İnfaz Koruma Memuru Halk Şairi Sanatçısı Zafer Baysal Emekli Oldu

Marmara 5 nolu L tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda İnfaz ve Koruma memuru ve aynı zamanda kültür Bakanlığı Halk Şairi Sanatçısı Zafer Baysal, emekli oldu.

İnfaz Koruma Memuru Halk Şairi Sanatçısı Zafer Baysal Emekli Oldu
Editör: Yaz Dostum
24 Ağustos 2023 - 21:50
İnfaz ve Koruma Memuru Zafer Baysal. 300’den fazla şiiri olan ve kendine ait 3 şiir kitabı çıkaran Baysal 2017 tarihinde "Yıpranmış Yıllar “adlı şiir kitabını çıkaran Şair/Yazar Zafer Baysal 2019 Tarihinde “Vah Emeklerim Vah" ve 2021 Yılında Dört duvar adlı 3. Şiir kitabını çıkardı. Şimdi ise taş değirmeni öyküsü yakında çıkacak.

“YIPRANMIŞ YILLAR “KİTABIMLA KAPILARIN ARDINI ANLATTIM

Halk Şairi Zafer Baysal, “Ben infaz ve koruma memuruyum, mesleğim gereği uzun yıllar kapalı kapılar ardında, soğuk duvarlar arkasında kimi gün baba kimi gün abi kimi gün öğretmen oldum ve gün geçtikçe yüreğim büyüdü. İnsan ve insan yetiştirme sevdalısı olarak gece gündüz çalışarak yıprandık. Bu bağlamda 3 yıl önce “Yıpranmış Yıllar “adlı ilk şiir kitabını, 2019 tarihinde ise “Vah Emeklerim Vah” 2021 yılında dört duvar atlı kitabımı çıkarttım" dedi.



DÖRT DUVAR ŞİİR KİTABINI KARANTİNADA İÇERDE YAZDIM

Korona karantina günlerinde 21 ay dönüşümlü olarak cezaevinde ailemizden uzakta yatıp kalktık. Bu zor günleri empati kurarak kaleme aldım ve dört duvar şiir kitabını yazdım.
Görevi yanı sıra sendika ve derneklerde yıllarca özlük hakları ve çalışma koşularının düzeltilmesi aynı zamanda kültür sanat faaliyetlerine devam ettiğini ve 300’den fazla şiir yazdığını dile getiren Baysal, emeklilikte kültür ve sanat faaliyetlerini devam edeceğini  aynı zamanda yeni projeleri olduğunu ve yakın zamanda basın ve kamuoyuna açıklayacağını söyledi.



YILLARINI ADALET İÇİN HARCADI

30 yıl sonra arkadaşlarımdan ayrılmak çok zor oldu.15 yıl efsane Bayrampaşa kapalı ceza infaz kurumunda 15 yıl da Marmara kapalı l tipi kapalı ceza infaz kurumunda görev yaptım. Görevimin yanı sıra stk’larda ve kültür sanatla uğraştım tüm arkadaşlarıma ve meslektaşlarıma çok teşekkür ederim. Genç arkadaşlarım hep okusun ve kültür sanat faaliyetleri yapsınlar diye telkinde bulundu ve veda sırasında çok duygusal anlar yaşandı.

KURUM MÜDÜRÜ TARAFINDAN ONORE EDİLDİ

Emeklilik plaketini Bayrampaşa Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda görev yaptığı kurum müdürü Uğur SALT verdi ve Zafer Baysal’ın hizmetlerinden kültür sanat ve stk’lardaki çalışmalarından dolayı teşekkür etti.



ŞİİRLE VEDA ETTİ

Kurumun içerisinde ve kurum önünde hatıra fotoğraflar çekildikten sonra Zafer Baysal, dört duvar şiirini arkadaşlarına okuyarak 30 yıl çalıştığı kurumuna ve arkadaşlarına veda etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum