Hak-iş Genel Başkanı Arslan: (ABD'nin Yaptırım Kararı) Dostluk Tanımayan Bu Kararı Reddediyoruz

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, ABD'nin Türkiye'ye S-400 hava savunma sistemi nedeniyle aldığı yaptırım kararını kınayarak, "Dost ve müttefik iki ülke ilişkisine yakışmayan, dostluk tanımayan bu kararı reddediyoruz." ifadelerini kullandı.

Hak-iş Genel Başkanı Arslan: (ABD'nin Yaptırım Kararı) Dostluk Tanımayan Bu Kararı Reddediyoruz
Editör: Yaz Dostum
15 Aralık 2020 - 22:18

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, ABD'nin Türkiye'ye S-400 hava savunma sistemi nedeniyle aldığı yaptırım kararının Türkiye'nin son dönemde savunma sanayi alanındaki atılımlarından duyulan rahatsızlığın açık bir göstergesi niteliğinde olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye, ambargo ve yaptırımlarla yıldırabilecek bir ülke değildir. ABD'nin yaptırım kararı almasını esefle kınıyoruz. Dost ve müttefik iki ülke ilişkisine yakışmayan, dostluk tanımayan bu kararı reddediyoruz. Bu karar Türkiye-ABD ilişkilerine de ittifak anlayışına da aykırıdır."

ABD'nin aldığı yanlış karardan bir an önce dönmesi gerektiğini vurgulayan Arslan, "NATO müttefiki olan Türkiye ve ABD, dostluk ve müttefiklik ruhuna uygun olarak varsa sorunları diyalog ve diplomasi yoluyla ele almalıdır. ABD, Türkiye ile stratejik ortaklık anlayışına uygun olarak ekonomik, sosyal ve uluslararası iş birliği modelini güçlendirecek adımlara yönelmelidir." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum