Cüneyt Erten : Silivri'de Hiçbir Yatırım Boşa Gitmez

Turyap Silivri Temsilcisi Cüneyt Erten, TV8 INT ekranlarında yayımlanan İlal Şimşek ile İş Dünyası programına konuk oldu. Firması hakkında bilgiler veren Erten, Silivri’de yapılacak doğru yatırım ile ilgili görüşlerini izleyicilerle paylaştı.

Cüneyt Erten : Silivri'de Hiçbir Yatırım Boşa Gitmez
Editör: Yaz Dostum
21 Haziran 2020 - 20:53 - Güncelleme: 21 Haziran 2020 - 22:14

TV8 INT ekranlarında yayımlanan İlal Şimşek ile İş Dünyası programına Turyap Silivri Temsilcisi Cüneyt Erten konuk oldu. Firması hakkında bilgilendirmelerde bulunan Erten, Silivri’yi anlatarak ilçeye yapılacak doğru yatırımlar ile ilgili görüşlerini belirtti. Özellikle İstanbul’dan Silivri’ye fabrikalaşma konusunda yoğun talepler aldıklarını ifade eden Erten, “Büyük taleplerle karşı karşıya kalıyoruz. Alanımız çok dar. Çünkü, ilçemizde sanayi çok küçük bir bölgede kurulu. Bu yüzden sıkıntı yaşıyoruz” dedi.

Ayrıca yatırımcıların özellikle Selimpaşa, Ortaköy ve Kavaklı Mahallelerini talep ettiklerini belirten Erten, “Yatırımcılarımız ve sanayicimiz kendi ekip kadrolarını kaybetmemek adına uzağa gitmek istemiyorlar. Bizde bu durumda Selimpaşa, Ortaköy ve Kavaklı Mahallelerinde yer bulmakta zorlanıyoruz. Diğer yerler daha arka planda kaldıkları tercih oranı da çok düşük” dedi.

Yapılan röportajda şunlar kaydedildi:

Sunucu İlal Şimşek : Sizi biraz tanıyabilir miyiz?

Turyap Silivri Temsilcisi Cüneyt Erten : Silivri’de Turyap olarak 10’uncu yılımızdayız. Sektörde yatırımcılarımızı doğru yerlere yönlendirerek profesyonel bir çalışma yaptığımızı düşünüyoruz. Bunun içinde pazarda önemli bir yere sahibiyiz. Ayrıca bölgenin insanı olduğumuz içinde, ekibim ile birlikte çalışma alanımıza da hakimiz. Müşteri memnuniyetimiz ile beraber faaliyetlerimize devam ediyoruz.

Sunucu İlal Şimşek : Sektörde oldukça tecrübelisiniz. Burada çok güzel bir görev dağılımı var. Sizin de payınıza düşen taraf biraz daha sanayi yönelik oluyor. Bununla ilgili neler söylemek istersiniz?

Turyap Silivri Temsilcisi Cüneyt Erten : Sanayide bizim işlerimiz daha farklı gelişiyor. Mevlalar yüksek olduğu için yatırımcımızı doğru yöneltmek durumundayız. Merkez ilimiz İstanbul kalabalıklaştığı için oradan buraya gelmek isteyen yatırımcılarımız var. Büyük taleplerle karşı karşıya kalıyoruz. Fakat alanımız çok dar. Çünkü ilçemizde sanayi çok küçük bir bölgede kurulu. Bu yüzden sıkıntı yaşıyoruz diyebilirim. Doğru yatırım adına elimizde ne varsa yatırımcılarımıza sunup yanlarında olamaya çalışıyoruz.

Sunucu İlal Şimşek : Bu sıkıntı ve problemler sanırım çözülmeye başladı. Zamanla da herhalde daha iyi bir hale gelecek. Şuanda peki yatırımları hangi bölgeye yönlendiriyorsunuz?

Turyap Silivri Temsilcisi Cüneyt Erten : Silivri bölgemizde Selimpaşa, Ortaköy, Kavaklı, Alipaşa, Değirmenköy ve Kınalı Mahallerinde sanayilerimiz var. Fakat genelde Selimpaşa, Ortaköy ve Kavaklı Mahalleleri daha çok tercih ediliyor. Diğer yerler, daha arka planda kaldıkları için tercih oranı da düşük. Yatırımcımız ve sanayicimiz kendi ekip kadrolarını kaybetmemek adına uzağa gitmek istemiyorlar. Bizde bu durumda Selimpaşa, Ortaköy ve Kavaklı Mahallelerinde yer bulmakta zorlanıyoruz.   

Sunucu İlal Şimşek : Sektörün eski duayenlerinden olduğunuz için ve danışmanlık görevi yaptığınızdan ne gibi sorun talepler geliyor yatırımcılar tarafından?

Turyap Silivri Temsilcisi Cüneyt Erten : Genelde arsa anlamında büyük yerler isteniyor. Bununla birlikte fabrika arayan insanlarımız da var. Fakat bizde henüz bu daha pazar oluşmadı. Çünkü yer yok! Yer olmadığı içinde biz cevap vermekte çok zorlanıyoruz.

Sunucu İlal Şimşek : Yabancı yatırımcıların buraya olan algıları ne durumda?

Turyap Silivri Temsilcisi Cüneyt Erten : Mısır, Katar ve Dubai gibi yerlerden yatırım talepleri gelmeye başladı. Onlara da cevap verecek durumda değiliz. Çünkü yerimiz çok dar. Bu yüzden sıkıntı yaşıyoruz.

Sunucu İlal Şimşek : Bu sorunlar çözülecek mi peki? Bunlarla ilgili her hangi bir oluşum var mı?

Turyap Silivri Temsilcisi Cüneyt Erten : Devletimiz; Çorlu ve Çerkezköy’e yönelik organize sanayi bölgeleri oluşturdu. Ama çok uzak olduğu için İstanbul’daki sanayicimiz oraya asla gitmek istemiyor. Bunun akabinde Gebze’de güzel bir yer açıldı. Orayı da tercih etmiyorlar. Çünkü; bölge uzak kalıyor. Seçtikleri en son yer burasıdır. Selimpaşa, Ortaköy ve Kavaklı’ya kadar gelmek istiyorlar. Onun ötesine dahi gitmek istemiyorlar.

Sunucu İlal Şimşek : Bu arada tabiki gayrimenkul sektöründe yer aldığınız için arsa veya konut ihtiyacını da buradan karşılayabiliyor izleyicilerimiz. Buradan da bunun hatırlatmasını yapalım. Şunu sormak istiyorum; Silivri bizim algımızda sürekli bir tatil merkeziydi ama görüyoruz ki artık İstanbul’un da taşmasından dolayı burası bir yaşam merkezi oldu. Bununla ilgili neler söylemek istersiniz doğru yatırım nereye yapılabilir bu ilçede?

Turyap Silivri Temsilcisi Cüneyt Erten : Silivri’de yapılan hiçbir yatırım boşa gitmez. Özellikle arsa konusunda müstakil parsel almalarını öneririm. Çünkü, Silivri artık İstanbul’un çok özel bir bölgesi olma yolunda ilerliyor. Bunun yanında konut, ev, villa, arsa vb. taşınmazlarda elimizde mevcut. Gelen taleplerin hepsi ekibimiz tarafından karşılanabilir. Ama yapılan yatırımların ne olursa olsun Silivri’ye yapılmasını öneririm.

Sunucu İlal Şimşek : Yani risk alına bilir Silivri’de yatırım yapmak için doğru mu? Karşılığını sanıyorum ki alabilirler.

Turyap Silivri Temsilcisi Cüneyt Erten : Ülkemizde eğer kriz yaşanmasaydı konutlar Silivri’de inanılmaz prim yapıyordu. Atıyorum; geçen sene 250 bin liraya sattığımız bir konut bu dönem hiçbir şey yaşanmamış gibi olsaydı 450 – 500 TL’ye gidebilecek bir seviyeye gelmişti.

Sunucu İlal Şimşek : Sanırım önümüzdeki yıllarda bu oran, daha da artacaktır. Daha da değer kazanacaktır. Çünkü, Silivri’nin çok güzel bir denizi var. Çok güzel de bir coğrafyası var. Aslında doğal yaşamada hala hakim öyle değil mi?

Turyap Silivri Temsilcisi Cüneyt Erten : Kesinlikle, Silivri’de yaşamak güzeldir.

Sunucu İlal Şimşek : Peki burada bir çiftlik düşüncesi, daha büyük bir yatırım için açık bir alan var mı?

Turyap Silivri Temsilcisi Cüneyt Erten : Bu konuda açık alanlarımız var. İstenilen talebe göre cevap verebiliriz. Çiftlik evi, arsa, müstakil parseller Silivri’de çok daha fazla olduğundan bu konuda sıkıntı yaşamıyoruz. Çünkü; ilçe olarak 27 tane mahalleye sahibiz. Bundan dolayı da doğallığını koruyan, kendi güzelliklerini yitirmemiş yerlerden biri olan Silivri, İstanbul’un en güzel ilçelerinden biridir diye bilirim.

Sunucu İlal Şimşek : Huzur ve sakinlik burada hüküm sürüyor hala, ne mutlu size o zaman yıllardır burada yaşayan biri olarak. Şöyle bir toparlayacak olursak son olarak neler söylemek istersiniz?

Turyap Silivri Temsilcisi Cüneyt Erten : Silivri Turyap olarak biz sadece sanayiye değil bütün yatırımcılarımıza istedikleri talebe göre cevap verebilecek kapasiteye sahibiz. Tarla, arsa, çiftlik ve villa gibi taşınmazlar elimizde çok daha fazla var. Ekibim ile birlikte kendilerini doğru yatırım için bekliyoruz. Teşekkürler.

Haber : Batuhan Güçlü
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum