"Ecrimisil Ve Benzeri Sorunlarda Hukuk Çerçevesinde Üreticilerimizin Yanındayız"

İBB iştiraklerinden İstanbul Yönetim Yenileme A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda CHP Parti Meclisi Üyesi Doç. Dr. Gökhan Günaydın, CHP Silivri İlçe Örgütü'yle gerçekleştirdiği konferansta gelen ecrimisil sorusuna, “Büyükşehir’den çözülecek sorunlar varsa İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüzle konuşur, yapabileceğimiz ne varsa yaparız. Şundan emin olsunlar, biz hak hukuk çerçevesinde her zaman çiftçinin yanındayız” diye cevap verdi.

"Ecrimisil Ve Benzeri Sorunlarda Hukuk Çerçevesinde Üreticilerimizin Yanındayız"
Editör: Yaz Dostum
16 Mayıs 2020 - 17:24 - Güncelleme: 16 Mayıs 2020 - 20:48

“Bölgemizde Tarımsal Üretim ve Gıda” başlığı altında İBB iştiraklerinden İstanbul Yönetim Yenileme A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda CHP Parti Meclisi Üyesi Doç. Dr. Gökhan Günaydın’ın anlatımıyla gerçekleştirilen yayının moderatörlüğünü CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, partinin tarımla iştigal olan İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız ile Silivri Belediye Meclis Üyesi Ersin Taşkın yaptı. Günaydın, internet ortamında canlı olarak gerçekleştirilen konferansta vatandaştan gelen soruları da yanıtladı.

ECRİMİSİL KONUSU SORULDU
 
CHP'nin geçmiş dönem meclis üyelerinden Zafer Bıyıklı’nın sorduğu soru aynen şöyleydi: “Silivri’nin köylerinde hayvancılık yapan vatandaşlarımız deden kalma topraklarına hala ecrimisil ödemekte. Bu da hayvancılık maliyetini artırmakta. Bununla ilgili düşünceniz nedir?”

GÜNAYDIN: ECRİMİSİL ÖDEMESİ ÇIKIYORSA, MÜLKİYET SORUNU VAR DEMEKTİR

İBB iştiraklerinden İstanbul Yönetim Yenileme A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda CHP Parti Meclisi Üyesi Doç. Dr. Gökhan Günaydın, ecrimisil sorusuna şöyle cevap verdi: “Kardeşimiz bu soruyu sormuş, haklıdır fakat orada belli ki bir mülkiyet sorunu var. Yani mülkiyet sana aitse kimse sana bir şey demez ama mülkiyet sana ait değilse o zaman başka bir tabloyla karşı karşıya kalabiliriz.
 
“BENİMLE İRTİBAT KURDURUN”

Benim tavsiyem şudur; Silivri ilçemize sizin aracılığınızla başvursunlar, ya not alın ya da doğrudan benimle telefonla irtibat kurdurun. Tabloyu görelim, İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüzle konuşalım, yapabileceğimiz ne varsa yapalım. Şundan emin olsunlar, biz çiftçinin yanındayız.
 
“TARIM TOPRAKLARININ AMACI DIŞINDA KULLANILMASINI ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Halk Süt projemizde besici arkadaşlarımızın hayvanları İSKİ’nin kamulaştırdığı bir mera arazisinde otluyor. İnanın anlayışsız bir Büyükşehir Belediyesi olsa, “burada su havzası var, hayvancılık yaptırmam” der orayı da çitle çevirir. Bunun kime ne zararı var? Arkadaşlarımız kamulaştırılan mera alanlarında hayvanların özgürce otlamasını sağlıyor bu da sağlıklı bir besin olarak hepimize dönüyor. Aynı zamanda tarım topraklarının da amacı dışında kullanılmasını, kent ya da sanayi betonuna dönüşmesini engellemeye çalışıyoruz.
 
“BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇÖZÜLECEK SORUNLARDA HAK HUKUK ÇERÇEVESİNDE ÜRETİCİMİZİN YANINDAYIZ”

Ecrimisil ve buna benzer konularda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden çözülecek sorunlar varsa hak hukuk çerçevesinde her zaman üreticimizin yanında olduğumuzu, laf diye değil, samimiyetle yanında olduğumuzu herkesin bilmesini isterim.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum