"İtiraz etmezsek Silivri'nin Marmara'nın çöplüğü olması kaçınılmaz!"

Silivri Belediye Meclisi’nin Ocak Ayı Meclis toplantısının I. Oturumunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Kavaklı Mahallesi’ndeki 172 bin metrekarelik alanın Ethem Sancak’ın yeğeni Murat Sancak’ın Maxicells İlaç Sanayii A.Ş. adlı şirketine tahsis edilmesi muhalefetin gündemindeydi. Bu bağlamda CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Süheyl Kırkıcı; Seymen Katı Atık Merkezi ve Ambarlı Dolum Tesisleri teşebbüsünden hareketle Kavaklı’daki tahsisle alakalı Cumhurbaşkanlığı kararının yürütmesinin durdurulması ve iptaline ilişkin Danıştay’da dava açarak mücadeleyi hukuki platforma taşıdıklarını ifade etti. Kırkıcı, “Eğer bu demokratiktik tepkileri bizler düşünmezsek emin olun Silivri, İstanbul’un ve Marmara’nın çöplüğü olması kaçınılmaz olabilir” şeklinde konuştu.

"İtiraz etmezsek Silivri'nin Marmara'nın çöplüğü olması kaçınılmaz!"
Editör: Yaz Dostum
04 Ocak 2021 - 14:19 - Güncelleme: 04 Ocak 2021 - 14:38
 
CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Süheyl Kırkıcı; söz konusu alanın meri planı açısından endüstri bölgesi olarak kullanılamayacağı, yerleşim alanı içinde kalması nedeniyle endüstri fonksiyonuna uygun olmadığı, plan değişikliği yapılmadan taşınmazlar üzerinden tahsis amacının da gerçekleştirmenin mümkün olmayacağı ve bu nedenle tahsis kararının hukuk ve yasaya aykırı olduğundan hareketle, beraberinde çeşitli dayanaklarla 3275 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararının yürütmesinin durdurulması ve iptaline ilişkin Danıştay’da dava açarak mücadeleyi hukuki platforma taşıdıklarını ifade etti.

“BU DAVANIN AÇILMASI ZORUNLULUK ARZ ETTİ”

ÇED raporu alınmadan yapılan tahsisin usül ve yasaya aykırı olduğu bilgisini aktaran ve hatırlatmada bulunan Süheyl Kırkıcı, devamında şunları söyledi: “Yerleşim alanı içinde telafisi mümkün olmayan zararların oluşacağı aşikar. Silivri halkının sağlığı açısından bu davanın açılması zorunluluk arz etmiştir.

“TESİSTEN DEĞİL, PLANSIZLIKTAN RAHATSIZLIK DUYUYORUZ”

Biz böyle bir tesisin kentimize gelmesinden rahatsızlık duymayız. Elbette ki ülkemizin bir ihtiyacıdır ancak bunun bir planlaması olmalı.

“DEMOKRATİK TEPKİLER ORTAYA KOYMASAK SİLİVRİ ÇÖPLÜK OLUR”

Daha önce de itirazımıza sebep olan birçok konuyla karşılaştık. Seymen’e zehirli katı atık merkezi kurulmak istendiğinde yer uygun olmadığı gerekçesiyle istememiştik. Yine Ambarlı Dolum Tesislerinin Silivri’ye getirilmesi düşünülmüştü, bu da bir takım tepkilerle geri püskürtülmüştü. Bir tesis yapılacaksa plan çerçevesinde hayata geçirilmek zorunda. Eğer bu demokratiktik tepkileri bizler düşünmezsek emin olun Silivri, İstanbul’un ve Marmara’nın çöplüğü olması kaçınılmaz olabilir. Geçen ay meclisimizde 3 parti gurubunun ortak kararı ile uygun görmediğimiz Çanta Mahallesi’ne düşünülen Trafo Merkezine eğer itiraz edilmeseydi, Çanta Mahallesinin merkezine devasa bir trafo merkezi kurulacaktı.”



 


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum