Çolakoğlu: "Büyükşehir İzmit'ten önce Belediye Konutlarına baksın"

AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çolakoğlu, bugün gerçekleştirilen Ocak ayı meclis toplantısında deprem gündemine bir parantez açtı. “Yıllar boyu test yapılsa da depreme hazırlığın tek bir çözümü var, yıkıp yenisini yapmak” diyen Çolakoğlu, “Kiptaş İzmit’e konut yapmadan önce, burada Belediye Konutlarındaki zemin etütlerini yapmalı. Orada 4 tane çürük raporu alınan bina var” şeklinde konuştu.

Çolakoğlu: "Büyükşehir İzmit'ten önce Belediye Konutlarına baksın"
Editör: Yaz Dostum
04 Ocak 2021 - 18:23 - Güncelleme: 04 Ocak 2021 - 19:29

Bu sabah gerçekleştirilen Ocak ayı meclis toplantısı I. oturumunda CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla hayata geçen Deprem Seferberlik Eylem Planı doğrultusunda ilçemizde yapılan Yapı Tespit Taramaları çalışması hakkında açıklamada bulundu. Bunun üzerine söz alan AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çolakoğlu; “Depreme hazırlığın tek bir çözümü var, yapı stoğunu yenilemek” dedi ve İzmit’te afet odaklı sosyal konut üretmek adına harekete geçen Kiptaş’ı Belediye Konutlarındaki çürük raporlu binalar üzerinden eleştirdi.

“BÜYÜKŞEHİR ASLİ GÖREVİNİ YAPMIYOR”

Mustafa Çolakoğlu, şöyle konuştu:

“Yıllar boyu test yapılsa da depreme hazırlığın tek bir çözümü var; yıkıp yenisini yapmak, yapı stoğunu yenilemek. Ama baktığımız zaman İstanbul Büyükşehir Belediyesi asli görevini yapmıyor. Konutlarda dere ıslahı koruması jeoteknik etütleri 2 yıldır yapılamadığı için kalkmıyor.

“İZMİT’TEN ÖNCE BELEDİYE KONUTLARINDAKİ ZEMİN ETÜTLERİ YAPILMALI”

Başkanım ‘Kiptaş, İzmir’e konut yapabilir!’ dediniz. Ben bu konuda size katılmıyorum. Kiptaş İzmit’e konut yapmadan önce, burada Belediye Konutlarındaki zemin etütlerini yapmalı. Orada 4 tane çürük raporu alınan bina var. Yaklaşık 200 tane daire söz konusu. Bir taraftan Büyükşehir’in binaları gezip yapı tespiti yaptığını ifade ediyorsunuz ama onlar çürük binada oturmak zorundalar.  Adam yıktığında yenisini yapamıyor? Niye yapamıyor? 5 binlik plandaki etütleri Büyükşehir yapmadığı için yapamıyor, Silivri Belediyesi değil. Büyükşehir 5 binlik planı yaptığı takdirde, Silivri Belediyesi 1000’lik planı hemen yapar.

“ÖNCE KENDİSİNE OY VEREN İNSANLARIN SORUNLARINI ÇÖZMELİ”

İzmit konusunda öyle düşünmüyorum Başkanım. Öncelikle ona oy veren insanları düşünüp onların sorunlarını çözmesi sonra İzmit’e gitmesi lazım. CHP’li arkadaşlarımız bazen ülkemizin dış ülkelere yardımda bulunmasını eleştiriyor. Bu da aynı durum işte. Buna da tepkide bulunmaları gerekir.”


Haber : Batuhan GÜÇLÜ
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum