Emre Özkaraca: "Ülkem Partisi, 2019'da Kurulan Öncü Bir Parti"

Bugün 1. Olağan Kongresini sorunsuz bir şekilde tamamlayan Ülkem Partisi’nin Silivri İlçe Başkanı olarak seçilen Emre Özkaraca ile bir röportaj gerçekleştirdik. Partisinin siyasi yelpazedeki yerini tariflemesini istediğimiz Özkaraca, “Ben bugün hiçbir siyasi partinin birbirinden farklı olduğuna inanmıyorum açıkçası. Bugün HDP de aynı, CHP’de aynı, MHP de aynı, AK Parti de. Siyasi sıralarda birbirleriyle yan yana gelemeyeceklerini söylüyorlar ama inanın normal hayatta karşılaşsalar oturup birlikte çay içerler. Biz hiçbir siyasi partiye yakınlık duymuyoruz” dedi ve ekledi: “Televizyonu açtığınızda ya Recep Tayyip Erdoğan’ı ya Kemal Kılıçdaroğlu’nu görüyorsunuz. Millet usandı aynı şeylerden. Biz ülkeye yenilik getireceğiz” şeklinde konuştu.

Emre Özkaraca: "Ülkem Partisi, 2019'da Kurulan Öncü Bir Parti"
Editör: Yaz Dostum
18 Eylül 2021 - 22:34 - Güncelleme: 18 Eylül 2021 - 23:54
Siyaset sahnesine yeni katılan Ülkem Partisi’nin Silivri İlçe Başkanı Emre Özkaraca ile partisi, yönetimi, Silivri ilçemiz ve siyaseti hakkında söyleşide bulunduk. Ülkem Partisi’nin hiçbir partinin devamı olmadığını ve aynı zamanda hiçbir partinin güdümünde olmadığını vurgulayan Özkaraca; partinin ideolojik yönü neresi, neler yapmak istiyorlar, ülkeye ne gibi katkı sağlayacaklar tarzındaki sorularımıza açıklık getirdi.  



“ÜLKEM PARTİSİ, 2019’DA KURULDU”

Hazal BAŞARAN: Bize biraz Ülkem Partisi’nden bahseder misiniz?

Emre ÖZKARACA: Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Siyasi Partiler Kanunu, Seçim Kanunu, bağlayıcı diğer kanun ve mevzuat çerçevesinde, tüzüğü ve programına göre faaliyette bulunmak üzere kurulmuş siyasi bir parti. 2019 tarihinde Kurucu Genel Başkanımız Sayın Neşet Doğan tarafından kuruldu. 2019’da kurulan partiler içinde öncü bir rol üstleniyor. Yeni bir oluşum içindeyiz.  Türkiye genelindeki yapılanma sürecimiz hızla ilerliyor.



“MİLLET AYNI YÜZLERİ GÖRMEKTEN SIKILDI”

Geçenlerde bir ziyarete gittim, bana, “Başkanım biz artık 20 yıldır ekranlarda aynı yüzleri görmekten sıkıldık” diye veryansın ettiler. Gerçekten de televizyonu açtığınızda ya Recep Tayyip Erdoğan’ı ya Kemal Kılıçdaroğlu’nu görüyorsunuz. Millet usandı aynı şeylerden. Biz ülkeye yenilik getireceğiz.

“4 YIL BOYUNCA AK PARTİ SKM’DE GÖREV ALDIM”

Hazal BAŞARAN: Silivri İlçe Başkanlığını oluşturma çalışmalarınız ne zaman başladı? Yönetiminizi belirlerken hangi kriterleri göz önünde bulundurdunuz?

Emre ÖZKARACA: Yaklaşık 2 ay oldu. Kısa süre içinde yönetimimi oluşturdum ama bazı engellemelerle de karşılaşmadık değil. MHP’de ya da AK Parti’de görev almış oldukları için Ülkem Partisi çatısı altında siyaset yapmak isteyen insanlara mobbing uygulandığı oldu. Bu konuda bazı sıkıntılar yaşadık ama atlattık. Yönetimimi siyasete bulaşmamış insanlardan oluşturmaya özen gösterdim. Ben de siyasete çok bulaşmadım. 4 yıl boyunca AK Parti Silivri’de SKM’de görev aldım ama ön planda olmadım. Allah rahmet eylesin, motor kazasında vefat eden Bayram Üstündağ’ın ekibindeydim. O zaman da Tahir (Sert) Başkan adaydı. Öyle bir siyasi çalışmam oldu ama bugünkü kadar yoğun değildim veya ben öyle hissediyordum. Evime gitmediğim çok zamanlar oldu. Gece 04.00’lerde bayrak asmaya mı gitmedik, daha neler neler…



“HAYAT PAHALILIĞI DAYANILMAZ NOKTADA VE BUNUN SORUMLUSU İKTİDAR”

Hazal BAŞARAN: AK Parti’den kopma sürecini neye bağlıyorsunuz?

Emre ÖZKARACA: Hepimiz bu ülkede yaşıyoruz. Yaşam zorlaştı. Ben bunun tek sorumlusu olarak iktidarı görüyorum. 20 yıl az bir zaman değil. Neredeyse bir insan ömrü. Bu zaman diliminde vatanıma, ilçeme, aileme kazandırılan hiçbir şey yok! “Yol yaptı” diyorlar. Ben vergi veriyorum, bu ülkede yaşayan çoğu kimseler gibi. Bunlar lütuf değil, iktidarın görevi. Sözün özü biz de bıktık, yenilik istiyoruz artık. Ülkede asgari ücret 2 bin 800 TL. Ev kiraları 2 bin TL civarında. Elektriği, suyu, yiyeceği, içeceği, giyeceği, çocukların masraflarını saymıyorum. Bu insanlar nasıl geçinecek? Bakın ben inşaatçıyım. İş yapmaya, para kazanmaya çalışıyoruz ama artık eskisi gibi değil. Yetmiyor. Annem 20 lira ile pazar alışverişi yapar dolu dolu eve gelirdi, şu anda 200 lira ile yarım poşeti dolduramıyorsunuz.



“GÜCÜ DEĞİL, HAKKI ÜSTÜN TUTMAK İÇİN GELİYORUZ”

Bugünlerde medyada fahiş fiyatların önüne geçileceğine dair haberler var. Ben bunun bir seçim yatırımı olduğuna inanıyorum ve sormak istiyorum; niye geçmediniz daha önce, neyi beklediniz? Halkın cebine dokunulmaz. Pandemide birçok insan intihar etti, kimi işyerini kapattı, kimi kredi borçlarından kaçmak zorunda kaldı. Kimi yoksulluktan hem kendini öldürdü, hem çocuğunun canına kıydı. Medyaya yansıtmıyorlar bunları. Ülke artık bunları kaldırmıyor. Gücü değil hakkı üstün tutan bir adalet için yola çıktık. Hiçbir insanımızın aç kalmadığı bir yönetim vaat ediyoruz. Halkımıza hizmet götürmek ve gönüllere dokunmak istiyoruz.

“HİÇBİR SİYASİ PARTİYE YAKINLIK DUYMUYORUZ”

Hazal BAŞARAN: Partinizin siyasi yelpazedeki yerini nasıl tarif edersiniz?

Emre ÖZKARACA: Liderimiz Neşet Doğan, MHP’deydi ancak tasvip etmediği durumlar üzerine MHP’den ayrıldı ve Türkiye’deki siyasetin artık yeni bir şekle girmesi ve dünyadaki hızlı değişimi yakalaması için yeni parti kurulması gerektiği kanaatine vardı. Böylece Ülkem Partisi kurulmuş oldu.

Ben bugün hiçbir siyasi partinin birbirinden farklı olduğuna inanmıyorum açıkçası. Bugün HDP de aynı, CHP’de aynı, MHP de aynı, AK Parti de. Siyasi sıralarda birbirleriyle yan yana gelemeyeceklerini söylüyorlar ama inanın normal hayatta karşılaşsalar oturup birlikte çay içerler. Biz hiçbir siyasi partiye yakınlık duymuyoruz. Yakınlık duysaydım ben giderdim İstanbul’da CHP’nin bir kolunda hizmete talip olduğumu söylerdim ama böyle bir düşüncemiz yok. Genel Başkanım da ittifak düşünmüş olsaydı MHP’den ayrılmazdı zaten.



“SİLİVRİ’DE SİYASET HAREKETLİ AMA TASVİP ETMEDİĞİMİZ ŞEYLER VAR”

Hazal BAŞARAN: Silivri’deki siyasi ortamı nasıl buluyorsunuz?

Emre ÖZKARACA: Silivri’de siyaset yapmak gerçekten çok zor çünkü aramızda siyasetin çemberinden geçmiş insanlar var. MHP, ilk kez İstanbul'da bir belediyeyi kazandı, o da Silivri’mize nasip oldu, ben böyle görüyorum. Çalışmalarını da takdir ediyorum açıkçası. Ama siyaset halkın içinde yürümek değildir, gidip onların sorunlarını da dinlemek gerekiyor. Siyaset Silivri’de şu anda hareketli ama biz bazı şeyleri de doğru bulmuyoruz.
Ona keza AK Parti hükümetinin Silivri’de çok bir çalışmasını görmedim. Devlet Hastanesi yapıldı dedik ama yeri vardı zaten, devletin imkanı vardı, ödenek çıkarıldı yapıldı. Bunlar lütuf değil.



“SİLİVRİ’NİN EN BÜYÜK SORUNU OTOPARK”

Hazal BAŞARAN: Silivri’nin acil çözüme kavuşturulması gereken sorunu sizce ne?

Emre ÖZKARACA: Otopark sorunu. Özellikle yazın trafik adeta keşmekeşe dönüyor. 




“BİZ GÖNÜLLERE DOKUNACAĞIZ”

Hazal BAŞARAN: Siz Ülkem Partisi olarak ne yapmak istiyorsunuz?

Emre ÖZKARACA: Silivri’de vatandaşın derdiyle hemhal olunmuyor. Kenti yönetenlerin, yönetime talip olanların insanların gönlüne hitap etmesi gerekiyor. Biz insanlara dokunmak istiyoruz.  Talep, görüş ve önerileri tespit etmek ve sorunları çözüme kavuşturmak adına vatandaş memnuniyetini esas alacağız. Gönül bilincini icra etmeye çalışacağız. İnsanlara dokunursanız inanın yol da yapılır, bina da, her şey olur… İlk önce huzurevlerine gideceğiz ve yaşlılarımızın duasını alacağız.



“AK PARTİ’DEN SONRA ÜLKEM PARTİSİ’NE KADAR BAŞKA BİR SİYASİ PARTİYE ÜYELİĞİM OLMADI”

Hazal BAŞARAN: Son olarak bize biraz da kendinizden bahseder misiniz?

Emre ÖZKARACA: Aslen Aksaraylıyım ama uzun yıllardır Silivri’de yaşıyorum. Evliyim, bir çocuğum var. İnşaat sektöründeyim. Yıllardır Silivri’nin ekmeğini yiyoruz. Artık buralı olduk. Memlekete gittiğimde özlüyorum. Havasına, suyuna, insanına çok alışmışım. Silivri’yi çok seviyoruz. Silivri gerçekten çok önemli bir şehir. Ben AK Parti Silivri’de SKM’ye ilk başladığımda bayrak asarak başladım. O zaman Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral’di. Onun vesilesi ile partiye girmiştim ama sonra baktım çok kıymetimiz yok ayrıldım oradan ve 7-8 yıl başka hiçbir siyasi partiye üyeliğim olmadı. Volkan beyin seçiminde bazı ağabeylerimin ricasıyla sandık başkanı olarak görev aldım. Seçim kazanıldı ben o tarafta da durmadım. Herhangi bir üyelik durumu yine söz konusu olmadı. Siyasi hayatımda bir hareketlilik olmadı. Sonra Ülkem Partisi karşıma çıktı. Bize ulaşıldı. Kendi kanaatim, ailemin onayı ve Silivri’de daha önce siyaset yapmış sevdiklerimin de oluru ile bu görevi üstlendim...


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum