Coşkun : Demek ki eskilerin bir bildiği var

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Silivri Temsilcisi Seher Coşkun, koronavirüs (Covid-19) salgını ile ilgili açıklamalarda bulundu. Hastalığın olumsuz etkilerinin yanı sıra tüm dünyaya hijyen kazandırdığına dikkat çeken Coşkun, Türk gelenek ve göreneklerinde olan gelen misafire kolonya ikram etme kültürünü de gündeme taşıyarak “Demek ki eskilerin bir bildiği var. Şimdi onları daha iyi anlamaya başladık.” dedi.

Coşkun : Demek ki eskilerin bir bildiği var
Editör: Yaz Dostum
07 Haziran 2020 - 11:11
Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Silivri Temsilcisi Seher Coşkun, koronavirüs (Covid-19) salgını ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden dikkat çeken açıklamalar da bulundu. Hastalığın olumsuz etkilerinin yanı sıra tüm dünyaya hijyen kazandırdığını belirten Coşkun, Türk gelenek ve göreneklerinde olan gelen misafire kolonya ikram etme kültürünü de hatırlatarak “Bizi eskiye götürmüş oldu. Hatırlarsınız, bir eve misafir geldiğinde kendisine yiyecek ikram edilmeden önce, kolonya tutulurdu. Demek ki eskilerin bir bildiği var. Asıl amaç, misafiri nazik ve kibarca dezenfekte etmek. Şimdi onları daha iyi anlamaya başladık.” İfadelerini kullandı.

Coşkun’un, ‘Hoş geldiniz, kolonya almaz mıydınız?’ başlığı altında topladığı açıklamalarda şunlar kaydedildi:

“Hoş geldiniz, kolonya almaz mıydınız? Bu korona neler yaptırdı insan oğluna... Öncelikle bütün dünyayı baştan aşağı yıkadık, temizledik. En ücra köşesine kadar.  Hala da temizlemeye devam ediyoruz. Kendimizi de saat başı temizlemeye başladık.

Bizi eskiye götürmüş oldu. Hatırlarsınız, bir eve misafir geldiğinde kendisine yiyecek ikram edilmeden önce, kolonya tutulurdu. Demek ki eskilerin bir bildiği var. Asıl amaç, misafiri nazik ve kibarca dezenfekte etmek. Şimdi onları daha iyi anlamaya başladık. Bu gelenek yavaş yavaş unutulmaya başlamıştı. Taki koronavirüs (Covid-19) ‘ben geldim’ diyene kadar. Şimdi isteyene de istemeyene de kolonya ikramı yapılmaya başlandı. Yapacak bir şey yok. Kolonya ikramına devam”

Haber : Batuhan Güçlü

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum