İmamoğlu; "Bazı Verilere Baktığımızda 'İhanet' Görüyoruz!"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, tamamlandığında dünyanın tek bir alanda kurulu çöp gazından enerji üretecek en büyük projesi olacak Seymen Çöp Gazı Enerji Üretim Tesisi 1. Etabı’nın açılışında Kanal İstanbul’la alakalı tepkisini dile getirdi.

İmamoğlu; "Bazı Verilere Baktığımızda 'İhanet' Görüyoruz!"
Editör: Yaz Dostum
20 Ekim 2020 - 14:52 - Güncelleme: 20 Ekim 2020 - 14:59
Tamamlandığında dünyanın tek bir alanda kurulu çöp gazından enerji üretecek en büyük projesi olacak Seymen Çöp Gazı Enerji Üretim Tesisi 1. Etabı’nın açılışı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış için gerçekleştirilen törende CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, CHP İstanbul milletvekili Turan Aydoğan, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve İBB üst yönetimi tam kadro hazır bulundu. Tesisin yapımında büyük emekleri olan, geçtiğimiz günlerde Kovid-19 nedeniuyle yaşamını yitiren İSTAÇ A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Canlı’nın eşi Müzeyyen Canlı da törene “onur konuğu” olarak katıldı. İmamoğlu, burada konuşmasının geniş bir kısmını Kanal İstanbul’a ayırdı.
 
“SON 15 YILDA NE YAZIK Kİ İHANET DİYECEĞİMİZ TAVIRLAR OLUŞTU"

Çevre kirliliği ve dünyayı bekleyen tehlikelerle ilgili detaylı rakamlar paylaşan İmamoğlu, tablonun “çok acı” olduğu uyarısında bulundu. Tablonun, “vurdumduymazlıkla paralel” işlediğini belirten İmamoğlu, “Bu, her birimizin belediye başkanı, yöneticiler, hükümet yetkilileri siyasiler; her birimizin ana sorumluluğu ve dile getirmek zorunda olduğumuz unsurlardır.  Bu sorumluluğun tersine, bazı verilere baktığımızda, ihanetle karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. Bu ülkede ve bu aziz şehirde, özellikle son 15 yılda yaşanan çevreye karşı kötü tavırlar, kötü uygulamalar ne yazık ki ihanet diyeceğimiz tavırlar oluşmuştur.  Özellikle görev başına geldiğimiz günden beri, her zaman, her noktada söylediğimiz gibi, her konumuzdan birinin çevre olduğunu hatırlatmamız onun için değerlidir.  Onun için yeşil, adil ve yaratıcı bir kent konumlandırması yaparken, yeşil kavramını birinci sıraya koymamız bundandır. Bunun için yeşil alanları açmaya, geliştirmeye kıymet veriyoruz” şeklinde konuştu.

“KANAL İSTANBUL DEĞİL, BU TARZ YATIRIMLAR LAZIM”

Türkiye’nin, petrole ve doğal gaza bağımlı bir ülke olduğunu aktaran İmamoğlu, “Bu tür yatırımların, bu bağımlılığı azalttığını, gerçekten ne kadar milli ve değerli unsular taşıdığının da altını çizmek gerekir. Tam da bu nedenlerden dolayı, sadece İstanbul'da değil, bu tarz tesislerin bütün Türkiye'ye yaygınlaşması kıymetlidir. Bıkmadan, usanmadan söylemeye devam edeceğimiz bir husus var. İşte tam da böyle verimli işler, böyle verimli projeler hem İstanbul'umuza hem Türkiye'mize inanılmaz değer katacak işler varken, bu tarz projeler varken, Kanal İstanbul adlı, İstanbul'a tümüyle gereksiz, lüzumsuz, Türkiye'nin gündemini işgal eden ve de İstanbul'un çevresine ihanet edecek bir projeye kaynak ayıracağımıza, İstanbul'a hizmet edecek, insanına hizmet edecek, ülkemize hizmet edecek projelere kaynak ayrılmasının da altını burada çizerek, vatandaşlarımıza bunu duyurmak isterim” ifadelerini kullandı.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum