II. Mahmud'un Silivri denizinde kaybolan hazinesi

Her ülkede olduğu gibi Osmanlı zamanında da ilginç olaylar yaşanmıştır. Bunlardan biride II. Mahmut döneminde Silivri'de gerçekleşmiş. Anlatılan rivayetlere göre; II. Mahmut'a ait olan bir saltanat kayığının içindeki kıymetli eşyalar ile birlikte Silivri açıklarında sulara gömüldüğü söyleniyor. Hala ilçe denizinde yattığı belirtilen kayığın içinde sapı elmas kaplı olan padişaha ait şemsiye de bulunuyor.

II. Mahmud'un Silivri denizinde kaybolan hazinesi
Editör: Yaz Dostum
15 Eylül 2022 - 21:42 - Güncelleme: 15 Eylül 2022 - 21:48
Dünya'da her ülkede olduğu gibi Osmanlı döneminde de pek çok ilginç olaylar yaşanmıştır. Kimi üzücü, kimi şaşırtıcı, kimi ürkütücü bu olayları tarihçilerin araştırmaları neticesinde öğrenebiliyoruz. Reşad Ekrem Koçu bu tarihçilerden biri, kitaplarında bizlere Osmanlı tarihinde gerçekleşmiş pek çok ilginç olayı aktarıyor. Sizler için “Tarihimizde Garip Vakalar” kitabını inceledik ve Silivri'de yaşanmış ilginç bir olayı mercek altına aldık. 

Kitapta anlatılan rivayetlere göre, Silivri açıklarında denizin dibinde milyonlarca lira  kıymetinde elmas olduğu belirtiliyor. II. Mahmut'a ait olan bir saltanat kayığının içindeki kıymetli eşyalar ile birlikte Silivri açıklarında battığı ifade edilmiş. Öte yandan hala ilçe denizinde yattığı belirtilen kayığın içinde sapı elmas kaplı olan padişaha ait şemsiye'nin de olduğu bilgisi kaydedildi.

Kitapta yer alan konu şu şekilde anlatılıyor:

"İkinci Mahmut vapurla Gelibolu’ya kadar bir seyahate çıkmıştı. Dönüşte gemi Silivri açıklarında bir fırtınaya tutuldu ve geminin arkasına bağlı olan saltanat kayığı içindeki kıymetli eşyalarla beraber denizin dibini boyladı. Bu eşyalar arasında Padişahın sapı elmaslarla donatılmış şemsiyesi de vardı."

Haber: Batuhan Güçlü

YORUMLAR

  • 0 Yorum