İlçe Bürokrasisi Silivri Stadı'nda Namaz Kıldı

Silivri’de pandemi nedeniyle ara verilen ilk cuma namazı, belirlenen bazı cami avluları, pazar yerlerinin yanı sıra ilçe stadında kılındı.

İlçe Bürokrasisi Silivri Stadı'nda Namaz Kıldı
Editör: Yaz Dostum
29 Mayıs 2020 - 15:29 - Güncelleme: 29 Mayıs 2020 - 15:33
 
Silivri’de yeni tip koronavinüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında cuma namazı cami avluları, pazar yerleri ve statta kılındı.
 
SOSYAL MESAFEYE UYULDU

Covid-19 virüs salgını nedeniyle aylardır süregelen mücadele dolayısıyla toplu halde kılınamayan Cuma namazı için alınan esnetme kararı sonrasında ilk namaz kılındı. Camiler içerisinde namaz kılınması henüz serbest bırakılmamışken cami avlusu, okul bahçesi, pazar yerleri gibi mecralarda Cuma Namazı kılınırken Silivri ilçe sınırlarında bulunan statta da hoca eşliğinde cuma namazı kılındı. Cemaat bu kez safları sıklaştırmak yerine sosyal mesafeye uygun bir şekilde aralıklı olarak namaza durdu. Cemaat, aylar sonra Cuma Namazı kılarken cami yerine Silivri Stadı çimleri üzerinde dini vecibesini yerine getirdi.
 
SİLİVRİLİ SİYASİLER DE ORADAYDI

Namaz eda edenler arasında İlçe Kaymakamı Ali Partal, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Demir, MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın, AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu da hazır bulundu.

YILMAZ: CUMA NAMAZINI EDA ETMEMİZİN MANEVİ COŞKUSUNU HEP BİRLİKTE YAŞADIK

Başkan Yılmaz, Cuma namazı sonrası yaptığı değerlendirmede; “Bugün fetih coşkusu ile 74 gün sonra camilerimize kavuşmamızın ve Cuma namazını eda etmemizin manevi coşkusunu hep birlikte yaşadık. Vakit, Rabbimize kulluğumuzu, şükrümüzü ve duamızı arz etme vaktidir. Yüce Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Görünür görünmez tüm musibetlerden korusun ve muhafaza eylesin” ifadelerine yer verdi.

Haber : Batuhan GÜÇLÜ


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum