"İlk seçimde ipi göğüsleyen taraf CHP olacak!"

CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız’a; 3 görev döneminde partisine neler kattığını, CHP’nin yerel seçimlerde neden kaybettiğini, Berker Esen yönetimindeki yeni İlçe Örgütü’nü nasıl bulduğunu ve olası bir seçime hazır olup olmadıklarını sorduk.

"İlk seçimde ipi göğüsleyen taraf CHP olacak!"
Editör: Yaz Dostum
18 Eylül 2020 - 20:07 - Güncelleme: 18 Eylül 2020 - 20:11

CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız’a siyasi yolculuğu ve 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin sorular yönelttik. “Bir kazaya uğradık ama bu kazayı önümüzdeki 2024 seçimlerinde telafi edeceğimizden eminim” diyen Yıldız, “CHP Silivri İlçe Örgütü burada A’dan Z’ye pazar günü seçim olsa hazır durumdadır. Hiçbir sıkıntımız, korkumuz, çekincemiz yok. CHP burada gerçekleşecek olan ilk seçimde de ipi göğüsleyen taraf olacaktır” şeklinde keskin açıklamalarda bulundu.
 
“BURANIN CHP’NİN KALESİ OLDUĞUNU İSPATLADIK”

Hazal BAŞARAN: 3 dönemdir meclis üyeliği görevini yürütüyorsunuz. Partinize ne kattınız, neler kazandırdınız?
 
Melih YILDIZ: Biz partimizin burada bayrağını 10 yıl boyunca hep gönderde tuttuk. Biz mücadele ettik. Biz vatandaşın derdine derman olduk, olmaya çalıştık, eksiklerimiz de vardır elbette. Biz burada CHP’nin oylarını artırdık. Buranın CHP’nin kalesi olduğunu bence bu 10 yılda ispatladık. Bir kazaya uğradık ama bu kazayı önümüzdeki 2024 seçimlerinde telafi edeceğimizden eminim.
 
“SİLİVRİLİ HEMŞERİLERİMİZİN TERCİHİ HER ZAMAN BAŞIMIZIN ÜSTÜNDEDİR”

Hazal BAŞARAN: Sizce CHP'ye Silivri'de seçimi kaybettiren en önemli sebep ne oldu?
 
Melih YILDIZ: Vatandaşın takdiri. Demokrasinin olmazsa olmazı sandıktır. Sandıktan çıkan sonuç karşısında boynumuz kıldan ince. Onunla ilgili çok fazla yorum yapacak durumda değiliz tabi ki. Demek ki vatandaş ikinci 5 yıl yaptıklarımızla, yapamadıklarımızla bize bu vizeyi vermedi. Demek ki bizi ikinci 5 yılda yetersiz gördü ki bize bu vizeyi vermedi. Silivrili hemşerilerimizin tercihi her zaman başımızın üstündedir. Demek ki ikinci 5 yılda bazı şeyleri eksik yapmışız ki vatandaş bizi bu göreve üçüncü kez layık görmedi.

“BU DÖNEM HAKİKATEN PARTİMİZİN DİNAMİK BİR BAŞKANA İHTİYACI VARMIŞ”

Hazal BAŞARAN: Yeni dönemde geçmiş dönemle mukayese edecek olursanız CHP Silivri İlçe Örgütü’nü nasıl buluyorsunuz?
 
Melih YILDIZ: Yeni dönemde Berker Esen ve yönetimini başarılı buluyorum. İyi niyetli bir çaba içerisinde özellikle Berker Başkan. Çok çalıştığını, çok çabaladığını görüyorum. İyi niyetiyle vatandaşın derdine derman olma çabasını görüyorum. Bu dönem partinin genç ve dinamik bir başkana hakikaten ihtiyacı varmış. İlk aday olduğunda çok genç olması hasebiyle onunla ilgili tereddütlerimiz vardı. Tecrübesi vardı ama gençti, acaba’mız vardı açıkçası ama o acaba’ları hepimizin zihninden sildiğini görüyorum. Çalışkanlığıyla, bilgi birikimiyle hepimizi arkasında sürüklediğini görüyorum. Biz tecrübemizle ona örnek olacağız o da çalışkanlığıyla bizim önümüzde başkanımız olarak yürümeye devam edecek.
 
“SİLİVRİ’NİN ÖZLEDİĞİ BÜYÜKŞEHİR HİZMETLERİNİ GETİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Ben Berker Başkan seçildikten sonra Ekrem başkan 23 Haziran’da seçildikten sonra Büyükşehir hizmetlerinin Silivri’de daha çok hissedildiğini görüyorum bizle birlikte. Ne kadar kalabalık, aktif ve dinamik arkadaşlardan oluşursak o kadar başarının arttığını görüyoruz. Genç bir ekip. Meclis olarak bizde genç bir ekibiz. Hem genciz hem de tecrübemiz var. Bu tecrübelerle bu dinamizmle Silivri’yi Büyükşehir’in hizmetlerinden faydalandırmaya, Silivri’nin özlediği Büyükşehir hizmetlerini Silivri’ye getirmeye devam edeceğiz hep birlikte.

“CHP SİLİVRİ İLÇE ÖRGÜTÜ BURADA A’DAN Z’YE PAZAR GÜNÜ SEÇİM OLSA HAZIR DURUMDA”

Hazal BAŞARAN: Parti olarak olası bir seçime hazır hissediyor musunuz? 

Melih YILDIZ: Gençlik Kolları, Kadın Kolları, yönetimi ve meclis üyeleri olarak hep birlikte Pazar günü seçim olsa biz seçime her türlü hazırız çünkü biz devamlı sahadayız. Siz de bizi takip ediyorsunuz. Köy gezilerimiz vardı, çoğu köyümüzü gezdik. Beldelerimizi bayramda gezdik. Zaten devamlı merkezdeyiz. Köylerde yaptığımız toplantılarda vatandaşların şikayetlerini, taleplerini, ihtiyaçlarını alarak onlara çözüm getirme çabası içindeyiz. Biz sürekli halkın içindeyiz. Silivri’nin sorunlarını bilen bir siyasi partiyiz ve ekibiz. O yüzden CHP Silivri İlçe Örgütü burada A’dan Z’ye pazar günü seçim olsa hazır durumdadır. Hiçbir sıkıntımız, korkumuz, çekincemiz yok. CHP burada gerçekleşecek olan ilk seçimde de ipi göğüsleyen taraf olacaktır.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum