İmamoğlu: 39 İlçeye Hasar Tespit Haritası Dağıtacağız

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, son zamanlarda bölgede artış gösteren deprem ile alakalı açıklamalarda bulundu. 39 ilçe belediyesine olası bir deprem için hasar tespit haritası göndereceklerini belirten İmamoğlu, dağıtıma önümüzdeki haftadan itibaren başlayacaklarını duyurdu.

İmamoğlu: 39 İlçeye Hasar Tespit Haritası Dağıtacağız
Editör: Yaz Dostum
13 Haziran 2020 - 16:17
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün Silivri KİPTAŞ 4 Konutlarının temel atma töreninde bölgede son zamanlarda artış gösteren deprem ile alakalı açıklamalar gerçekleştirdi. Pandemi sürecinde yaptıkları çalışma ile İstanbul'un 39 ilçesine olası bir büyük depremde hasar tespiti yapılabilmesi harita göndereceklerini belirten İmamoğlu, dağıtıma önümüzdeki haftadan itibaren başlayacaklarını duyurdu.

İmamoğlu, konuyla ilgili açıklamalarında şunları kaydetti:

“Pandemi sürecinden dolayı ne yazık ki Mart'ta başlatmayı düşünüp başlatamadığımız, İstanbul'un olası depremde ağır hasarlı ve yıkılmaya dönük bir takım yapılarının tespiti noktasında özel bir işlem başlatıyoruz. Bunun için üç pilot seçtik. Onlardan bir tanesi de, Silivri. Bugün kadar bütün bu hususlarda iş birliğinden dolayı da değerli Silivri Belediye Başkanı'na, Volkan Bey'e teşekkür ediyorum. Silivri, Avcılar ve Fatih bu konudaki üç pilot bölgemiz olacak ve buralarda da yapıların tespitlerini yapacağız. Ve bu tespitlerle, bir ön tespittir bu, insanları uyaracağız. Yani, gidiniz, tespitinizi daha teferruatlı yapınız ve binanızla ilgili dönüşüm ya da bina yenileme hususunda adım atın diyeceğiz. Bunları niye anlatıyorum, bunları şunun için anlatıyorum. Aklımızdan çıkarmamak için anlatıyorum. Deprem kapıdadır, büyük bir deprem bu şehri alabora eder. Bu şehri alabora etmekle kalmaz büyük bir sıkıntılar verir. Yani ülkemizi ciddi anlamda yıllar sürecek hem sosyolojik hem insanın can sağlığı ki bunun önünde hiçbir şey olamaz, hem ekonomik ciddi bir depresyona sokar. O manada her günümüzü bu konuyu çözmekle bu konuya dair adım atmakla geçirmek zorundayız.”


Haber : Batuhan Güçlü
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum