Domates Yarışmasına Profesyonel Destek

Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, Silivri Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen 36’ıncı Değirmenköy Domates Yarışması’na katılım gösterdi. Müdürlüğe bağlı Ziraat Mühendisleri Koçali Karabaş ve Kemal Yılmaz'ın da jüri koltuklarında yer aldığı yarışmada dereceye girenler ödüllendirildi.

Domates Yarışmasına Profesyonel Destek
Editör: Yaz Dostum
24 Ağustos 2020 - 23:11 - Güncelleme: 24 Ağustos 2020 - 23:16
Silivri Belediyesi'nin geleneksel olarak düzenlediği Değirmenköy Domates Festivali bu yıl pandemi nedeniyle kısıtlı etkinliklerle yapıldı. Değirmenköy Festival alanında gerçekleştirilen etkinlikte, mevsim boyunca domates üretimi yapan çiftçiler yarıştı. Kovid-19 salgın hastalığı gözetilerek hazırlık yapılan alanda dezenfektan ve maske dağıtılırken, ayrıca sık sık sosyal mesafe ve temas konusunda uyarılarda bulunuldu. 58 domates üreticisinin mahsullerini yarıştırdığı etkinlikte, vatandaşlara domates ve domates çorbası ikram edildi.

Geleneksel 36’ncı Değirmenköy Yarışmasına katılım gösterenler arasında ilçe protokolünün önde gelen isimlerinin yanı sıra Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul da vardı. Müdürlüğe bağlı Ziraat Mühendisleri Koçali Karabaş ve Kemal Yılmaz da jüri koltuklarında yer aldılar.

“En İyi Domates” ödülü için jüri karşısına çıkan üreticiler aroma, görüntü, tat, iç ve dış renk değerlendirmesinde en yüksek puanları alan 3 üreticisini belirlediler. Silivri Belediyesi tarafından yarışmaya katılan tüm üreticilere gram altın verildiği etkinlikte, en iyi domates dalında 1’inci Yüksel Turna, 2’nci Ertuğ Cem Ceylan, 3’üncü ise Ramazan Çalışkan oldu.

Yarışmanın sonunda ise ödül merasimi gerçekleşirken Ertuğrul, yarışmada 2’incilik elde eden Ertuğ Cem Ceylan’a yarım altın ödülünü takdim etti.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum