Hakan Kocabaş: Güçlü Kadın, Güçlü Gelecek Yaratır

Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında kadın üyeleri ile üyelerinin eşlerine yönelik kaynaştırma ve hatırlama etkinliği düzenledi. Bu anlamlı günde kadınları yalnız bırakmayan Dernek Başkanı Hakan Kocabaş, günün anlam ve önemine binaen gerçekleştirdiği konuşmasında, “Geçtiğimiz günlerde izlediğim bir paylaşım, duygu olarak bana çok yakındı. Sizlerle paylaşmak istiyorum. Kadınların dudaklarını gülümsemek önemli değildir, esas olan gözlerinin içini gülümsetebilmektir diyordu… Bizler eşlerimizin, arkadaşlarımızın, ablalarımızın gözlerinin içini ne kadar gülümsetebilirsek bu dünya o kadar yaşanabilir olur. Güçlü kadın, güçlü gelecek yaratır” ifadelerini kaydetti.

Hakan Kocabaş: Güçlü Kadın, Güçlü Gelecek Yaratır
Editör: Yaz Dostum
08 Mart 2022 - 22:26 - Güncelleme: 08 Mart 2022 - 22:34
Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla kahvaltı programı düzenlendi. Kanepe Restaurant’ta gerçekleştirilen programa derneğin kadın üyeleri, üyelerinin eşlerinin yanı sıra Silivri Kaymakamı Tolga Toğan’ın eşi Zekiye Toğan, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın eşi Ezgi Yılmaz, Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu, Silivri Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Filiz Güler, MHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Sultan Aşkın, Silivri Vergi Dairesi Müdürü Kadriye Çetin, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katılım sağladı.

Bu önemli günde kadınlara, Dernek Başkanı Hakan Kocabaş ile eşi Şebnem Kocabaş da eşlik etti. Kocabaş ailesi, kahvaltı programına katılan kadınlar ile tek tek ilgilenerek günlerini kutladı.


“KADIN, HAYATIN YÜKÜNÜ SIRTLANIRKEN NESİL YETİŞTİRİR”

Hakan Kocabaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen programda yaptığı konuşmasında şunları kaydetti:

“Sevgili hanımefendiler, sizleri derneğim adına burada ağırlamaktan büyük bir mutluluk ve sevinç duyuyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Tüm katılımcılarımız, ablalarımız, kız kardeşlerimiz, annelerimiz; kuşkusuz bugüne kadar büyük vefakarlıklar, cefakarlıklar yaptılar bizler için… Bunların karşılığında da başarılı erkekler, çocuklar, nesiller yetiştirdiler. Sizler bu anlamda da aslında ayrıcalıklısınız. Evlerine ekmek getirmek için çocuğunu bırakıp çalışan emekçi kadınlarımızı, tarlada çapa sallarken akşam yemeğinde neler hazırlayabileceğini düşünen kadınlarımızı, çocuklarını, erkeklerini el üstünde tutarken yüzünün her derinliğine sevgi sığdıran ev kadınlarımızı, kendisini ancak ve sadece eşine, kardeş ve ana babasına adamış kadınlarımızı, hiç değilse bugün biraz daha el üstünde tutmanın çok da hak ettikleri bir şey olduğunu düşünüyorum.

“GÖZLERİNİZİN İÇİNİ NE KADAR GÜLÜMSETEBİLİRSEK, DÜNYA O KADAR YAŞANIR BİR YER OLUR”

Geçtiğimiz günlerde izlediğim bir paylaşım, duygu olarak bana çok yakındı. Sizlerle paylaşmak istiyorum. Kadınların dudaklarını gülümsemek önemli değildir, esas olan gözlerinin içini gülümsetebilmektir diyordu… Bizler eşlerimizin, arkadaşlarımızın, ablalarımızın gözlerinin içini ne kadar gülümsetebilirsek bu dünya o kadar yaşanabilir olur. Güçlü kadın, güçlü gelecek yaratır.

“KADINLAR GÜNÜ’NÜZÜ KUTLUYORUM”

Bizim derneğimiz, ekonomik düzen içinde olan bir sivil toplum kuruluşu. O yüzden konuşmamın ardını derneğimizin çatısı altında yapmak istedim. Silivri SİAD Üyeleri, erkeği ile kadını ile vahşi ekonomik düzen içinde didinirken kuşkusuz ihmal ettikleri var oldu, olacak da. Bu ihmallerimiz arasında sağlığımız da olmak üzere birçok ötelediğimiz, kaçırdığımız anlar oldu ama bunların hepsini şöyle bir kenara koyup kadınları bugün merkeze koymak istiyorum. Tüm üye arkadaşlarım adına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nüzü kutluyorum. Sağlık, huzur, mutlulukla kalın. Sevdikleriniz sizin hep yanınızda, bunu da bilmenizi özellikle istiyorum. İyi ki varsınız, sizler olmasanız ne dünya yaşanır bir yer olurdu ne hayat cıvıl cıvıl olurdu. Herkesin Kadınlar Günü’nü tekrar tekrar kutluyorum.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ







 

YORUMLAR

  • 0 Yorum