Işıklar ve Kandemir'den Tarım ve Ev Aletleri Müzesine Yoğun İlgi

Geçmiş dönem Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, eski başkan yardımcılığı görevini üstlenen Yılmaz Kandemir ile birlikte Yakuphan Kaymak tarafından Büyükçekmece Celaliye Mahallesinde açılan Tarım ve Ev Aletleri Müzesini ziyaret etti.

Işıklar ve Kandemir'den Tarım ve Ev Aletleri Müzesine Yoğun İlgi
Editör: Yaz Dostum
18 Eylül 2022 - 22:23 - Güncelleme: 18 Eylül 2022 - 22:30
Eski nostaljik eşyalara olan ilgisi sebebiyle tarım ve evlerde kullanılan materyalleri bir araya getirerek Büyükçekmece’nin Celaliye Mahallesinde sergi açan Yakuphan Kaymak, 8 yıldır topladığı tüm koleksiyonunu vatandaşların beğenisine sundu.  “Celaliyeköyü Tarım ve Ev Aletleri Müzesi” adı altında mahalle merkezinde açılan sergiyi ilk ziyaret eden isimlerden biri de geçmiş dönem Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve eski başkan yardımcısı Yılmaz Kandemir oldu.

3’üncü kuşak Selanik - Langaza mübadillerinden olduğu belirtilen Yakuphan Kaynak, kendi çabaları doğrultusunda topladığı 2000 civarı eşyayı vatandaşlarla buluşturdu. Konu hakkında bilgilendirmede bulunan Eski Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Kandemir, açılan serginin bir ‘Etnografya Müzesi’ niteliği taşıdığını belirterek herkesin mutlaka gelip görmesi gerektiğini söyledi. Öte yandan sergide 100 yıl önce atalarımızın ev, işyeri ve tarım da kullandıkları eşyaları yakından gözlemlerken yaşadığı mutluluğu ifade eden Kandemir, ne gibi zorluklardan geçtiklerini de anlamış olduklarını belirtti. Müze, 29 Ekim 2022 Cumhuriyet Bayramı akşamına kadar açık olacak.



Kandemir, yapmış olduğu bilgilendirmesinde şu detayları aktardı:

“Bugün geçmiş dönem Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Orhan Öpçin ile Celaliye Çarşı merkezinde bulunan, Yakuphan Kaymak kardeşimizin sekiz yılda derlediği 2000 civarında eski nostaljik ev-işyeri ve tarım alet ve gereçleri sergisi demiyorum Etnografya Müzesini ziyaret ettik.

Bu Etnografya Müzesini gezmek ücretsiz olup 29 Ekim 2022 Cumhuriyet Bayramı akşamına kadar Büyükçekmece - Çatalca ve Silivri’den gelecek ziyaretçilere açıktır.
Celaliyeköyü Silivri İlçe merkezine 14 km Büyükçekmece ilçe merkezine 21 km Çatalca ilçe merkezine 20 km uzaklıktadır.

Sizlere tavsiyem 29 Ekim akşamına kadar bu sergiyi (Etnografya Müzesini) gezerseniz 100 yıl evvel büyüklerimizin kullandığı ev-işyeri ve tarım aletlerini görüp zamanında ne gibi zorluklarla üretim yaptıklarını ve evlerinde ne gibi eşyalar kullandıklarını görmüş olursunuz.”

Haber : Batuhan Güçlü








 

YORUMLAR

  • 0 Yorum