Göçengil, İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine karşı Kadıköy'de eyleme katıldı

CHP İstanbul 3. Bölge Yerel Yönetim Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Suna Göçengil, Kadıköy’de bir araya gelen kadın örgütlenmeleri ile birlikte Cumhurbaşkanı kararnamesiyle feshedilen İstanbul Sözleşmesi kararını protesto etti.

Göçengil, İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine karşı Kadıköy'de eyleme katıldı
Editör: Yaz Dostum
20 Mart 2021 - 18:15

Türkiye'nin cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesi İstanbul’da protesto edildi. İstanbul'da Kadıköy'de buluşan kadınlar, "Sözleşmeyi uygula, kadını yaşat" sloganları attı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun “İstanbul Sözleşmesi’ni kaldıranlara karşı topyekün mücadeleye çağırıyoruz!” sloganı doğrultusunda buluşan kadınların arasında CHP İstanbul 3. Bölge Yerel Yönetim Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Suna Göçengil de yer aldı.

Kadıköy’deki eylemde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına açıklama yapan Fidan Ata Selin, “Bıkmayız yılmayız, nice hakkımızı bu meydanda kazandık. AKP’nin koltuğu nasıl titredi ki ne yapacaklarını şaşırmışlar. Eşitlik ve adalet kadınlarla gelecek. Bir gece yarısı çıkarılan kararı geri çektireceğiz. Kadınların yaşamakla beraber, daha eşit ve özgür yaşamasını da istiyoruz. Eşitliğe düşman, özgürlüğe düşman olanlar, İstanbul Sözleşmesi’ni feshedebileceğini düşünüyor. Tek bir kararla bu haktan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum