İmamoğlu Kara Surları'ndaki Restorasyonu Yerinde İnceleyecek

İBB, İstanbul'un en karakteristik anıtsal yapılarından Kara Surları'nı restore ediyor. Beş farklı noktada süren çalışmalar ile hasarlı burçlar onarılıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ihmaller sonucu yok olmaya yüz tutan surları kurtarmak için devam eden çalışmaları yerinde inceleyecek. Yedikule Kara Surları' nı ziyaret edecek İmamoğlu, alınacak önlemler ve yapılması gerekenler konusunda değerlendirmelerde bulunacak.

İmamoğlu Kara Surları'ndaki Restorasyonu Yerinde İnceleyecek
Editör: Yaz Dostum
23 Şubat 2021 - 23:01

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), UNESCO Dünya Mirası listesindeki Kara Surları’nın beş farklı noktasında restorasyon çalışması yürütüyor. İBB Bilim Kurulu üyeleri Prof. Dr. Zeynep Ahunbay, Prof. Dr. Feridun Çılı, Prof. Dr. Engin Akyürek ve Prof. Baha Tanman katkı sunduğu çalışma, tespit edilen beş ayrı noktada sürüyor. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ihmaller sonucu yıkım ve yok oluş tehlikesi altında kalan İstanbul’un en önemli kültür varlıklarından Kara Surları’nda devam eden çalışmaları inceleyecek. Başkan İmamoğlu’na İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ve Bilim Kurulu üyeleri eşlik edecek. İnceleme, Kara Surları’nın simge noktalarından Yedikule’de gerçekleşecek.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum