Ersoy'a en güzel mektubu Silivri'den o isim yazdı…

Silivri Çayırdere Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Elif Kula, İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Eyüpsultan Belediyesi tarafından millî mutabakat metnimiz İstiklal Marşı'mızın 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen mektup yarışmasına katılım göstererek jüri özendirme ödülüne layık görüldü.

Ersoy'a en güzel mektubu Silivri'den o isim yazdı…
Editör: Yaz Dostum
12 Mart 2021 - 22:55
İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Eyüpsultan Belediyesi millî mutabakat metnimiz İstiklal Marşı'mızın 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında dijital çağın bizlere unutturduğu mektuplaşma geleneğini yeniden hatırlatılması millî ve manevi değerlerimizi gençlere kazandırılması, millî şuurun bireysel ve toplumsal yaşamdaki önemine dikkat çekilmesi ve kaybettiğimiz kavramları nasıl kazanacağımızın vurgulanması; geçmiş ile gelecek arasında bağ kurulabilmesi amacıyla lise ve ortaokullar arası bir mektup yarışması düzenlendi.

Büyük şair Mehmet Âkif Ersoy'la ilgili duygu ve düşüncelerini mektup aracılığıyla anlatmayı öne çıkaran yarışmanın sonuçları bugün açıklandı. İl genelinde dereceye giren isimler arasında Silivri’den de bir isim vardı. Çayırdere Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Elif Kula jüri özendirme ödülüne layık görüldü.

Bu bağlamda Kula, 500 liralık ödül yanında plaket ve danışman öğretmenine 200 liralık kitap çeki almaya hak kazandı.

Ödül töreninin önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor..



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum