Eğitim-Sen; "Maraş'ta İnsanlar Devletin Gözü Önünde Katledildi"

Eğitim-Sen Genel Merkezi tarafından  Maraş katliamının 42'inci yıl dönümü dolayısıyla bir bildiri yayımlandı. Yapılan açıklamada, "Katliamın sorumluları göstermelik olarak yargılanmış ve ülke tarihine karanlık bir leke olarak kalan katliamın üzeri örtülmüştür. İnsanlığın hedef alındığı katliamları ve ardındaki kirli ilişkileri hatırlamak, hafızalarımızdan sildirmek isteyenlere karşı bu katliamların faillerini unutturmamak hepimizin görevidir" ifadeleri kaydedildi.

Eğitim-Sen; "Maraş'ta İnsanlar Devletin Gözü Önünde Katledildi"
Editör: Yaz Dostum
19 Aralık 2020 - 21:17
Eğitim-Sen Genel Merkezi tarafından 19–26 Aralık 1978 tarihleri arasında yaşanan Maraş katliamının 42'inci yıl dönümü dolayısıyla bir bildiri yayımlandı.

"KATLİAMIN SORUMLULARI GÖSTERMELİK YARGILANDI"

Dikkat çeken açıklamaların kaydedildiği bildiride şu ifadelere yer verildi:

"19–26 Aralık 1978 tarihleri arasında yaşanan ve Türkiye’yi 12 Eylül darbesine götüren sürecin önemli dönemeçlerinden biri olan Maraş katliamının üzerinden 42 yıl geçti. Maraş’ta insanlar; kadın, çocuk, genç, yaşlı, hamile, hasta, yaralı ayrımı yapılmaksızın devletin gözü önünde göz göre göre katledilmiştir. 26 Aralık’ta durdurulan saldırılarda resmi olarak 111 kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi yaralanmıştır. Katliam sonrası binlerce Alevi Maraş’ı terk etmek zorunda kalırken, katliamın sorumluları göstermelik olarak yargılanmış ve ülke tarihine karanlık bir leke olarak kalan katliamın üzeri örtülmüştür.

"KATLİAMLARIN FAİLLERİNİ UNUTTURMAMAK HEPİMİZİN"

İnsanlığın hedef alındığı katliamları ve ardındaki kirli ilişkileri hatırlamak, hafızalarımızdan sildirmek isteyenlere karşı bu katliamların faillerini unutturmamak hepimizin görevidir.

"TÜM KATLİAMLARI LANETLİYORUZ"

Eğitim Sen olarak, Maraş katliamında ve yaşanan bütün katliamlarda kaybettiğimiz canlarımızı bir kez daha saygıyla anıyoruz. Dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın, insanlık suçu olarak görülmesi gereken bütün katliamları, ayrım yapmaksızın lanetliyoruz.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum