Değirmenci'den 'katılımcı bütçeleme' sözü

Selimpaşa Birlik ve Kardeşlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ziyaretinde yöneticilerin halka danışarak yıllık bütçelerini oluşturmaları gerektiğini söyleyen DSP Silivri Belediye Başkan Adayı Selami Değirmenci, “Kentsel adaletin ve demokratik temsilin sağlanması ancak halkın bütçe hazırlık sürecinde yer almasıyla mümkündür” dedi.

Değirmenci'den 'katılımcı bütçeleme' sözü
Editör: Yaz Dostum
10 Mart 2019 - 00:20

DSP Silivri Belediye Başkan Adayı Selami Değirmenci, meclis üyesi adayları ve ekip arkadaşlarıyla birlikte bu akşam Selimpaşa Birlik ve Kardeşlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

 

'BELEDİYE BAŞKANI KAFASINA GÖRE BÜTÇE YAPMAMALI'

 

Burada konuşan ve vatandaşların sorularını yanıtlayan Değirmenci, “Belediye ilçede yaşamını süren her vatandaş için devletten pay alıyor. O zaman bu pay halkın ihtiyaç ve refahı için harcanmalı. Yıllık bütçe yapılırken Kent Meclisi ile yapılmalı. Şimdi sözüm ona Kent Konseyi var ama onlar hikaye… Belediye başkanının kafasına göre bütçe yapmasıyla bu işler olmaz. O zaman belli bölgeler 5 yıl boyunca hiç hizmet almıyor kendine göre torpilli olan yerlerde de bütün hizmetler yapılıyor. Hal böyle olunca da adaletsizlik oluyor. Kentsel adaletin ve demokratik temsilin sağlanması ancak halkın hazırlık sürecinde yer almasıyla mümkündür. Biz göreve gelirsek bütçe halkın katılımıyla hazırlanacak” dedi.

 

Haber : Batuhan GÜÇLÜ

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum