İBB'den Hayatı Kolaylaştıran Uygulama: 'Engelli Haritası'

İBB, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için özel etkinlikler gerçekleştirecek. İBB’nin yeni projesi ‘Engelli Haritası’, düzenlenecek program ile tanıtılacak. İstanbul’un üç büyük kulübü; Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın tekerlekli sandalye basketbol takımları İBB’nin organizasyonunda bir araya gelecek. İBB kültür merkezleri de konserler, atölyeler ve tiyatro oyunlarına ev sahipliği yapacak.

İBB'den Hayatı Kolaylaştıran Uygulama: 'Engelli Haritası'
Editör: Yaz Dostum
02 Aralık 2021 - 13:38 - Güncelleme: 02 Aralık 2021 - 13:51
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), ‘Dünya Engelliler Günü’nün farkındalığını geliştirmek için özel organizasyonlar düzenleyecek. İBB Fatih Spor Kompleksi’nde 2 Aralık 2021 Perşembe günü Türk sporunun üç köklü kulübünün sporcuları sahaya çıkacak. Avcılar’da engelli birey ve ailelerinin buluşacağı organizasyonda, İBB’nin ‘Engelli Haritası’ projesini tanıtılacak. İBB’ye bağlı kültür merkezlerinde de ücretsiz etkinlikler düzenlenecek.

İBB’DEN ENGELLİ HARİTASI

İBB, Avcılar Belediyesi ile birlikte önemli bir etkinliğe de ev sahipliği yapacak. Engelli birey ve aileleri ile bir araya gelinecek organizasyonda, İBB’nin Engelli Haritası’ projesi tanıtılacak. Engelli bireylerin hayatını kolaylaştıracak proje sayesinde, vatandaşların ihtiyaç analizleri sağlıklı şekilde yapılabilecek. Diğer yandan olası afet durumlarında, kişilere daha hızlı ulaşabilmesi mümkün olacak.

Sivil toplum kuruluşlarının da katılacağı organizasyonda, İBB Engelliler Müdürlüğü’nün İSEMX müzik grubu sahne alacak. Engelli ressamların eserlerinin de sergileneceği etkinlik, Avcılar Deniz Köşkler Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşecek.

DOSTLUK KUPASI

İstanbul’un üç büyük takımı Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray İBB Fatih Spor Kompleksi’nde bir araya gelecek. Üç kulübün tekerlekli sandalye basketbol takımları saat 13.00’te birbirlerine karşı mücadele edecek. Skor tabelasının aktif edilmeyeceği karşılaşmalarda kazanan dostluk olacak. Etkinliğin sonunda katılımcı kulüplerin yöneticilerine, takım kaptanlarına ve sporcularına; kupa, madalya ve plaket verilecek.

ÜCRETSİZ KONSERLER

İBB, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için konserler, atölyeler ve tiyatro oyunlarıyla İstanbulluları ağırlayacak. İBB’ye bağlı kültür merkezlerinde gerçekleşecek etkinlikler ücretsiz olarak izlenebilecek.

ZABITADAN 'ATLA GEZİNTİ' ETKİNLİĞİ

İBB, 3 Aralık’ta Kemerburgaz Kent Ormanı’nda engelli çocuklara yönelik atla gezinti etkinliği düzenleyecek. İBB’nin Atlı Zabıta Ekipleri ile uzman eğitmenler gözetiminde gerçekleşecek etkinlikte, engelli çocuklar ata bindirilerek gezdirilecek. Farkındalık oluşturması amaçlanan etkinlik saat 11.00’de başlayacak. 

İBB Kültür Merkezi Etkinlikleri
PROGRAM ADITARZI / KONU / TÜRÜTÜRÜKÜLTÜR MERKEZİİLÇETARİHGÜNSAAT
Murat BalkanRumeli-Balkan MüziğiKonserProf. Dr. Adem Baştürk Kültür MerkeziEsenler2 Aralık 21Perşembe20.00
Ali SezerHalk MüziğiKonserŞehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Kültür MerkeziÜmraniye2 Aralık 21Perşembe20.00
Engelli Bireyler İçin El İşi AtölyesiTakı TasarımAtölyeÜmraniye Şehit Kaymakam Muhammet Fatih SafitürkÜmraniye2 Aralık 21Perşembe13.00
Fark BandRock MüzikKonserAli Emiri Efendi Kültür MerkeziFatih3 Aralık 21Cuma20.00
Sp Hastası Çocukların Anneleri İçin İyi Hissetme Önerileri AtölyeAli Emiri Efendi Kültür MerkeziFatih3.12.2021Cuma13.00
İsemxAlternatif MüzikKonserProf. Dr. Adem Baştürk Kültür MerkeziEsenler4 Aralık 21Cumartesi20.00
Her Çocuk Özeldir Çocuk TiyatrosuBülent Ecevit Kültür MerkeziKartal4 Aralık 21Cumartesi12.00
Engelli Bireyler İçin El İşi AtölyesiTakı TasarımAtölyeŞile Kültür MerkeziGüngören4 Aralık 21Cumartesi13.00
Sp Hastası Çocukların Anneleri İçin İyi Hissetme Önerileri AtölyeBülent Ecevit Kültür MerkeziKartal5 Aralık 2021Pazar13.00

YORUMLAR

  • 0 Yorum