Esen, Silivri Belediyesi'nde çalışan işçilerin ücret sorununu dillendirdi

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ı hedef alan açıklamalarda bulundu. “İBB Meclis toplantısında İstanbul’daki işçi statülü personele %50 zam talebinde bulunurken, Silivri Belediyesi personeline yapmış olduğunuz%30’un altında zam teklifinizin konuşmalarınızda işçi ve emekten yana kullandığınız popülist söylemlerinizin samimiyetten uzak ve siyasi rant elde etmeye dönük olduğunun apaçık göstergesidir” diyen Esen, “Silivri Belediyesi personeline sendikalar ile görüşerek %50 zam teklifini yapmanızı, CHP Silivri İlçe Başkanı olarak öneriyorum” şeklinde konuştu.

Esen, Silivri Belediyesi'nde çalışan işçilerin ücret sorununu dillendirdi
Editör: Yaz Dostum
01 Mart 2022 - 23:22 - Güncelleme: 01 Mart 2022 - 23:55
CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, İBB Meclisinde önerge vererek işçi statülü personel ücretlerinde %50 ücret artışı teklifinde bulunan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’a, Silivri Belediyesi’nde sendikalar arasında süren anlaşmazlık üzerinden yüklendi. Yılmaz’ın samimiyetsiz siyaset güttüğünü ifade eden Esen, manidar bir teklifte bulundu.

“VOLKAN YILMAZ, İBB MECLİSİNDE İŞÇİ STATÜLÜ PERSONEL ÜCRETLERİ İÇİN %50 ÜCRET ARTIŞI TEKLİFİNDE BULUNDU”

Esen, konuyla ilgili açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“14.02.2022 pazartesi günü İBB Meclis toplantısında AKP Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu ve MHP Grup Başkanvekili Volkan Yılmaz imzalı 265 sayılı önerge ile işçi statülü personel ücret zammı teklifinde en az %50 zam teklif edildi.

“SİLİVRİ BELEDİYESİNDE İŞÇİ STATÜSÜNDE BULUNAN PERSONELE %30’UN ALTINDA ÜCRET ZAMMI TEKLİFİ YILMAZ’IN SAMİMİYETSİZLİĞİNİ ORTAYA KOYUYOR”

İBB Meclisinde işçi statülü personel ücretlerinde %50 ücret artışı teklifinde bulunurken başkanı olduğunuz Silivri Belediyesi’nde sendikalar arasında sürdürdüğünüz anlaşmazlığın hala devam ettiği, Silivri Belediyesinde işçi statüsünde bulunan personele %30’un altında ücret zammı teklifinizin ne kadar ciddi ve samimi olduğunuzun göstergesidir.

“BUNLAR RANT DEVŞİRMEK ADINA YAPILAN POPÜLİST SÖYLEMLER”

İstanbul’daki işçi statülü personele %50 zam talebinde bulunurken, Silivri Belediyesi personeline yapmış olduğunuz%30’un altında zam teklifinizin konuşmalarınızda işçi ve emekten yana kullandığınız popülist söylemlerinizin samimiyetten uzak ve siyasi rant elde etmeye dönük olduğunun apaçık göstergesidir.

“SİLİVRİ BELEDİYE PERSONELİNE %50 ZAM TEKLİFİ YAPMANIZI ÖNERİYORUZ”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’a teklifimizdir! 14.02.2022 Pazartesi günü İBB Meclisinde 265 sayılı ve altında imzanızın olduğu önerge teklifinize istinaden, Silivri Belediyesi personeline sendikalar ile görüşerek %50 zam teklifini yapmanızı, CHP Silivri İlçe Başkanı olarak öneriyorum.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum