Esen'den İmamoğlu'na Teşekkür

Danıştay 13. Dairesi, TCDD tarafından, Haydarpaşa ile Sirkeci Gar alanlarının kiraya verilmesi ihalesiyle ilgili İBB’nin itirazını haklı buldu, ihaleyi iptal etti. Konu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden bilgilendirmede bulunan CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, alınan kararı haklı bulduğunu ifade ederek İmamoğlu’na bu hareketinden dolayı teşekkür temennilerini iletti.

Esen'den İmamoğlu'na Teşekkür
Editör: Yaz Dostum
26 Ekim 2020 - 20:54 - Güncelleme: 26 Ekim 2020 - 20:57
TCDD tarafından, Haydarpaşa ile Sirkeci Gar alanlarının kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılmak üzere kiraya verilmesi ihalesiyle ilgili İBB’nin temyiz başvurusu sonuçlandı. Danıştay, Bölge İdare Mahkemesinin kararını bozup ihaleyi iptal etti. Kararda, İBB iştiraklerinin ihalede değerlendirilme dışı bırakılmasının rekabeti daraltan ve eşit yarışma şartlarını ihlâl eden bir uygulama olduğu vurgulandı.

Danıştay 13. Dairesi, tarihi bir karara imza attı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, “İstanbul halkına ait, İstanbul için çok manevi mekanlar” dediği Haydarpaşa ve Sirkeci Gar alanları ihalesinden İBB İştiraklerinin usulsüz şekilde elenmesini hukuka aykırı buldu.

Danıştay, TCDD tarafından Haydarpaşa ile Sirkeci Gar alanlarının kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılması amacıyla kiraya verilmesine ilişkin düzenlenen ihalede, Bölge İdare Mahkemesinin kararını bozdu ve ihaleyi iptal etti.

Konu hakkında duyum alan CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunarak alınan kararı desteklediğini ve İmamoğlu’nu bu hareketinden dolayı kutladı.

Esen, şunları kaydetti:

“Danıştay 13. Dairesi, TCDD tarafından Haydarpaşa ile Sirkeci Gar alanlarının kiraya verilmesi ihalesiyle ilgili İBB’nin itirazını haklı buldu, ihaleyi iptal etti. 16 Milyon İstanbullu’nun hakkını sonuna kadar savunan İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ederiz.”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum