Güler'in İlk Meclis Yönetme Deneyimi Zorlu Geçti

Bugün gerçekleştirilen Temmuz ayı 2. birleşiminde 2019 Yılı Faaliyet Raporu nedeniyle Başkan Volkan Yılmaz meclis yönetme görevini Meclisin 1. Başkan Vekili Filiz Güler’e bıraktı. Oturumda bir takım gerginlikler yaşandı. Faaliyet raporunu AK Parti adına değerlendiren Ömer Tekin’in konuşması mecliste tansiyonun yükselmesine neden oldu, CHP’liler tepki olarak salonu terk etmeye kalkıştı. Güler’in ilk meclis deneyimi bu anlamda sıkıntılı geçti.

Güler'in İlk Meclis Yönetme Deneyimi Zorlu Geçti
Editör: Yaz Dostum
10 Temmuz 2020 - 22:35 - Güncelleme: 10 Temmuz 2020 - 22:42
 
Silivri Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısı 2. birleşiminin 1. oturumu, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın başkanlığında belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Meclis gündeminin 40. maddesinde yer alan 2019 yılı faaliyet raporu görüşmelerine geçildiğinde, meclis başkanı Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, oturum yönetme görevini meclis başkanvekili Filiz Güler’e devretti. 

GERGİN OTURUM

CHP Grup Başkanvekili Süheyl Kırkıcı, Silivri Belediyesi’nin 2019 yılı faaliyet raporuyla ilgili bir dizi eleştiri getirdi. Kırkıcı’nın ardından AK Parti adına Meclis Üyesi Ömer Tekin değerlendirme yapmak üzere kürsüde yerini aldı. Tekin’in sert uslübu muhalefet kanadının tepkisini çekti. Söylemleri konusunda Meclisin 1. Başkan Vekili Filiz Güler tarafından uyarılan Tekin, CHP’lileri kızdıracak ve meclis salonunu terk etmelerine sebep olacak bir açıklamaya imza attı. Tekin, “Benim söylemlerim hükümetin seçilmiş Cumhurbaşkanına darbe girişimi küstahlığına varacak Canan hanımefendi kadar küstah değil. Ecdadı Fatih Sultan Mehmet’in türbesine elleri arkasında giren Ekrem İmamoğlu kadar da saygısızca değil” dedi. Meclisi karıştıran bu söylemlere istinaden CHP’liler salonu terk etmeye kalkıştı. Güler'in muhalefet kanadını sakinleştirmekte güçlük çektiği görüldü. 

YILMAZ ARAYA GİREREK OLAYLARIN YATIŞMASINI SAĞLADI

Başkan Yılmaz olaya el atarak sağduyu çağrısı yaptıktan sonra partilerin grup başkanvekillerini odasına toplantıya çağırdı ve meclise ara verildi. Akabinde toplantıya "yanlış anlaşıldım bunun için de üzüntü duyuyorum" diyen Tekin'in konuşması ile devam edildi. 

Haber : Batuhan GÜÇLÜ


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum