İYİ Partili Vekil Enez Kaplan Hükümete Giydirdi: Soyanın Allah Belasını Versin!

Bugün İYİ Parti Silivri İlçe Başkanlığının 3. Olağan Kongresinde divanı yöneten 27. Dönem Tekirdağ Milletvekili İYİ Parti Kurucular Kurul Üyesi TBMMM Katip Üyesi Enez Kaplan, hükümete verdi veriştirdi. İktidarın kendinden sonra geleceklere boş bir kasa, derin bir ekonomik kriz ve ağır bir mali enkaz bırakacağını ifade eden Kaplan, “Bu beceriksiz iktidar bizi o kadar kötü duruma soktu ki tarifi mümkün değil. Yapılan işlere biz hayır demiyoruz. Türkiye’de yollar, köprüler hepsi yapılıyor. Allah razı olsun yapandan ama soyandan değil. Soyanın Allah belasını versin!” dedi.

İYİ Partili Vekil Enez Kaplan Hükümete Giydirdi: Soyanın Allah Belasını Versin!
Editör: Yaz Dostum
04 Aralık 2022 - 23:57 - Güncelleme: 05 Aralık 2022 - 00:02
İYİ Parti Silivri İlçe Başkanlığı, 4 Aralık Pazar günü 3. Olağan Kongresini saat 10.00 – 17.00 arasında Ünsal Düğün Salonunda gerçekleştirdi. Mevcut Başkan Refik Bek’in göreve yeniden talip olduğu kongrede adaylardan Gökhan Ceylan ve Varol Karadeniz Başkan seçilmek için yarıştı. Erdinç Tabak ise kongreye saatler kala adaylık kararından vazgeçtiğini deklare ederek, Gökhan Ceylan ve ekibine destek olacağını ifade etti. Kongrede zaferi göğüsleyen beyaz liste ile 132 oy alan mevcut Başkan Refik Bek'i, 207 oy ile geçen Gökhan Ceylan oldu.

Öte yandan kongrede divanı 27. Dönem Tekirdağ Milletvekili İYİ Parti Kurucular Kurul Üyesi TBMMM Katip Üyesi Enez Kaplan yönetti. Kaplan, burada yaptığı konuşmada İktidarın tercihlerinin ekonomik krizi şiddetlendirdiğine dikkat çekti.

“TÜRKİYE’DE YOLLAR, KÖPRÜLER YAPILIYOR; YAPANDAN ALLAH RAZI OLSUN AMA SOYANDAN DEĞİL”

Kaplan, konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

“Geçen hafta bütçeyi konuşuyoruz. Bu beceriksiz iktidar bizi o kadar kötü duruma soktu ki tarifi mümkün değil. Yapılan işlere biz ‘hayır’ demiyoruz. Türkiye’de yollar, köprüler hepsi yapılıyor. Allah razı olsun yapandan ama soyandan değil. Soyanın Allah belasını versin.

“KÖPRÜLERİ KENDİMİZ YAPSAYDIK ÜLKEMİZİN ONLARCA YILINI İPOTEK ETTİRMEZDİK”

Bir örnek vereyim size. Maliye Bakanı, köprüler için taahhüt edilen garanti araç geçiş sayısına ulaşılamadığı için müteahhitlere Hazine'den 3 Milyar Dolar ödendiğini açıkladı. 3 Milyar Dolar ne anlama geliyor arkadaşlar? Yavuz Sultan Selim Köprüsü 1 milyar 200 milyon dolara mal oldu. Çanakkale Köprüsü’nün maliyeti 1 Milyar 700’e mal oldu. 1 yılda bu adamların cebine koyduğumuz parayla köprüler bizim olurdu. Üstüne geçişler ücretsiz olurdu. Bu talan düzenine dur dememiz gerekiyor. Bu ülkeyi daha İYİ yöneteceğiz dememiz gerekiyor.
               
“GÜNDE 45 BİN GEÇİŞ GARANTİSİ VERİLEN KÖPRÜDEN GEÇMEYEN ARAÇLARIN PARASI YURTTAŞIN CEBİNDEN ÇIKIYOR”

Aynı köprüyü Çin yapıyor metrekaresi 300 dolar. Bizde kaça yapıldı biliyor musunuz? Metrekaresi 900 dolar. Adamlar 1 euroya geçiyor, biz 15 euroya geçiyoruz. Onu da geçtim bu adamlar terbiyesizliği öyle yüze almışlar ki, borç çıkarmaya çalışıyorlar. Çanakkale Köprüsü için günlük 45 Bin araç geçiş garantisi verildi. Bayramda seyranda bile günde 9 Bin araç geçti. El insan diyorum! Bu kadar soygun, bu kadar hırsızlık, bu kadar talan, bu kadar yalancı adamlara denk gelmedik!

“TALAN DÜZENİNE SON VERMELİYİZ”

Bir de Türkiye'nin kendi öz kaynaklarından Suriyelilere, 45 milyar dolar harcamışlar. Bu bizim 2 yıllık tüm işçi, memur, çalışan, esnafın, herkesin verdiği vergiye eşdeğer. Bu kadar soyguna, bu kadar talana, bu kadar liyakatsizliğe dur dememiz lazım.  Hep beraber çalışmamız lazım.”

Haber : Hazal BAŞARAN


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum