Eğitim-İş: "Sınavlar Yapboz, Çocuklar Robot Değildir!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2020 YKS tarihinin bir kez daha değiştiğini açıklaması üzerine Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, “Halihazırda zaten ülkenin kötüye giden ekonomisi, karantina koşulları, eğitimdeki kesinti gibi nedenlerle bu sene sınav stresini katmerli yaşayan gençlerimizi bir ay erken sınava sokmak, en hafif tabirle düşüncesizlikle yapılan kötülüktür!” ifadelerine yer verildi.

Eğitim-İş: "Sınavlar Yapboz, Çocuklar Robot Değildir!"
Editör: Yaz Dostum
04 Mayıs 2020 - 23:28 - Güncelleme: 04 Mayıs 2020 - 23:33

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Huber Köşkü'nde video konferansla yapılan ve üç buçuk saat süren kabine toplantısı sonrasında ulusa seslendi. Erdoğan, yaptığı açıklamasında 2020 YKS tarihinin bir kez daha değiştiğini açıkladı. Bunun üzerine Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası’ndan (Eğitim-İş) tepki açıklaması geldi. Milli Eğitim Bakanlığına çağrıda bulunan sendika, “Milyonlarca gencimizi mağdur edecek olan bu kararınızdan geri dönün!” dedi.
 
Merkez Yönetim Kurulu tarafından kaleme alınan açıklama şöyle:
 
"Doğrudan kendi alanı ve sorumluluğu olduğu halde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un "Cumhurbaşkanı açıklayacak" dediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) yeni tarihi kamuoyunda haklı olarak infial yaratmıştır.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, milyonlarca öğrencinin ayları değil, günleri bile ders programlarına bölüştürerek çalıştığı sınavın daha önce söylendiği gibi Temmuz sonunda değil, 27-28 Haziran tarihlerinde, yani beklenenden 1 ay önce yapılacağını açıklamıştır. 

Daha bir gün önce liseliler ve velileri 1 milyonu aşkın tweet atarak sosyal medya üzerinden "YKS tarihime dokunma" dese de, bu itirazlara kulak asılmamıştır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söz konusu konuşmasında sınavın neden erkene çekildiğine dair bir açıklama lütfedilmese de, konuşmanın sıralamasından anlaşıldığı kadarıyla YKS tarihi, "iç turizmin tekrar canlanması" amacıyla değiştirilmiştir.

Turizmin eğitimden, tek adamın görüşünün milyonların talebinden, kısa vadeli ekonomik beklentilerin geleceğimiz olan gençlerin kaderinden önemli tutulmasını kınıyor ve kabul etmiyoruz!

Halihazırda zaten ülkenin kötüye giden ekonomisi, karantina koşulları, eğitimdeki kesinti gibi nedenlerle bu sene sınav stresini katmerli yaşayan gençlerimizi bir ay erken sınava sokmak, en hafif tabirle düşüncesizlikle yapılan kötülüktür!

Üstelik sınav tarihini bir ay erkene çekmek, "bir gün bile evde kalınsa kardır" diyen Pandemi Bilim Kurulu'nun tavsiyeleriyle de çelişmektedir.

Daha yeni kurulmuş bir Cumhuriyet iken bile Avrupa'nın dudak ısıracağı eğitim hamlelerinin yapıldığı bu memleket, böylesi eğitim düşmanlığını, insan hayatı ve geleceğinin bu kadar değersizleştirilmesini hak etmemektedir.

Eğitim-İş olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na son kez çağrı yapıyoruz;

Milyonlarca gencimizi mağdur edecek olan bu kararınızdan geri dönün. Gelecek, sizin küçük koltuk hesaplarınızdan çok daha büyük, çok daha ötededir. Orada yeriniz olup olmayacağını ise bugün yaptıklarınız belirleyecektir.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum