"Devletimiz Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricilerinin Yanında" Diyen Barlas; Silivri'de Yapılan Çalışmaları Aktardı

AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Sami Barlas, hayvancılığı yeniden canlandırmak, üreticiyi ve yetiştiriciyi kalkındırmak için Silivri özelinde yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

"Devletimiz Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricilerinin Yanında" Diyen Barlas; Silivri'de Yapılan Çalışmaları Aktardı
Editör: Yaz Dostum
30 Nisan 2020 - 22:15 - Güncelleme: 01 Mayıs 2020 - 12:33
 
SAMİ BARLAS’IN KONUYA İLİŞKİN AÇIKLAMASI

“Devletimiz her zaman hayvan üreticileri ve yetiştiricilerin yanında olup bizlere bu hizmetleri buluşmasında yardımcı olan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu BOZOĞLU'na, İstanbul İl Tarım Müdürü Ahmet Yavuz KARACA'ya, Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri ERTUĞRUL'a ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.

-Silivri ilçesi Gazitepe Mahallesi 171 ve 1562 parsel nolu meralar toplamda 250 dekar alana sahiptir. Bu meralar Karayollarına ariyet ocaĝi olarak tahsis edilmiş ve faaliyetlerinin bitmesi ile geri dönüşüm projesi uygulanmıştır. Geri dönüşüm projesinde; alan tamamen tesviye edilerek doğal görünüme kavuşturuldu. Karışık mera tohumları ekildi ve sonrasında gübreleme çalışması yapılmıştır.

-Ayrıca sınırında bulunan 1570 parsel nolu ham toprak vasıflı yüzölçümü 127 dekar olan taşınmazda meraya dönüştürülmüştür.

-Silivri İlçesi Küçükkılıçlı Mahallesi 687 parsel nolu yüzölçümü 28 dekar olan mera vasıflı taşınmaz Karayollarına kil ocak sahası olarak tahsis edilmiş ve faaliyetleri sona ermesi ile geri dönüşüm projesi uygulanmıştır. Tesviye, tohumlama ve gübreleme işlemleri yapılmıştır.

-Silivri Seymen Mahallesinde 1006 dekar merada 2018 yılında baslatmis olduğumuz ıslah çalışması bu yıl tamamlanmış olup 1 Mayıs da İl Otlatma Planına göre otlatmaya açılacaktır. Islah çalışmasında sıvatlar onarılmış, doğal gölgelikler yapılmış, 40 ton gübre atılmış ve tohum ekimi ile ıslah ve amenajman kurallarını çiftçilere toplantılar düzenleyerek ıslah çalışmamız uygulanmıştır.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum