Hüseyin Dertop 90'ıncı kan bağışını yaptı

Demokratik Sol Parti Silivri İlçe Başkanı ve Parti Meclis Üyesi Hüseyin Dertop, 90'ıncı kan bağışını yaptı. İlçede en çok kan veren rekortmenlerden biri olan Dertop, son kan bağışını İstanbul Çapa Türk Kızılayı Kan Merkezinde gerçekleştirdi.

Hüseyin Dertop 90'ıncı kan bağışını yaptı
Editör: Yaz Dostum
29 Mart 2021 - 16:28

Demokratik Sol Parti Silivri İlçe Başkanı ve Parti Meclis Üyesi Hüseyin Dertop, 90'ıncı kan bağışını yaptı. İlçede en çok kan veren rekortmenlerden biri olan Dertop, son olarak aferez bağışında bulundu. İstanbul Çapa Türk Kızılayı Kan Merkezinde bağışını yapan Dertop, herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

Dertop, konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamasında şunları kaydetti:

“Bugün toplamda 90. kan ve aferez bağışımı İstanbul Çapa Türk Kızılayı Kan Merkezine giderek yaptım. Normal kan bağışı 15-20 dakikada verilirken, AFEREZ 75 ile 90 dakika arasında verilebiliyor. Neden AFEREZ diye soracak olanlar için söylüyorum, Lösemi Hastası olan Güzel Bebekler için taze ve hemen kullanılabilen bir ürün olduğu için AFEREZ vermeyi tercih ediyorum. Çoğunluk kan ama, Aferez i de ihmal etmiyorum. Ne mutlu vücudum sıhhatte ve kanım birilerine hayat verebilecek durumda. kan ve kan ürünleri sadece insanda üretilmektedir. Yapayı yok. Onun için, gelecekte ihtiyacınız olduğunda bulmanız için değil, hayatlara dokunmak, hayat kurtarmak için kan vermenizi acilen tavsiye ediyorum. 90 defa Kan Verdim, yaşıma göre sıhhatim yerinde, Allah’ıma Şükürler Olsun. 42 km. Maratan ve 21,5 km Yarı Maraton koşabiliyorum. Kendimi övmek için yazmıyorum, sizlere örnek ve teşvikçi olabilmek için yazıyorum. Lütfen ne olur, ihtiyacı olanlara Malınızdan vermeniz İslam Dinimiz emirlerinden ancak, yine Hayat Kurtarmak ve ihtiyaç sahibini sevindirmek için lütfen, lütfen kan bağışında bulunmanızı rica ediyorum. Saygı ve sevgilerimle...”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum