İBB'nin Tarım ve Hayvancılık Desteklemeleri "AK Partili Barlas'la" İstişare Edildi

İBB Muhtarlıklar ve Gıda Daire Başkanı Ahmet Atalık, İBB Tarım ve Su Ürünleri Müdürü​ Naki Çetin, CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız ile beraber AK Parti İBB Tarım, Orman, Hayvancılık ve Su Ürünleri Komisyonu Başkanı Sami Barlas’ı ziyaret etti. Görüşmede İBB’nin çiftçi-hayvancı-üreticiye yapmış olduğu ve yapmayı planladığı destekler Barlas ile paylaşılırken, İBB Meclisi gündemine gelen kooperatiflere makine ve ekipman hibeleri ile ilgili bilgilendirmede bulunuldu.

İBB'nin Tarım ve Hayvancılık Desteklemeleri "AK Partili Barlas'la" İstişare Edildi
Editör: Yaz Dostum
10 Haziran 2021 - 12:56 - Güncelleme: 10 Haziran 2021 - 13:07

İBB Muhtarlıklar ve Gıda Daire Başkanı Ahmet Atalık, İBB Tarım ve Su Ürünleri Müdürü​ Naki Çetin, geçtiğimiz gün Silivri’ye gelerek yerli üreticilerimizin güçlendirilip kalkınması için bir dizi önemli toplantı ve görüşme gerçekleştirdi. Silivri Ziraat Odası Başkanı Sabri Özer, Silivri Yağlı Tohumlar Kooperatif Başkanı Turgay Sakarya ve Silivri Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği Başkanı Metin Oral ile bir araya gelen İBB bürokratları, tarım gündemli istişare ve değerlendirme toplantılarını CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız ile birlikte AK Parti İBB Tarım, Orman, Hayvancılık ve Su Ürünleri Komisyonu Başkanı Sami Barlas'ı ziyaret ederek sürdürdü.

İBB’nin “Tarım ve Hayvancılık Desteklemeleri” ile “Kooperatiflere Makine Ve Ekipman Hibeleri” ziyarette masaya yatırılan önemli gündem başlıkları oldu.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul ve Silivri’mizde üreticiye yönelik son çerçevede yaptığı ve planladığı destek kalemleri özetle şöyle;

-Kışlık fide desteği; 12 ilçe, 98 mahallede 363 çiftçiye toplam 5.075.560 adet (brokoli, karnabahar, kıvırcık, marul, k. lahana, . b. lahana) Silivri’de ise 17 mahallede  47 çiftçimize 524 bin 663 adet destek yapılacaktır.

-Küçükbaş hayvan besi yemi desteği; 476 yetiştiriciye 1200 ton yem dağıtılacaktır. Silivri’de ise 168 yetiştiriciye 420 ton yem desteği sağlanacaktır.

-Yazlık sebze fide desteği kapsamında 15 ilçe 111 mahallede 612 çiftçimize domates, biber, patlıcan, hıyar ve karpuz olmak üzere 42 milyon fide dağıtıldı. Silivri’de 17 mahallede talepte bulunan 130 çiftçiye 780 bin civarında fide desteğinde bulunuldu.

-Büyükbaş hayvan süt yemi desteği talepleri toplanmaya başlandı. İşletme başına 2,5 ton yem desteği planlandı.

-Silajlık mısır tohumu desteği; İstanbul’un 9 ilçesinde 63 mahallede 234 üreticiye 1175 paket tohum desteği yapılmıştır. 7 bin dekar alana ekilecek ve yaklaşık 60 bin ton silaj elde edilmiş olacaktır.

-Silivri’de talepte bulunan 41 üreticiye 2 ton tohum dağıtılarak 700 dönüm arazi ekildi. Toplamda 6 bin ton civarında silaj elde edilecektir. Bu 4’le çarpıldığında Silivri çiftçimize yaklaşık 2 milyon 400 bin TL gibi bir katkı sağlamış olacaktır.

-Balıkçılık desteği kapsamında Silivri’de 88 kişiye macun, boya ve muşamba desteği sağlandı. 

Balıkçılık desteği genelde ise 1199 balıkçıya;

Epoksi macun – 3.774 kg
Antifouling boya – 3.174 lt
Beyaz boya – 3.174 lt
Muşamba – 199 adet olarak gerçekleştirildi.

-Seymen köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerine makine ve ekipman desteği mevcut. İBB Meclisinden geçirildiği takdirde;

1 adet ağaç silkeleme makinesi,
1 adet turbo atomizer
1 adet ceviz soyma makinesi
1 adet ceviz kurutma makinesi
2 adet elektrikli budama makinesi
1 adet elektrikli römork
1 adet 8 tonlu su tankı kullanım maksadıyla Seymen köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerine tahsis edilmiş olacak.

Haber : Hazal BAŞARAN


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum