En gelişmiş ilçeler arasında Silivri 94. sırada

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye'de en gelişmiş ilçeyi belirlemek için sosyo - ekonomik gelişmişlik araştırması yaptı. Buna göre Şişli Türkiye'de en gelişmiş ilçe oldu. İlk 10'da İstanbul'dan 7, Ankara'dan 2, Bursa'dan 1 ilçe var. Silivri ise 94. sırada yer aldı.

En gelişmiş ilçeler arasında Silivri 94. sırada
Editör: Yaz Dostum
06 Mayıs 2022 - 09:58 - Güncelleme: 06 Mayıs 2022 - 13:30
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesindeki Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından SEGE 2022 kısa adıyla yapılan İlçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması raporu yayımlandı. 2022 İlçe SEGE çalışmasında 973 ilçe sıralandı. Çalışmada sosyo-ekonomik gelişmişliği ölçen 56 değişken kullanıldı. Analiz sonucunda, ilçelerin endeks skorları ve sıraları belirlenmiş, skorlardaki doğal kırınımlara göre ilçeler 6 gelişmişlik kademesinde gruplandırıldı.

Araştırmaya göre en gelişmiş 10 ilçe arasında İzmir'den ilçe yer almazken, Ankara iki ve Bursa bir ilçe ile temsil edildi. Ağırlığı ise yedi ilçeyle İstanbul oluşturdu. İkinci kademede 173, üçüncü kademede 175, dördüncü kademede 215, beşinci kademede 222, altıncı kademede ise 121 ilçe bulunuyor. Türkiye’nin doğurganlık hızı en yüksek 100 ilçesinin 68’i, en az gelişmişlik düzeyinde bulunan 6. kademede. Bu kademedeki en düşük skorlu ilçeler; Bingöl, Diyarbakır, Mardin, Muş, Hatay, Gaziantep, Ağrı ve Siirt’te yer alıyor.

SİLİVRİ İKİNCİ KADEMEDE YER ALDI

İstanbul'un Silivri ilçesine bakıldığında da ikinci kademe gelişmiş ilçeler arasında bulunan ilçemiz, ülke genelinde 94'üncü sırada yer aldı.

İŞTE TÜRKİYE'NİN EN GELİŞMİŞ 10 İLÇESİ

Birinci kademe en gelişmiş 10 ilçe sıralaması ise şöyle: 

Şişli (İstanbul), Çankaya (Ankara), Beşiktaş (İstanbul), Kadıköy (İstanbul), Yenimahalle (Ankara), Bakırköy (İstanbul), Fatih (İstanbul), Nilüfer (Bursa), Ataşehir (İstanbul), Başakşehir (İstanbul).

SEGE RAPORUNA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR

  • 0 Yorum