Doğan Subaşı'dan Volkan Yılmaz'a "Haksızlık Yapma!" Uyarısı

CHP Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı, İBB Meclisi 2021 yılı Şubat ayı 1. oturumunda Başkan Volkan Yılmaz’ın, “Ben Silivri Meclisi’nde İBB’nin Silivri’ye yapması gerekenleri sürükleye sürükleye zorla Silivri’ye getiriyorum dediğinde bana CHP’li arkadaşlarım kızıyor, eleştiriyorlar. Evet gerçekten sürükleye sürükleye getiriyoruz Silivri’ye” ve “İBB’nin, başkanının, yönetiminin, sosyal medya hesaplarında, basın toplantılarında ‘Sıfır Atık’ ile ilgili yani evsel atıkların ayrıştırılarak toplanması noktasında yeterli bir şey duymadım. Yaptıkları bir şey olduğunu da çok görmedim” sözlerine isyan etti. Başkan İmamoğlu döneminde Silivri’ye yapılan, yapımı devam eden ve yapılması planlanan hizmetleri sıralayan Subaşı, “Silivri’ye bir tek çivi çakmadık, çok çivi çaktık” dedi.

Doğan Subaşı'dan Volkan Yılmaz'a "Haksızlık Yapma!" Uyarısı
Editör: Yaz Dostum
08 Şubat 2021 - 22:21 - Güncelleme: 08 Şubat 2021 - 22:40

İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı, MHP Grup Başkanvekili ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın hizmet eleştirilerine sessiz kalmadı. “Silivri’ye geldim, beraber oturduk. Ekrem Başkanla da geldim, kalabalık bir heyet olarak birçok yeri beraber gezdik. Hakikaten çok şaşırdım” diyerek Volkan Yılmaz’ın tepkisine anlam vermediğini söyleyen Doğan Subaşı; AK Parti döneminde yapılmayan hizmetlerin Başkan Ekrem İmamoğlu yönetiminde Silivri’ye kazandırıldığının altını çizdi.

"BERABER KREŞLERE GİTTİK"

CHP Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı, Başkan Volkan Yılmaz’a cevaben şunları söyledi: “Volkan Başkanımız Silivri’den söz etti. ‘Silivri’ye bir tek çivi çakılmadı’ dedi. Silivri’ye hizmetleri sürükleyerek getirdiğini söyledi. Silivri’ye bir tek çivi çakmadık, çok çivi çaktık. Silivri’ye geldim, beraber oturduk. Ekrem Başkanla da geldim, kalabalık bir heyet olarak birçok yeri beraber gezdik. Hakikaten çok şaşırdım ben buna. Beraber kreşlere gittik. ‘Yerini biz verdik’ dediniz. Bizde yaptık dedik. İlçe belediyesi ile İBB işte böyle iş birliği yapmalı deyip teşekkür ettik. Siz de bize teşekkür ettiniz. Biz zaten iktidar muhalefet ilişkisi böyle olsun istiyoruz. Tartışırız ederiz ama sonuçta Silivrili çocuklar, Silivrili anneler yararlandı.

“EKREM BAŞKAN İLE BOĞLUCA YAŞAM VADİSİ HAYATA GEÇTİ, MÜJDAT GÜRSU YAPILDI, TARIMA-SÜTE DESTEK VERİLDİ, SELİMPAŞA KAVŞAĞI DÜZENLENİYOR”

Park yapılıyor. Boğluca Parkına beraber gittik. 4 etap. İlk etabı yapılıyor. Müjdat Gürsu Stadı yapıldı. Beraber dolaşmadık mı orayı? Bir tek çivi çakılmamış! Tarıma destek verildi. Süte destek verildi. Selimpaşa’da bir yol ağzı var, Silivri tarafından geldiğiniz zaman orada bir yol var kaçırırsan doğrudan otobana çıkarsın orada şimdi bir düzenleme yapılıyor. Kim yapıyor bunu? Ekrem Başkan yapıyor.

“YAPMAMIŞSINIZ YAPIYORUZ”

Hastane bölgesine engelli vatandaşların kullanımına uygun üst geçit yaptık. 15 yılda yapıldı maalesef. AK Parti döneminde yapılmadı. Keşke daha önce yapılsaydı. Ben bunu anlatırken övünerek anlatmıyorum ki… Yapmamışsınız yapıyoruz.

“SIFIR ATIK KONUSUNDA SORUMLULUK İLÇE BELEDİYESİNİNDİR”

‘Sıfır atık yönetmeliği konusunda çalışın’ diyor. Defalarca gelindi. Sıfır atık yönetmeliğini çıkaran Çevre Şehircilik Bakanlığı sorumluluğu ilçe belediyelerine vermiş. Siz hukuk müşavirinize, çevre koruma müdürünüze sormuyor musunuz bunları? Sorumluluk ilçe belediyesindedir. İBB’nin yeri yok mudur var tabi çünkü onların çöpleri İBB’nin alanlarına geliyor. Beraber çalışmak zorundasın. Nitekim Silivri ile de beraberce çalışılıyor. Daha çok yakın zamanda size yazı yazıldı. ‘Sıfır atık konusunda hiçbir şey yapmıyorsunuz’ demek haksızlık! Volkan bey yapmayın böyle.

“SİLİVRİ’DE 45 PARK İBB TARAFINDAN YENİLENECEK”

Silivri’de 2 köyde park yenilendi, 45 tane park yenilenecek. 13 tane de yeni park yapılacak. Kız İmam Hatip Lisesi’nin oraya spor salonu yapıldı.  

“İBB YETKİLİLERİ DEFALARCA SİLİVRİ’Yİ ZİYARET ETTİ”

İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Yavuz Saltık kaç defa gitti. İSTAÇ Genel Müdürü Aslan Değirmenci kaç defa gitti. İSEM Engelliler Müdürü Mesut Halıcı kaç defa gitti. İSEM Bağımlılıkla Mücadele Müdürü Mustafa Erata kaç defa gitti. Her gün Silivri’ye gelsinler istiyorsan o mümkün değil. 39 ilçe var. Her gün birine gitse 39 gün ediyor zaten. “Bize gelmiyorlar” deme, size geliyorlar. Bizim ayrımcılık gibi bir düşüncemiz yok. Defalarca deklare ettik hala da söylüyoruz.”


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum