Esen; "İmamoğlu'ndan Birçok Yeni Yatırımın Sözünü Aldık"

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyeleri Melih Yıldız ve Bora Balcıoğlu, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, CHP Silivri Gençlik ve Kadın Kolları İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Silivri’de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Esen; "İmamoğlu'ndan Birçok Yeni Yatırımın Sözünü Aldık"
Editör: Yaz Dostum
08 Haziran 2020 - 20:57

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bugün Silivri’de gerçekleştirdiği ziyaretlere CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen ve partililer yoğun katılım gösterdi. CHP Silivri İlçe Örgütü önce İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte KİPTAŞ 3. Etabın ilk anahtar teslimini gerçekleştirdi. Hüseyin – Sıla Ariş ailesinin anahtarını küçük kızları Cemre’ye teslim eden İmamoğlu “yuvanız size huzur ve uğur getirsin” temennilerinde bulundu. Aile ile birlikte daireyi gezen İmamoğlu’na Başkan Esen, CHP İBB Meclis Üyeleri ve KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt eşlik etti. İmamoğlu ve CHP heyeti daire tesliminin ardından, KİPTAŞ 4. Etap şantiye alanını ziyaret etti.

"İNSANLARI MUTLULUKLARLA BULUŞTURMAK İSTİYORUZ"

İmamoğlu “KİPTAŞ kurumumuz her işinin arkasında olacak. Burası güzel de bir yer. Silivri güzel bir ilçemiz. İnşallah güle güle oturun. Allah, sizi mutlu ve mesut etsin. Cemre’nin uğuru olsun bu. Daha güzellikler sizi bulsun. Yanı başında Silivri 4’ü başlattık. Orada da insanları mutluluklarla buluşturmak istiyoruz. Sosyal tesisimizi oluşturacağız İBB olarak. Bir kısım spor imkanlarıyla burayı zengin kılacağız. ‘Sadece konut yaptı, gitti’ demeyeceğiz. Bir de kreşimiz var. Kuzumuza yetişir mi bilmiyorum. Ama yetişir gibi görünüyor. Okulumuz da var zaten. Allah, güle güle oturmayı nasip etsin. Kazasız, belasız olsun” şeklinde konuştu.
 
“TESİSİ ÇEVREYE VERDİĞİMİZ DEĞER İÇİN ÖNEMSİYORUZ”

İBB Başkanı İmamoğlu ve CHP heyeti KİPTAŞ ziyaretinin ardından Silivri’de yapımı devam eden “Seymen Çöp Gazından Enerji Üretim Tesisi” ile ziyaretlerini sürdürdü.

İmamoğlu’na inceleme gezisinde, CHP İlçe Başkanı Berker Esen ve CHP heyeti, İBB Başkan danışmaları Ertan Yıldız Yiğit Duman ile İSTAÇ Genel Müdürü Mustafa Canlı eşlik etti. İnceleme gezisi öncesinde İstanbul Enerji A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Aslan Değirmenci, “ev sahibi” sıfatıyla bir sunum yaptı. Değirmenci projenin dünyanın tek bir alanda kurulu çöp gazından enerji üretecek en büyük tesisi olacağına vurgu yaptı.

15 Ağustos’ta ilk etabı açılacak tesis 17 MWe kapasiteyle başlayacak ve 90 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak. Yıl sonunda 25 MWe’a ulaşacacak tesis 130 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak. Tesisin tam kapasiteye ulaşmasıyla, 90 MWe’a ulaşılacak ve 465 bin haneye elektirik sağlayacak. Ayrıca tesisin hayata geçmesi ile koku sorunu önemli ölçüde azalacak.

Ekrem İmamoğlu, Çöp Gazından Enerji Üretim Tesisi için ““Gerçekten önemsiyoruz hem enerji ihtiyacı daha da ötesi çevreye verdiğimiz değerden. Çok önemli bir mesele. İstanbul Büyükşehir Belediyemizin her ekibi, İSTAÇ tarafı, Enerji AŞ tara özveri ile çalışıyor. Her yönüyle bizim için elzem bir iş. Elimizdeki, avucumuzdaki neyse, burada fedakârlık yapıp, bu süreci taşımak istiyoruz. Ağustos 15’i iple çekiyoruz” şeklinde konuştu. İmamoğlu ve beraberinde ki CHP heyeti, sunumun ardından tesiste incelemelerde bulundu.

“Seymen Çöp Gazından Enerji Üretim Tesisi”ndeki incelemelerin ardından Büyükkılıçlı Köyü’ne geçen İmamoğlu ve CHP heyeti, vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlar, köy kahvesinde gerçekleşen buluşmada, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ve CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen’e sorunlarını ve taleplerini iletti. Başkan Esen, İBB Başkanı İmamoğlu’ndan köylülerin talepleri hakkında söz aldı. Köy ziyareti esnasında İBB Başkanı İmamoğlu bir vatandaşın daveti üzerine evini de ziyaret ederek Büyükkılıçlı’dan ayrıldı.

İmamoğlu ve CHP heyetinin Büyükkılıçlı’dan sonraki durağı ise Silivri Sancak Sanayi Sitesi oldu. Site yöneticileri ile öğle yemeğinde buluşan İmamoğlu, çevredeki esnafla sohbet etti. İmamoğlu ziyaret sonrası CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen ile mini bir toplantı gerçekleştirerek birlikte Silivri’deki programını tamamladı.
 
“İBB’NİN HİZMET ELİ SİLİVRİ'MİZİN ÜZERİNDE OLMAYA DEVAM EDECEK”

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen program sonrası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan Silivri’ye yatırım için birçok söz aldıklarını duyurdu.

Başkan Esen sosyal medya hesaplarından müjdeyi;

“İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu'ndan Silivri ziyaretleri esnasında yol bakımdan, park bahçelere, spor tesislerinden, sosyal tesislere kadar birçok yeni yatırımın sözünü aldık. Planladığımız yatırımları projelendirip en kısa sürede kamuoyu ile paylaşarak çalışmalarımızı hızlandıracağız. Ekrem İmamoğlu'nun yeni nesil siyaset anlayışı ile birlikte İBB’nin hizmet elinin Silivri'mizin üzerinde olmaya devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Yeni yatırımlar şimdiden ilçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun.” sözleri ile duyurdu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum