İki Yaka Mübadillerinden "Selanik göçmenleri Müslüman değil" diyen Müftüye tepki

Düzce Akçakoca İlçe Müftüsünün cuma vaazında Selanik göçmenleri için "Yüzde 90'ı Sabetayist. Aslında Müslüman değil" demesi üzerine İki Yaka Mübadilleri Derneği, duruma yazılı bir açıklaması ile tepki gösterdi. Yayımlanan açıklamada; "Din görevlisinin görevi, toplumu yanlış bilgilendirerek insanları birbirine düşürme, gerçek dışı yaftalar yapıştırma ve bunun neticesinde kargaşa çıkarmak değildir. Cahil, tarih ve kendini bilmez bu kişinin söylediği bu sözleri Şiddet ve nefretle kınıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

İki Yaka Mübadillerinden "Selanik göçmenleri Müslüman değil" diyen Müftüye tepki
Editör: Yaz Dostum
23 Mayıs 2021 - 21:15

Düzce’de Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu, geçtiğimiz cuma namazında yaptığı konuşmada Selanik göçmenlerini hedef aldı. Filistin olayları ve Yahudilere değindiği vaazında müftü Soytekinoğlu, Selanik göçmenlerinin yüzde 90’ının Sabetayist olduğunu ve Müslüman olmadığını söyledi.

Gezi olaylarıyla da bağlantı kuran Soytekinoğlu, açıklamarında şunları kaydetti:

"Yüzde 90’ı Selanik göçmeni ve Sabetayist. Ne demek Sabetayist? Müslümanlığa girmiş gözüken Yahudiler. Aslında Müslüman değil Bunlar dünyanın neresinde olursa, şu an ses çıkarmadıklarına bakmayın, İstanbul’da gezi olaylarında otellerinde insanları barındıran kimdi? Gene Yahudiler idi. Şu an birisi bir takımın başında. Bunlar gücü, kuvveti eline geçirdiği zaman size de aynısını yaparlar."

Müftünün konuşması cami cemaati tarafından kayda alınırken konu ülke gündemine bomba gibi düştü.

İki Yaka Mübadilleri Derneği, Selanik Göçmenleri ile alakalı yapılan dikkat çeken açıklamara yazılı bir beyanat ile tepki gösterdi.

Konuyla alakalı hukuki sürecin başlatılacağını duyuran dernek yönetimi, "Cahil, tarih ve kendini bilmez bu kişinin söylediği bu sözleri şiddet ve nefretle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yayımlanan bildiri şu şekilde:

"Akçakoca İlçe Müftüsü Şaban Soytekinoğlu, bayram ziyareti için gittiği memleketi Sakarya'nın Karasu ilçesinde Cuma vaazında, biz mübadiller için "Yüzde 90'ı Selanik göçmeni ve sabetayist. Ne demek sabetayist? Müslümanlığa girmiş gözüken Yahudiler. Aslında Müslüman değil" ifadelerini kullandı.

Toplumu yanlış bilgilendirerek insanları birbirine düşürme, gerçek dışı yaftalar yapıştırma ve bunun neticesinde kargaşa çıkarmak değildir bir din görevlisinin görevi. Cahil, tarih ve kendini bilmez bu kişinin söylediği bu sözleri ŞİDDET VE NEFRETLE KINIYORUZ!

Tarih ve Kendini bilmez şahıs. Eğer söylediğin gibi olsaydı, Atalarımız yüzyıllar önce devletin emri ile Anadolu'yu terk edip yerleştirildikleri Balkanlar'dan yine kalkıp Müslüman Türk olarak anavatana geri dönmez ve orada istedikleri şekilde yaşamaya devam ederlerdi.

Diyanet işleri başkanlığı bu şahıs hakkında soruşturma başlattığını açıkladı, bizler de sonuna kadar bunun takipçisi olacağız ve ayrıca İki Yaka Mübadiller Derneği olarak Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Kamuoyuna saygı ile arz ederiz. Dernek Yönetimi."

Haber : Batuhan GÜÇLÜ

YORUMLAR

  • 0 Yorum