İBB'nin "Bahçıvanlık Kursları" Başlıyor

İstanbul’un havasını suyu seven bitkileri yakından tanımak, yetiştirmek isteyenler için ücretsiz ‘Bahçıvanlık Eğitim Programı’ başlıyor. Şehrin peyzajını yapanlar, bitki ve ağaç bakımının püf noktalarını İstanbullulara öğretiyor.

İBB'nin "Bahçıvanlık Kursları" Başlıyor
Editör: Yaz Dostum
19 Nisan 2022 - 11:55 - Güncelleme: 19 Nisan 2022 - 15:00

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ve İBB iştiraki Ağaç AŞ, mevcut yeşil alan algısını geliştirmek ve mesleki eğitim vermek amacıyla başlattığı ‘Bahçıvanlık Eğitim Programı’na İstanbulluları davet ediyor. Kurum içi devam eden eğitimler, İstanbullulara da açılıyor.

Yeni eğitim programı, 11 Mayıs 2022 tarihinde Anadolu Yakasında ve 13 Mayıs 2022 tarihinde Avrupa Yakasında başlıyor.  Kontenjanla sınırlı eğitimlere katılmak isteyenler İstanbullular, 27 Nisan 2022’ye kadar internet sayfasındaki formu doldurarak başvuru yapabiliyor.

Katılım şartının arandığı kursa, 18 yaşından büyük Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları kabul ediliyor.  Her iki yakada 40’ar kişilik asil ve 20’şer kişilik yedek kontenjanı olan eğitimlere katılım için değerlendirmeler, başvuru sırasına göre yapılıyor. Başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarih ise 29 Nisan 2022.

Programın eğitimleri Anadolu Yakasında İdealtepe 50.Yıl Korusu’nda, Avrupa yakasında ise Haliç Eğitim Merkezi’nde gerçekleşecek. Proje okuma, dış ve iç mekan bitkileri, budama teknikleri, meyve sebze  yetiştiriciliğinin yanı sıra pek çok dersin verileceği kursu tamamlayanlar katılım sertifikası alacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum