"Cumhur İttifakı, Silivri'yi İktidarın Nimetlerinden Faydalandırmada Başarısız!"

CHP’li İBB Meclis Üyesi ve Silivri Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız, Silivri Belediyesi 2022 yılı bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada, “2 adet marina yapacağız derken Gümüşyaka’ya bir balıkçı barınağı bile yapamadınız. Cumhur İttifakı olarak, iktidarın nimetlerinden ilçemizi faydalandırma anlamında başarısızsınız. Özellikle AK Partili arkadaşlarımızın bu konuda hiçbir çabasını göremiyoruz” dedi.

"Cumhur İttifakı, Silivri'yi İktidarın Nimetlerinden Faydalandırmada Başarısız!"
Editör: Yaz Dostum
12 Ekim 2021 - 21:06 - Güncelleme: 12 Ekim 2021 - 21:31
Silivri Belediye Meclisi'nin 12.10.2021 Salı tarihine rastlayan Ekim Ayı Toplantısının 3. Birleşiminin 1. Oturumu, saat 17.00’da Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi.

Silivri Belediyesi'nin 2022 yılı bütçesi 445 milyon TL olarak kabul edildi. Toplantıda bütçeyle ilgili değerlendirmede bulunan CHP’li İBB Meclis Üyesi ve Silivri Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız; Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın hükümet yatırımlarının ilçemize kazandırılması anlamında kamuoyunu halkı büyük bir beklentiye soktuğunu ancak Kavaklı'da Sancak ailesine tahsis edilen Maxicells İlaç Fabrikası haricinde önemli bir yatırım görmediklerini söyledi.


“ENFLASYONA YENİK DÜŞMÜŞ BİR BÜTÇE”

Melih Yıldız, şöyle konuştu:

“Silivri Belediyesi 2022 yılı tahmini bütçesi incelendiğinde; bu bütçe rakamları bize bu bütçenin rutin işler bütçesi olduğunu gösteriyor. Bu bütçeye bakıldığında hayal ettiğimiz Silivri’yi inşa etmenin zor olduğu görülecektir. Her ne kadar bu bütçede %30 artış olduğu görülse de (335 milyon-443 milyon) enflasyona yenik düşmüş bir bütçedir. TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre gerçek enflasyon %19,4 serbest piyasa endeksine göre gerçek enflasyon %40 ve üzeridir. Dolayısıyla bu bütçe %10 oranında geçen yıla göre eksidir. Ancak ne yazık ki geçmişte de, şu anda da ilçemizin mevcut ekonomik kaynakları yetersiz kalmaktadır.

“BU BÜTÇE İLE ANCAK SIRADAN İŞLERİ YAPARSINIZ”

Bu bütçe ile sizin deyiminizle -marka kent-yaratılamaz ancak ilçemizin rutin ve sıradan işlerini yapar herhangi ciddi bir yatırım yapamazsınız. Bu bütçe rakamları bugünün sorunu değil, geçmiş dönemlerde de aynı sorunlarla karşı karşıya idik.

“BÜTÇELERİN İYİLEŞTİRİLEMEMESİNİN SORUMLUSU MEVCUT İKTİDARDIR”

2009 yılında iktidara geldiğimizde 60.000 nüfuslu Silivri’ye 55 milyon bütçe ile hizmet ettik, bunun karşılığı 50 milyon dolar idi. 2022 yılına geldiğimizde bütçemiz 443 milyon dolar, karşılığı yine 50 milyon fakat nüfus 250 bin. Geçmiş dönemlerde de bu dönemde de bütçelerde herhangi bir iyileştirme yapılamadığı, bunun sorumlusunun yerel yönetimler değil mevcut iktidarın yanlış ekonomi politikaları olduğu bilinmektedir.


“HÜKÜMET YATIRIMLARI NOKTASINDA HALKI BÜYÜK BİR BEKLENTİYE SOKTUNUZ FAKAT KAVAKLI’DAKİ İLAÇ FABRİKASI HARİCİNDE CİDDİ BİR YATIRIM GÖRMÜYORUZ”

Hal böyle iken Başkan beyde mevcut bütçeler ile ihtiyaç duyulan yatırımların yapılamayacağını anlamış olmalı ki hükümet yatırımlarını ilçemize kazandırmak üzere defalarca Ankara’nın yolunu tuttu. Hükümet yatırımlarının ilçemize kazandırılması anlamında kamuoyunu ciddi bir beklenti içerisine soktu fakat halen Kavaklı Mahallesi’nin içine yapılan ilaç fabrikasından başka ciddi bir yatırım görmedik.

“MARİNADAN BAHSEDİYORDUNUZ BİR TANE BALIKÇI BARINAĞI YAPAMADINIZ”

2 adet marina yapacağız derken Gümüşyaka’ya bir balıkçı barınağı bile yapamadınız.

2 sene önce Bakan beyle görüştüm Cezaevinin ismi değişecek dediniz 2 yıl geçti değişen bir şey yok.

BP Benzin İstasyonu önünde her gün kazalar olmakta ve bu kazaların birçoğu ölümle sonuçlanmakta. Bununla ilgili acil tedbir alınmalı.

“BAŞARISIZSINIZ”

Cumhur İttifakı olarak, iktidarın nimetlerinden ilçemizi faydalandırma anlamında başarısızsınız. Özellikle AK Partili arkadaşlarımızın bu konuda hiçbir çabasını göremiyoruz.”

2022 BÜTÇESİNE MUHALEFETTEN ONAY

Muhalefet olarak eleştiri haklarını saklı tutacaklarını ancak Silivri’ye kazandırılacak her olumlu çalışmanın yanlarında olacaklarını ifade ederek konuşmasını sürdüren CHP Grup Başkanvekili, 2022 bütçesine kabul oyu kullanacaklarını açıkladı.

Bütçe, yapılan oylama sonucunda meclisten oy birliğiyle geçti.


Haber : Hazal BAŞARAN

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum