yılbaşı kabul edilen aşure ve Kerbala'yı hatırlatan aydır. Rahmet Peygamber'inin çiçeği, cennet gençlerinin seyyidi ümmetin gözbebeği Hazreti Hüseyin efendimizi ve Kerbala şehitlerini tekrar yad ediyoruz. Muharrem ayımızı ve aşure günümüzü en içten dileklerimle kutluyor aşure dağıtımında emeği geçen kişilere teşekkür ediyorum"




YORUMLAR

  • 0 Yorum