Görkem Bilal hayatta kalma mücadelesi veriyor, saldırgan hala firarda!

11 Mayıs günü Silivri’de yaşanan, bir köpeğin şiddete maruz kaldığı, ona tepki gösterenlerin de mağdur olduğu ve nihayetinde müdahale eden Görkem Bilal’in saldırgan tarafından silahlı bir saldırı ile canına kast edildiği olay üzerine bugün ortak basın açıklaması gerçekleştirildi. Silivri Adliyesi önünde yapılan eylemde İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi Avukatı Özlem Yazıcıoğlu, “Olayı öğrenmemiz üzerine Görkem’in adalet arayışında onu yalnız bırakmak istemedik. Toplumda bu ve benzeri eylemlerin cesaretlendirilmesi korkunç sonuçlar doğurur. Bizler İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi olarak Görkem’in adalet arayışında yanında olmak üzere tüm adli süreç boyunca bu davada Görkem’in avukatları olarak onu temsil edeceğiz. Failin ağır şekilde cezalandırılması için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi ve ekledi: “Olayın faili hala firaridir ve hala aranmaktadır. Kendisinin yerini bilen, gören, bu konuda bilgi sahibi olan vatandaşların, emniyet birimlerine bilgi vermesini rica ediyoruz.”

Görkem Bilal hayatta kalma mücadelesi veriyor, saldırgan hala firarda!
Editör: Yaz Dostum
18 Mayıs 2022 - 16:33 - Güncelleme: 19 Mayıs 2022 - 21:18
Silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Görkem Bilal'e yapılan saldırı ve ülke genelinde hayvanlar ile hayvan severlere yönelik artan şiddet olaylarıyla ilgili olarak, toplumu hayvanlara ve hayvan severlere karşı silahlı eyleme çağıran oluşumlar hakkında  bugün Silivri Adliyesi önünde İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi, Tekirdağ Barosu Hayvan Hakları Komisyonu, Türkiye Hayvanları Koruma Vakfı, Türkiye Hayvanları Koruma Derneği, HAYKURDER, Hayvanlara Adalet Derneği, Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği, Konya DOST Pati Derneği, Silivri Canları 2. Hayat Melekleri Derneği, SOÇED, DOHAS, Çanakkale Morpati Derneği, Doğa Canlılarını Koruma ve Yaşatma Derneği, BURHAK, Büyükçekmece Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği, Manisa Yunus Emre Hayvan Koruma Derneği, Manisa – HAKDEM Hayvanları Koruma Derneği, Hayvan Hakları İzleme Komitesi, Hayvan Hakları ve Etiği Derneği, Kocaeli Hayvanları Koruma Derneği tarafından ortak basın açıklaması gerçekleştirildi.

Görkem Bilal’e yapılan saldırı kınandı, failin bir an önce bulunarak adalet önüne çıkarılması beklentisi ifade edildi.


“OLAY, 11 MAYIS GÜNÜ SİLİVRİ SAHİLİNDE YAŞANDI”

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi Avukatı Özlem Yazıcıoğlu, yaptığı konuşmada şunları kaydetti:


“11 Mayıs günü Silivri’de yaşanan ve hepimizi derinden yaralayan, bir köpeğin şiddete maruz kaldığı, ona tepki gösterenlerin de mağdur olduğu ve nihayetinde müdahale eden Görkem Bilal kardeşimizin saldırgan tarafından silahlı bir saldırı ile canına kast edilmiş olması toplumsal bir travma yaratmış, ayrıca olayın failinin hala firari olması, adalete teslim edilmiş olmaması vicdanları yaralamıştır.

“KÖPEĞE ŞİDDET İÇEREN HAREKETLERDE BULUNAN, BUNA TEPKİ GÖSTEREN VATANDAŞLARLA KAVGAYA TUTUŞAN FAİL, GÖRKEM BİLAL TARAFINDAN UZAKLAŞTIRILDI”

Onlarca kişinin tanıdık olduğu olay, 11 Mayıs günü Silivri sahilinde yaşanmıştır. E. Ç. isimli fail esnaf tarafından bakılan ve orada yaşayan Gece adlı köpeğin önce ağzını kapatarak yüz derisini elleri ile sıkıştırmış, köpeğin acı çığlığı üzerine vatandaşlarca uyarılmıştır. Bir süre sonra yanlarından geçen bir şahsın elindeki dürümü zorla alan fail, bunu Gece adlı köpeğin önüne atmış, köpek dürümün sarılı olduğu ekmeği yemeye başlayınca fail E. Ç. köpeğin ensesinden tutarak ve şiddetli bir basıyla derisini çekiştirerek ‘ekmeği değil, eti yiyeceksin’ diye bağırıp kontrolsüz ve şiddet içeren hareketler sergilemiştir. Köpeğin çığlığı üzerine vatandaşlarca şahsa tepki gösterilmiş, şahsın tepkisine tepki gösterenler de kontrolsüz davranışlar sergilemesi üzerine kavga yaşanmış, olayları gören Görkem Bilal müdahale ederek E. Ç.’nin uzaklaştırılmasını sağlamıştır.

“OLAY YERİNE SİLAHLA DÖNÜP GÖRKEM BİLAL’İ KURŞUNA DİZDİ”

15 dakika sonra aynı yere gelen E. Ç., doğrudan Görkem Bilal’e yönelmiş elinde bulunan silahla ateş etmeye başlamış bu esnada Görkem’in vücuduna 5 kurşun isabet etmiş ve ağır yaralanmıştır. Saldırgan E. Ç., saldırı sonrası kaçarak kayıplara karışmış ve şu güne kadar daha yakalanamamıştır. 

“GÖRKEM BİLAL, HAYAT MÜCADELESİ VERİYOR”

Olay sonrası vatandaşların kolluk birimlerine ve sağlık ekiplerine haber vermesi üzerine Görkem, ambulans ile önce Özel Silivri Anadolu Hastanesi’ne götürülmüş, burada ilk müdahalesi yapılan Görkem için operasyon olanaklarının yetersiz olduğu hekimlerce değerlendirilerek, donanımlı en yakın sağlık kuruluşu olan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne sevk edilmiş. Bu hastanede yapılan müdahalelerle bir kurşunun boynuna isabet ettiği ve giriş-çıkış yönlü iki iz bulunduğu, kurşunun vücutta olmadığı belirlenerek boyundaki hasara cerrahi müdahalede bulunulmuştur. Diğer iki kurşunun ise dalak ve bağırsaklarda hasara yol açtığı belirlenerek cerrahi müdahale yapılmıştır. Bir kurşuna ise ne yazık ki müdahale yapılamıyor. O kurşun hala vücutta. Bir de röntgene yansımayan ve operasyon sırasında fark edilen 5’nci bir kurşun daha var. O da alınmış durumda. Operasyon sonrası yoğun bakıma alınan Görkem’in durumunun iyiye gitmesi üzerine Pazartesi günü servise alındı. Bu hepimiz için sevindirici bir gelişme ancak henüz geçici veya kalıcı hasarların ne olacağı bilinemiyor. Şiddetli ağrıları mevcut. Durumu hala çok iyi değil ve kritik. Temennimiz bir an önce sağlığına kavuşarak taburcu olması.

“OLAYIN FAİLİ, HALA ARANIYOR"

Olaydan hemen sonra adli soruşturma Savcının talimatları doğrultusunda başlamış ve olayın en başından en sonuna kadar yaşananların tamamının çevredeki kameralara yansıdığı belirlenerek, bu görüntüler dosyaya alınmıştır. Soruşturma nedeniyle daha fazla ayrıntı veremiyorum fakat olayın faili hala firaridir ve hala aranmaktadır. Kendisinin yerini bilen, gören, bu konuda bilgi sahibi olan vatandaşların, emniyet birimlerine bilgi vermesini rica ediyoruz. Görkem, 25 yaşında genç bir arkadaşımızdır, kardeşimizdir. İnsani ve vicdani bir sorumlulukla hem bir köpeğe hem de insana yönelen haksız saldırıya müdahale etmiş ne yazık ki bunun sonucunda saldırganın hedefi olmuştur. Görkem aynı zamanda cesurca davranmış insana ve köpeğe yönelen haksız saldırı önlemesi üzerine saldırgan E. Ç. tarafından öldürülmek istenmiştir.

“EN AĞIR CEZAYI ALMASI İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ”

Olayı öğrenmemiz üzerine Görkem’in adalet arayışında onu yalnız bırakmak istemedik. Toplumda bu ve benzeri eylemlerin cesaretlendirilmesi korkunç sonuçlar doğurur. Bizler İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi olarak Görkem’in adalet arayışında yanında olmak üzere tüm adli süreç boyunca bu davada Görkem’in avukatları olarak onu temsil edeceğiz. Failin ağır şekilde cezalandırılması için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu korkunç olay toplumda bireysel silahlanmanın tehlikeli bir neticesidir ve ne yazık ki hayvanlar da insanlar da suç eğilimli, öfke kontrolüne sahip olmayan bu bireylerin hedefi olmakta, telafisiz hasarlara ve kayıplara yol açmaktadır.

“ÜLKEMİZDE SON DÖNEMDE HAYVANLARA YÖNELİK ŞİDDET VE KATLİAM OLAYLARI ARTTI”

Özellikle ülkemizde son dönemde hayvanlara yönelik şiddet ve katliam olayları artmış, bununla beraber hayvanları koruyan kollayan, onlara karşı vicdanen kendini sorumlu hisseden, yaşamını destekleyen bireyler veya onlara yönelik bu tür şiddet eylemlerine tepki gösteren veya müdahale edenler de tıpkı Görkem’in başına gelenler gibi saldırıların mağduru olmuştur. Günden güne toplumu buna teşvik edenler eylemlerine devam ederken, nefret ve düşmanlık tohumları eken kişilere sağlanan dokunulmazlık zırhı da her gün yeni saldırı ve mağduriyetlere, insanların ve hayvanların yaralanmalarına, ölümlerine, toplu hayvan katliamlarına sebep olan saldırıları gerçekleştirenlere cesaret vermektedir. Barolar, sivil toplum kuruluşları defalarca uyarmıştır. Sosyal paylaşım sitelerinde hayvanlara ve hayvanları koruyan bireylere karşı silahlanma, silahlı eylemde bulunmaya açık çağrı yapan, alenen hedef gösteren çeşitli provokatif yöntemler ile iftiralar atarak haklarında yanlış izlenimlere sebebiyet verecek içerikler üreterek, nefret dili ile başlayan mesnetsiz isnatlar yükleyerek, hayvanlara ve hayvanları koruyan kişilere karşı oluşturulan nefret belli gruplarca bilinçli şekilde tetiklenmektedir.”

Haber : Hazal BAŞARAN

YORUMLAR

  • 0 Yorum